Recept Hovězí na pepři

(Hodnoceno 3x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí na pepři

Postup

Hovězí maso osuším, odblaním, silně posolím (cibule je sladká) a pečlivě obalím v pepři. Pepřem nešetřit. V kastrolu na kamnech rozpálím olej, maso prudce opeču ze všech stran, aby se zavřelo. Snížím oheň, přidám celou nepokrájenou cibuli. Zakryji pokličkou a dusím. Bez podlévání vodou!!!! Občas obrátit, aby se nepřichytávalo. Až maso změkne, pokrájím na tenké plátky, dodusím s cibulí, která se mi zatím úplně rozpadla. Maso je na řezu tmavě hnědé, není ostré - pepř se spojil s cibulí a vznikla mimořádná šťáva.

Recept je z kategorií: Pečené hovězí maso

Nahlásit recept

  • 01.10.07 vloženo
  • 50769x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 až 3 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Hovězí zadní, nejlépe váleček cca 750 g
  • 4 KL soli
  • 2 PL černý pepř mletý (1 sáček)
  • 750 g cibule
  • 2 dl oleje

Doporučená příloha

  • bramborová kaše, přelít rozdušenou cibulí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 23.07.17 14:23

Hovězí péro, osolené, opepřené půl balíčkem čerstvě drceného pepře, jsem zprudka opekla na dvou lžících sádla v litiňáku, přidala nové cibule a dusila pod pokličkou 3h, bez otáčení a bez nahlížení do hrnce.
Cibule pustily dostatek tekutiny, necedila jsem, bylo mi líto tu dobrotu vyhodit. Podávané s fazolkami na slanině a česneku a s novým bramborem.
Je pravda, že omáčka je pikantní, ale výborná. Díky, gmp :-)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

gmp 09.03.17 09:36

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

anonka 17.04.15 13:52

Přesto, že jsem přepečlivě dodržela dávkování (jako vždy když dělám něco pro mě neznámého) je to jeden oheň a nevím jak uspěji u mých strávníků :-(

Odkaz na uvaření

gmp 17.11.14 21:02

když zbude cibule…

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

karkulla 21.04.14 20:32

Jednoduché, vynikající!

Odkaz na uvaření

karkulla 21.04.14 15:42

Jednoduché, vynikající!

Odkaz na uvaření

gmp 07.07.13 14:45

Uvaření se již líbí 9 labužníkům

Diskuse k receptu Hovězí na pepři

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Eja
3859 příspěvků 09.03.17 12:44

Miloši, koukám na fotky, Ty to po nakrájení dáš zpět do toho sosu…s brkaší :roll: :potlesk: :potlesk: :potlesk:
Jako podstatnou část úspěchu bych viděla výběr kastrolu - masivní, tlusté dno, ideálně litina, žádnej lehkej kastrolek s teflonem…
:mavam:

wokmaster
1 příspěvek 17.02.15 04:21

Maso se mi zredukovalo o víc než jednu třetinu, a vypek je pekne mastny, onech 2 dl oleje je docela hodne. :think: Nejaka kucharska technika?

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 18.06.10 12:40
Re: Hovězí na pepři

přidán obrázek

Alis
2617 příspěvků 23.05.10 20:07
Re: Hovězí na pepři

Včera udušeno s obměnami: měla jsem krásný libový kousek vepřové plece, silně jsem posolila a opepřila, spolu s cibulí dusila ve vlastní šťávě. Vepřové je přece jen chuťově jiné, sladší, proto jsem ke konci přilila asi decku červeného, trpkého, suchého. Cibule ještě nebyla rozpadlá, pomohla jsem jí rovnou hranou obracečky. Výsledek? Je to skvělé, leč s hovězím by to bylo skvělejší ba nejskvělejší. Děkuji za inspiraci :)

karminek
757 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí na pepři

Zajímavé i když jsem zvyklý dělat hovězí na pepři na kousky(jako guláš)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Ořechový koláč Ořechový koláč
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz