Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
gmp Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Hovězí maso osuším, odblaním, silně posolím (cibule je sladká) a pečlivě obalím v pepři. Pepřem nešetřit. V kastrolu na kamnech rozpálím olej, maso prudce opeču ze všech stran, aby se zavřelo. Snížím oheň, přidám celou nepokrájenou cibuli. Zakryji pokličkou a dusím. Bez podlévání vodou!!!! Občas obrátit, aby se nepřichytávalo. Až maso změkne, pokrájím na tenké plátky, dodusím s cibulí, která se mi zatím úplně rozpadla. Maso je na řezu tmavě hnědé, není ostré - pepř se spojil s cibulí a vznikla mimořádná šťáva.
Recept je z kategorií: Pečené hovězí maso
bramborová kaše, přelít rozdušenou cibulí
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
23.7.17 14:23
Hovězí péro, osolené, opepřené půl balíčkem čerstvě drceného
pepře, jsem zprudka opekla na dvou lžících sádla v litiňáku, přidala
nové cibule a dusila pod pokličkou 3h, bez otáčení a bez nahlížení do
hrnce.
Cibule pustily dostatek tekutiny, necedila jsem, bylo mi líto tu dobrotu
vyhodit. Podávané s fazolkami na slanině a česneku a s novým
bramborem.
Je pravda, že omáčka je pikantní, ale výborná. Díky, gmp
17.4.15 13:52
Přesto, že jsem přepečlivě dodržela dávkování (jako vždy když
dělám něco pro mě neznámého) je to jeden oheň a nevím jak uspěji
u mých strávníků
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Hovězí na pepři
Miloši, koukám na fotky, Ty to po nakrájení dáš zpět do toho sosu…s brkaší


Jako podstatnou část úspěchu bych viděla výběr kastrolu - masivní, tlusté dno, ideálně litina, žádnej lehkej kastrolek s teflonem…
1 příspěvek 17.2.15 04:21
Maso se mi zredukovalo o víc než jednu třetinu, a vypek je pekne mastny, onech 2 dl oleje je docela hodne.
Nejaka kucharska technika?
přidán obrázek
Včera udušeno s obměnami: měla jsem krásný libový kousek vepřové plece, silně jsem posolila a opepřila, spolu s cibulí dusila ve vlastní šťávě. Vepřové je přece jen chuťově jiné, sladší, proto jsem ke konci přilila asi decku červeného, trpkého, suchého. Cibule ještě nebyla rozpadlá, pomohla jsem jí rovnou hranou obracečky. Výsledek? Je to skvělé, leč s hovězím by to bylo skvělejší ba nejskvělejší. Děkuji za inspiraci
757 příspěvků 25.1.09 03:43
Zajímavé i když jsem zvyklý dělat hovězí na pepři na kousky(jako guláš)