Recept Hovězí na divoko

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí na divoko

Postup

Maso posypeme z oboustran vším kořením, osolíme. Nemáme-li koření mleté, utlučeme v hmoždíři. Lehce poprášíme částí hladké mouky. Pak i s kořením a moukou řízky naklepeme. Na rozpáleném oleji zprudka z obou stran opečeme. Přidáme na půlkolečka pokrájenou cibuli, po chvíli nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu. Jen co zelenina "povolí", podlejeme polovinou červeného vína a po chvíli vývarem dle potřeby, jen tak aby se maso dusilo. Přiklopíme, zmírníme oheň a pomalu (!) dusíme a podléváme vývarem. Když maso začíná měknout podlejeme zbytkem červeného vína. Když je maso opravdu měkké, vyjmeme a šťávu propasírujeme. Zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve smetaně a pečlivě metlou zašleháme. Hustotu omáčky případně dolaďujeme mlékem. Vrátíme maso a necháme opatrně prohřát. Nemělo by se v žádném případě již vařit varem. Podáváme s kopečkem zakysané smetany a brusinkami.

Další recepty na Hovězí na víně

Recept je z kategorií: Závitky, rolády a hovězí dušené plátky

Nahlásit recept

  • 20.11.07 vloženo
  • 77769x zobrazeno

Čas přípravy

  • 4-7 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 pěkné řízky z kýty napříč krájené
  • 1 velká cibule
  • 1 mrkev, stejná váha celeru, polovina kořenové petržele
  • 3 dcl suchého červeného vína
  • 0,5 l hovězího vývaru, může být i z kostky
  • lžička mletého bobkového listu
  • lžička mletého nového koření
  • 0,5 lžičky mletého jalovce
  • přiměřeně čerstvě mletého pepře
  • 2 drcené hřebíčky
  • 4 lžíce hladké mouky
  • olej
  • smetana na vaření
  • zakysaná smetana
  • brusinky

Doporučená příloha

  • Nejvhodnější přílohou se mi zdá být houskový knedlík, ale každému podle jeho chuti.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Albez 20.05.12 12:24

Je to opravdu výborný recept. Jídlo skvěle chutná - omáčka je fantastická.

Odkaz na uvaření

danda 05.02.12 21:10

Hovězí loupaná plec, omáčka přírodní, redukovaná, pasírovaná a na másle restované žampiony s cibulkami místo brusinek, příloha Pommes Dauphine, sváteční oběd :-)

Diskuse k receptu Hovězí na divoko

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Hovězí na divoko

ufo65
46 příspěvků 21.04.17 18:28
joo

Jdu to vařit! :pankac:

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 05.02.12 21:10

Hovězí loupaná plec, omáčka přírodní, redukovaná, pasírovaná a na másle restované žampiony s cibulkami místo brusinek, příloha Pommes Dauphine, sváteční oběd :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz