Recept Hovězí na cibuli

Indonézská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso nakrájíme na velmi jemné nudličky, možná je výstižnější na lístky. Cibule oloupeme a nakrájíme na tenká půlkolečka. Chilli papričku a česnek drobně usekáme. Bílek rozšleháme s maizenou a špetkou soli a obalíme v něm maso. Doporučuji promíchat rukama.
Rozpálíme wok s olejem. Nejprve vhodíme česnek a chilli, trochu opečeme a nadvakrát přidáme maso. Opékáme zprudka. Vyndáme děrovanou lopatkou do cedníku a necháme okapat.
Přidáme trochu oleje a opékáme cibule do slámově žluta. Trochu opepříme. Vrátíme maso do woku, promícháme, přidáme sojovou a rybí omáčku a necháme společně prohřát. Přidáme sekaný koriandr.

Servírujeme s rýží nebo smaženými nudlemi.
Rýžové nudle rozvážeme, namočíme do vlažné, slabě osolené vody a necháme stát asi 10 minut. Dobře zcedíme a opečeme na malém plameni, na malém množství oleje ve woku. Pokud je wok teflonový, stačí vytřít olejem.

Recept je z kategorií: Hovězí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.04.08 vloženo
  • 4170x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500g roštěné
  • 500g cibule
  • 1-2 chilli papričky
  • 4 stroužky česneku
  • 1 bílek z většího vejce
  • 2 KL maizeny (může být Solamyl)
  • 2 PL světlé sojové omáčky
  • 1PL rybí omáčky
  • sůl
  • pepř
  • sezamový olej (cca 4-5 lžic)
  • koriandr nať
  • fakultativně:
  • 2 svitky tenkých rýžových nudlí

Doporučená příloha

  • čaj

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí na cibuli

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
sigrid
272 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí na cibuli

jo, jo sylvi - je to přesně tak, jak píše gogol. Mám veliký wok a maso dělám nadvakrát (půl kila), ale jestli máš menší, tak klidně načtyřikrát a krájím ho na takové lístky 30×5-7×2mm a pak opravdu stačí smažit jen krátce a prudce.

 
Gogol
14 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí na cibuli

Mušíš ho dělat velice krátce , jak to přetáhneš tak to ztvrdne a nic s tím neuděláš .
Jedině snad podusit , ale to už je omáčka .
Slabé nudličky cca 5×5 mm bych dělal max. 3 minuty a pokud možno v jedné vrstvě na pánvi a navícekrát .

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí na cibuli

Sigrid, já hovězí neumím doměkka nikdy. Hrozně ráda bych se to naučila. Možná, že kupuju špatné maso na smažení. Zkusím tento recept a uvidím.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz