Recept Hovězí na cibuli

Indonézská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso nakrájíme na velmi jemné nudličky, možná je výstižnější na lístky. Cibule oloupeme a nakrájíme na tenká půlkolečka. Chilli papričku a česnek drobně usekáme. Bílek rozšleháme s maizenou a špetkou soli a obalíme v něm maso. Doporučuji promíchat rukama.
Rozpálíme wok s olejem. Nejprve vhodíme česnek a chilli, trochu opečeme a nadvakrát přidáme maso. Opékáme zprudka. Vyndáme děrovanou lopatkou do cedníku a necháme okapat.
Přidáme trochu oleje a opékáme cibule do slámově žluta. Trochu opepříme. Vrátíme maso do woku, promícháme, přidáme sojovou a rybí omáčku a necháme společně prohřát. Přidáme sekaný koriandr.

Servírujeme s rýží nebo smaženými nudlemi.
Rýžové nudle rozvážeme, namočíme do vlažné, slabě osolené vody a necháme stát asi 10 minut. Dobře zcedíme a opečeme na malém plameni, na malém množství oleje ve woku. Pokud je wok teflonový, stačí vytřít olejem.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 16.04.08 vloženo
  • 4272x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500g roštěné
  • 500g cibule
  • 1-2 chilli papričky
  • 4 stroužky česneku
  • 1 bílek z většího vejce
  • 2 KL maizeny (může být Solamyl)
  • 2 PL světlé sojové omáčky
  • 1PL rybí omáčky
  • sůl
  • pepř
  • sezamový olej (cca 4-5 lžic)
  • koriandr nať
  • fakultativně:
  • 2 svitky tenkých rýžových nudlí

Doporučená příloha

  • čaj

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí na cibuli

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
sigrid
272 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí na cibuli

jo, jo sylvi - je to přesně tak, jak píše gogol. Mám veliký wok a maso dělám nadvakrát (půl kila), ale jestli máš menší, tak klidně načtyřikrát a krájím ho na takové lístky 30×5-7×2mm a pak opravdu stačí smažit jen krátce a prudce.

Gogol
14 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí na cibuli

Mušíš ho dělat velice krátce , jak to přetáhneš tak to ztvrdne a nic s tím neuděláš .
Jedině snad podusit , ale to už je omáčka .
Slabé nudličky cca 5×5 mm bych dělal max. 3 minuty a pokud možno v jedné vrstvě na pánvi a navícekrát .

Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí na cibuli

Sigrid, já hovězí neumím doměkka nikdy. Hrozně ráda bych se to naučila. Možná, že kupuju špatné maso na smažení. Zkusím tento recept a uvidím.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Ořechový koláč Ořechový koláč
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz