Recept Hovězí na cibuli
sigrid Indonézská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Maso nakrájíme na velmi jemné nudličky, možná je výstižnější na lístky. Cibule oloupeme a nakrájíme na tenká půlkolečka. Chilli papričku a česnek drobně usekáme. Bílek rozšleháme s maizenou a špetkou soli a obalíme v něm maso. Doporučuji promíchat rukama. Rozpálíme wok s olejem. Nejprve vhodíme česnek a chilli, trochu opečeme a nadvakrát přidáme maso. Opékáme zprudka. Vyndáme děrovanou lopatkou do cedníku a necháme okapat. Přidáme trochu oleje a opékáme cibule do slámově žluta. Trochu opepříme. Vrátíme maso do woku, promícháme, přidáme sojovou a rybí omáčku a necháme společně prohřát. Přidáme sekaný koriandr. Servírujeme s rýží nebo smaženými nudlemi. Rýžové nudle rozvážeme, namočíme do vlažné, slabě osolené vody a necháme stát asi 10 minut. Dobře zcedíme a opečeme na malém plameni, na malém množství oleje ve woku. Pokud je wok teflonový, stačí vytřít olejem.
Recept je z kategorií: Hovězí maso
- 16.04.08 vloženo
- 5645x zobrazeno
Čas přípravy
- 30 min
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 500g roštěné
- 500g cibule
- 1-2 chilli papričky
- 4 stroužky česneku
- 1 bílek z většího vejce
- 2 KL maizeny (může být Solamyl)
- 2 PL světlé sojové omáčky
- 1PL rybí omáčky
- sůl
- pepř
- sezamový olej (cca 4-5 lžic)
- koriandr nať
- fakultativně:
- 2 svitky tenkých rýžových nudlí
Doporučená příloha
čaj
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Hovězí na cibuli
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Hovězí na cibuli
272 příspěvků 25.1.09 03:43
jo, jo sylvi - je to přesně tak, jak píše gogol. Mám veliký wok a maso dělám nadvakrát (půl kila), ale jestli máš menší, tak klidně načtyřikrát a krájím ho na takové lístky 30×5-7×2mm a pak opravdu stačí smažit jen krátce a prudce.
14 příspěvků 25.1.09 03:43
Mušíš ho dělat velice krátce , jak to přetáhneš tak to ztvrdne a nic s tím neuděláš .
Jedině snad podusit , ale to už je omáčka .
Slabé nudličky cca 5×5 mm bych dělal max. 3 minuty a pokud možno v jedné vrstvě na pánvi a navícekrát .
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Sigrid, já hovězí neumím doměkka nikdy. Hrozně ráda bych se to naučila. Možná, že kupuju špatné maso na smažení. Zkusím tento recept a uvidím.