Recept Hovězí medailonky s tuřínem

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Hovězí medailonky s tuřínem

Postup

1. Tuřin omyjeme, oloupeme, nakrájíme na čtvrt­ky a vaříme asi 30 minut ve vývaru. Slijeme a vý­var uchováme. 2. Na pánvi rozehřejeme máslo, dáme na něj tuřín, posypeme cukrem a za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Zalijeme trochou vý­varu. 3. Smetanu ušleháme do polotuha a uložíme do chladu. Maso opékáme na přepuštěném másle z každé strany 2 - 4 min. Opepříme a osolíme. 4. Medailonky podáváme na nahřátých talířích. Obložíme je tuřínem, který zalijeme studenou smetanou. Vše posypeme čerstvě mletým pepřem a pažitkou.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 05.02.03 vloženo
  • 8304x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 350 kcal, 32 g bílk., 18 g tuků, 15 g sacharidů
  • 500 g tuřínu
  • 1 l instantního zeleninového vývaru
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce cukru
  • 125 ml smetany
  • 8 plátků svíčkové (asi 80 g)
  • 1 lžíce smeta­ny
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce nakrájené pažitky
  • 1 lžíce přepuštěného másla

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí medailonky s tuřínem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz