Recept Hovězí medailonky s tuřínem 2

Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Tuřín oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, vaříme ve vývaru asi 30 minut, slijeme a vývar uchováme. Na pánvi rozehřejeme máslo, na něj vložíme tuřín, posypeme cukrem a za stálého míchání necháme zkaramelizovat, zalijeme trochou vývaru. Smetanu ušleháme do polotuha. Maso opékáme na másle z každé strany 2-4 minuty, opepříme a osolíme. Medailonky obložíme na talířích tuřínem, který zalijeme vychlazenou smetanou. Sypeme pepřem a pažitkou.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 06.05.02 vloženo
  • 4038x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g tuřínu
  • 8 plátků svíčkové ( po 80g)
  • 1 l instantního zeleninového vývaru
  • 1 lžíci másla
  • 2 lžíce cukru
  • 125 ml smetany
  • pepř
  • sůl
  • 2 lžíce sekané pažitky
  • 1 lžíci přepuštěného másla

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí medailonky s tuřínem 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Chilli con carne Chilli con carne
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz