Recept Hovězí maso v lasturách Pra

bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

500 g vařeného hovězího masa (i zbylého) rozemeleme strojkem a udusíme doměkka na 30 g másla se strouhanou cibulí. Potom přidáme sardelové máslo ze sedmi sardelí a zbytku másla, strouhaný parmezánský sýr, sekané kaparky, smetanu, žloutek a citronovou kůru, promícháme. Lastury potřeme máslem naplníme směsí, posypeme parmezánem a strouhanou žemlí, pokapeme máslem a pečeme 10 minut v horké troubě. Zdroj: Schichtova kuchařka 2. díl

Recept je z kategorií: Historické recepty

Nahlásit recept

  • 31.08.07 vloženo
  • 3219x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g kvalitního vařeného hovězího masa
  • 100 g másla
  • 1 menší cibule
  • 7 sardelí
  • 1 PL parmezánského sýra
  • 20 g kaparek
  • 1 velký šálek kyselé smetany
  • 1 žloutek
  • citronová kůra na špičku nože
  • máslo, parmezán a strouhaná houska na pomazání a vysypání lastur.

Doporučená příloha

  • opečené tousty

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí maso v lasturách

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Domácí živáňská

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz