Recept Hovězí maso v lasturách Pra

bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

500 g vařeného hovězího masa (i zbylého) rozemeleme strojkem a udusíme doměkka na 30 g másla se strouhanou cibulí. Potom přidáme sardelové máslo ze sedmi sardelí a zbytku másla, strouhaný parmezánský sýr, sekané kaparky, smetanu, žloutek a citronovou kůru, promícháme. Lastury potřeme máslem naplníme směsí, posypeme parmezánem a strouhanou žemlí, pokapeme máslem a pečeme 10 minut v horké troubě. Zdroj: Schichtova kuchařka 2. díl

Recept je z kategorií: Historické recepty

Nahlásit recept

  • 31.08.07 vloženo
  • 3122x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g kvalitního vařeného hovězího masa
  • 100 g másla
  • 1 menší cibule
  • 7 sardelí
  • 1 PL parmezánského sýra
  • 20 g kaparek
  • 1 velký šálek kyselé smetany
  • 1 žloutek
  • citronová kůra na špičku nože
  • máslo, parmezán a strouhaná houska na pomazání a vysypání lastur.

Doporučená příloha

  • opečené tousty

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí maso v lasturách

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Kuře na kapustě

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz