Recept Hovězí maso s olivami

Bunter Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Hovězí maso s olivami

Postup

Maso nakrájíme na kostky velikosti 2x2 až 3x3 cm. Bůček nakrájíme na tenké plátky a 3 až 4 minuty jej smažíme na olivovém oleji, vyjmeme a necháme okapat. Polovinu nakrájeného hovězího masa necháme na rozpáleném oleji opéci do růžova. Vyjmeme, necháme okapat a dáme na teplo. Na tomtéž tuku opečeme druhou polovinu masa, rovněž do růžova, přidáme maso opečené před tím, zaprášíme moukou, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a ještě chvíli smažíme až začne cibule hnědnout.(Jelikož čerpám poznatky z Encyklopedie kulinárního umění-Italská kuchyně...dodržuji psaný postup i když mi zde chybí logika při opékání masa. Já bych to upekl najednou,ale budiž,asi to tak má být), přilijeme víno a přidáme bůček. Rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme jadérek, nakrájíme na malé kousky a přidáme k masu. Osolíme,opepříme, stáhneme plamen a pod pokličkou 1 hodinu dusíme. Olivy vypeckujeme, přidáme k masu a přisypeme nasekaný tymián. Dusíme ještě 15 minut. Podle potřeby podléváme vodou. Podáváme velmi horké, posypané sekanou zelenou petrželkou.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 17.05.04 vloženo
  • 6332x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g hovězího masa na pečení
  • 100 g uzeného bůčku
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 250 g rajčat
  • 100 g zelených oliv
  • 100 g černých oliv (v našich podmínkách je na trhu čerstvé nekoupíme a tak použijeme olivy konzervované, které dobře propláchneme)
  • 1/2 svazku zelené petrželky
  • 1 větvičku tymiánu
  • 250 ml bílého přírodního vína
  • olivový olej podle potřeby
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 polévková lžíce hladké mouky

Doporučená příloha

  • Těstoviny a litry červeného vína

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí maso s olivami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz