Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Bunter Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Maso naklepeme, okraje nařízneme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a po obou stranách osmažíme na oleji. Dohněda osmažené maso vyjmeme a na zbylý tuk vsypeme nadrobno nakrájenou cibuli. Podusíme ji, vrátíme maso, podlijeme je vínem a vodou a podusíme doměkka. Mezitím si nakrájíme nadrobno slaninu, rozškvaříme ji na troše oleje, přidáme na plátky nakrájené houby, osolíme, mírně okmínujeme a dusíme, až se vzniklá tekutina odpaří a houby se opékají jen v tuku. V kastrole na troše oleje osmahneme mouku, zalijeme ji vydušenou šťávou z masa, přidáme trochu vody, dobře rozmícháme a povaříme. Do hotové omáčky vmícháme houby, vložíme plátky masa, vše prohřejeme a podáváme. Omáčku můžeme také doplnit zakysanou smetanou a dochutit citronovou šťávou.
Recept je z kategorií: Hovězí maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Hovězí maso na houbách
Sněhule, souhlasím s Tebou - houby SUŠENÉ, ta chuť se nedá srovnat. Stejně tak to bramborajdy radši sušené, zatímco do kulajdy čerstvé.
Snad nejsem barbar, ale hovězí na houbách mi nejlépe chutná na houbách sušených, namočených asi na půl hodiny a pak na másle osmažených. Tady s tím hovězím si čerstvé houby ani nemají šanci škrtnout.
446 příspěvků 25.1.09 03:43
Milý Tome,
vařila jsem dnes hovězí podle tvého receptu. Všichni jsme si moc pochutnali. Asi polovinu slaniny jsem nakrájela na plátky a přidala k cibulce hned na začátku. Druhou část slaniny jsem nakrájela na kostičky a na ní jsem osmahla houby. Zahustila jsem zakysanou smetanou s hladkou moukou, nakonec jsem dochutila citronovou šťávou.
Můj manžel i oba kluci tě moc pozdravujou
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
díky Tome