Recept Kapustová nádivka

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kapustová nádivka

Postup

Máslo utřeme se žloutky se solí (možno sůl vynechat nebo jen opatrně, pokud hodláme použít sardelovou pastu, popřípadě namáčíme strouhanku do bujónu místo mléka), přidáme ovařenou nakrájenou prochladlou kapustu, nakrájenou petrželku, v mléce (nebo bujónu) namočenou strouhanku , smícháme s masem a ochutnáme. Podle chuti přidáme hořčici či sardelovou pastu. Nakonec jemně vmícháme sníh ze 3 bílků.
Naplníme vymazaný a vysypaný pekáček a předehřáté troubě upečeme.

Recept je z kategorií: Maso Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 18.02.06 vloženo
  • 8386x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 x hovězí ve vlastní šťávě (zbytek masa pečeného, i bez masa lze)
  • 50 g másla
  • 3 vejce
  • 300 g kapusty
  • petrželka
  • 100 ml mléka (nebo bujónu)
  • 200 g strouhanky
  • sůl
  • hořčice
  • sardelová pasta
  • tuk a strouhanka na vymazání formy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 27.10.18 15:09

Pekla jsem z dvojité dávky, aby zbylo i na zítra :roll: . Bez konzervy nebo pečeného masa. Kořenila jsem čerstvě strouhaným muškátovým oříškem a mletým pepřem. Obešla jsem se bez hořčice i sardelky. Strouhanku jsem máčela v mléku, toho jsem spotřebovala o polovinu víc, než je v receptu. Do nádivky jsem místo masité složky zamíchala sekané škvarky a předem povařené a nadrobno krájené sušené hříbky. Petrželky dvě pořádné hrsti.

Nádivka nám moc chutnala. Nejen za tepla, ale i za studena – posloužila jako slaný koláč k odpolednímu čaji.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Kapustová nádivka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Alis
2617 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: hovězí maso jako nádivka

Vzhledem k tomu, že jsem již léta nezavadila o kvalitní konzervu hovězího masa ve vl. šťávě, v poslední době dělám tuto nádivku ve chvíli, kdy mi zbyde jakékoli pečené maso s vypečenou šťávou. Pokud zbyde pouze šťáva, nevadí, přidám šťávu a nějakou dobrou voňavou uzeninu či klobásku…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Štědrák

Nejlepší recepty

Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz