Recept Hovězí maso dušené v červeném víně
Bunter Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, mrkev oškrábeme, umyjeme a nakrájíme na malé kousky, celer oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Maso dáme do kameninové nebo jiné neutrální nádoby(smalt, varné sklo) a zalijeme vínem. Přidáme nakrájenou zeleninu, bobkový list a zrnka pepře. Maso tak marinujeme 24 hodin, občas je obrátíme. Pak je vyjmeme z marinády, osušíme a pevně svážeme motouzem, aby si zachovalo tvar. Marinádu přecedímo do jiné nádoby, v níž ji zvolna svaříme na polovinu obsahu. V jiné větší nádobě rozpustíme tuk z šunky, přidáme máslo, rozpálíme a maso v tomto tuku ze všech stran opečeme dorůžova. Posolíme, zalijeme marinádou a pod pokličkou dusíme na mírném ohni 1 hodinu 45 minut. Hotové maso rozvážeme, nakrájíme na plátky a naklademe na misku. Zalijeme šťávou z dušení a ozdobíme nasekanou zelenou petrželkou. Podáváme s nudlemi, makaróny nebo bramborovou kaší.
Recept je z kategorií: Hovězí maso
- 18.05.04 vloženo
- 12952x zobrazeno
Čas přípravy
- 2 hodiny 45 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1200 g hovězího masa na pečení v jednom kusu
- 1 láhev červeného přírodního vína
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 celer
- 70 g tučného okraje od šunky
- 50 g másla
- 1/2 svazku zelené petrželky
- 1 čajová lžička celého černého pepře
- sůl
- několik bobkových listů
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Hovězí maso dušené v červeném víně
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Hovězí maso dušené v červeném víně