Recept Hovězí maso dušené na zelenině

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí maso dušené na zelenině

Postup

Maso opláchneme, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným muškátovým oříškem. V kastrolu rozškvaříme na kostečky nakrájenou slaninu, přidáme k ní sádlo a v rozpáleném tuku připravené maso po všech stranách prudce opečeme. Potom k masu přidáme nakrájenou cibuli, očištěnou a na plátky nakrájenou zeleninu, trochu vše osmažíme a za občasného podlévání vývarem maso přikryté pokličkou po obou stranách nejlépe v troubě do měkka udusíme. To trvá přibližně 2 až 2 1/2 hodiny. Udušené maso vyjmeme a postavíme do tepla. Šťávu trochu vysmahneme, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem a dobře povaříme. Zahuštěnou šťávu se zeleninou rozmixujeme. Nakonec maso nakrájíme na porce, vložíme do připravené šťávy a dobře prohřejeme. Podáváme s těstovinami, dušenou rýží, houskovými knedlíky, vařenými brambory, nebo i "bulgurovým pilafem.":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=31223

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 02.09.09 vloženo
  • 20838x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3 hodiny

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 700 g hovězího masa bez kostí
  • 60 g sádla
  • 60 g slaniny
  • 200 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
  • 50 g cibule
  • 30 g hladké mouky
  • sůl
  • pepř
  • muškátový ořech
  • vývar z kostí nebo ze zeleniny

Doporučená příloha

  • zeleninový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jari 10.03.12 13:15

Zkusili jsme s rýží.

Diskuse k receptu Hovězí maso dušené na zelenině

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Klekí Petra
1 příspěvek 22.01.11 10:35

Je sice půl jedenácté, ale jdu to zkusit. Myslím, že to bude mít platnost. Klekí

dejwyd
24 příspěvků 09.09.09 18:25
Re: Hovězí maso dušené na zelenině

Pěkný recept. Něco podobného jsem zkoušel, ale bez zahuštění (po maďarsku :-). Jen bych se chtěl zeptat, proč zeleninu mixujeme ? Bylo by to dobré myslím i tak … nebo je to součástí zahuštění ?
Zdravím. D.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Marinovaná kuřecí křídla

Nejlepší recepty

Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz