Recept Hovězí maso dušené na zelenině

(Hodnoceno 1x) Nero Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Hovězí maso dušené na zelenině

Postup

Maso opláchneme, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným muškátovým oříškem. V kastrolu rozškvaříme na kostečky nakrájenou slaninu, přidáme k ní sádlo a v rozpáleném tuku připravené maso po všech stranách prudce opečeme. Potom k masu přidáme nakrájenou cibuli, očištěnou a na plátky nakrájenou zeleninu, trochu vše osmažíme a za občasného podlévání vývarem maso přikryté pokličkou po obou stranách nejlépe v troubě do měkka udusíme. To trvá přibližně 2 až 2 1/2 hodiny. Udušené maso vyjmeme a postavíme do tepla. Šťávu trochu vysmahneme, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem a dobře povaříme. Zahuštěnou šťávu se zeleninou rozmixujeme. Nakonec maso nakrájíme na porce, vložíme do připravené šťávy a dobře prohřejeme. Podáváme s těstovinami, dušenou rýží, houskovými knedlíky, vařenými brambory, nebo i "bulgurovým pilafem.":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=31223

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 02.09.09 vloženo
  • 23753x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3 hodiny

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 700 g hovězího masa bez kostí
  • 60 g sádla
  • 60 g slaniny
  • 200 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
  • 50 g cibule
  • 30 g hladké mouky
  • sůl
  • pepř
  • muškátový ořech
  • vývar z kostí nebo ze zeleniny

Doporučená příloha

  • zeleninový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jari 10.3.12 13:15

Zkusili jsme s rýží.

Diskuse k receptu Hovězí maso dušené na zelenině

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Hovězí maso dušené na zelenině

Klekí Petra
1 příspěvek 22.1.11 10:35

Je sice půl jedenácté, ale jdu to zkusit. Myslím, že to bude mít platnost. Klekí

dejwyd
24 příspěvků 9.9.09 18:25
Re: Hovězí maso dušené na zelenině

Pěkný recept. Něco podobného jsem zkoušel, ale bez zahuštění (po maďarsku :-). Jen bych se chtěl zeptat, proč zeleninu mixujeme ? Bylo by to dobré myslím i tak … nebo je to součástí zahuštění ?
Zdravím. D.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz