Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
ssvetlicee Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Rychlá úprava hovězích jater v papiňáku.
Játra odblaníme a nakrájíme na větší kousky (nudličky). Olivový olej rozpálíme v papiňáku a zprudka osmahneme játra. Přidáme cibuli nakrájenou na plátky, necháme chvilku opéct. Zasypeme směsí koření adžika (můžete zvolit jinou dle vlastní chuti) a mírně podlijeme vodou.
Přikryjeme a dusíme 15 min. Necháme vyvřít téměř všechnu vodu a přidáme zelené fazolky, přikryjeme obyčejnou poklicí a necháme 5 min podusit, pak opět necháme vyvřít přebytečnou vodu a osolíme.
Podáváme s bramborem nebo rýží, kuskus není taky špatný Dobrou chuť.
Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností
brambory, rýže, kuskus
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Netřeba se omlouvat, přece tu jde všem jen o dobro věci. To jediné je podstatné.
7 příspěvků 22.01.12 20:10
Napsala jsem to v tom receptu časově sice posloupně, ale musím Vám dát za pravdu, že když to znovu přečtu, tak se z toho nedá na první pohled poznat, že vodu nechám vyvřít až po těch 15 min, kdy papiňák otevřu. Takže se omlouvám já za svůj zbrklý sloh
Že se to přikryje jsem si všim, ale jak to v papiňáku vyvaří vodu je mi záhadou. Z toho jsem usoudil, že to není zavřený papiňák. Omlouvám se za mou tupost
7 příspěvků 22.01.12 14:20
V papiňáku to je proto, aby to bylo hotové za těch 15 min dušení
Jinak by hovězí játra trvala delší
dobu. 
Mám prosím dotaz, a na mou duši nechci rejpat. Proč je to v papiňáku když se to nepapiní?
Tak je máme jen v létě, kdy je dělám venku
na grilu.
Jediné vysvětleni které mně napadá je, že má vysoké stěny a játra nepoplivou omastkem celou plotnu. Já mám totiž zákaz doma játra dělat, právě z tohohle důvodu.