Recept Hovězí játra s fazolkami

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí játra s fazolkami

Úvod

Rychlá úprava hovězích jater v papiňáku.

Postup

Játra odblaníme a nakrájíme na větší kousky (nudličky). Olivový olej rozpálíme v papiňáku a zprudka osmahneme játra. Přidáme cibuli nakrájenou na plátky, necháme chvilku opéct. Zasypeme směsí koření adžika (můžete zvolit jinou dle vlastní chuti) a mírně podlijeme vodou.

Přikryjeme a dusíme 15 min. Necháme vyvřít téměř všechnu vodu a přidáme zelené fazolky, přikryjeme obyčejnou poklicí a necháme 5 min podusit, pak opět necháme vyvřít přebytečnou vodu a osolíme.

Podáváme s bramborem nebo rýží, kuskus není taky špatný :) Dobrou chuť.

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností

Nahlásit recept

  • 27.11.11 vloženo
  • 5909x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g hovězích jater
  • 500 g mražených zelených fazolek
  • 1 velká cibule
  • adžika
  • sůl
  • olivový olej

Doporučená příloha

  • brambory, rýže, kuskus

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí játra s fazolkami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.01.12 20:18
A je to.

Netřeba se omlouvat, přece tu jde všem jen o dobro věci. To jediné je podstatné. 8)

ssvetlicee
7 příspěvků 22.01.12 20:10

Napsala jsem to v tom receptu časově sice posloupně, ale musím Vám dát za pravdu, že když to znovu přečtu, tak se z toho nedá na první pohled poznat, že vodu nechám vyvřít až po těch 15 min, kdy papiňák otevřu. Takže se omlouvám já za svůj zbrklý sloh ;)

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.01.12 18:11
To mně právě zmátlo.

Že se to přikryje jsem si všim, ale jak to v papiňáku vyvaří vodu je mi záhadou. Z toho jsem usoudil, že to není zavřený papiňák. Omlouvám se za mou tupost :think:

ssvetlicee
7 příspěvků 22.01.12 14:20

V papiňáku to je proto, aby to bylo hotové za těch 15 min dušení :) Jinak by hovězí játra trvala delší dobu. :)

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.11.11 17:59

Mám prosím dotaz, a na mou duši nechci rejpat. Proč je to v papiňáku když se to nepapiní? :think:
Jediné vysvětleni které mně napadá je, že má vysoké stěny a játra nepoplivou omastkem celou plotnu. Já mám totiž zákaz doma játra dělat, právě z tohohle důvodu. :cry: Tak je máme jen v létě, kdy je dělám venku na grilu.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Jahodový pohár Jahodový pohár
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz