Recept Hovězí játra s fazolkami

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí játra s fazolkami

Úvod

Rychlá úprava hovězích jater v papiňáku.

Postup

Játra odblaníme a nakrájíme na větší kousky (nudličky). Olivový olej rozpálíme v papiňáku a zprudka osmahneme játra. Přidáme cibuli nakrájenou na plátky, necháme chvilku opéct. Zasypeme směsí koření adžika (můžete zvolit jinou dle vlastní chuti) a mírně podlijeme vodou.

Přikryjeme a dusíme 15 min. Necháme vyvřít téměř všechnu vodu a přidáme zelené fazolky, přikryjeme obyčejnou poklicí a necháme 5 min podusit, pak opět necháme vyvřít přebytečnou vodu a osolíme.

Podáváme s bramborem nebo rýží, kuskus není taky špatný :) Dobrou chuť.

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností

Nahlásit recept

  • 27.11.11 vloženo
  • 5786x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g hovězích jater
  • 500 g mražených zelených fazolek
  • 1 velká cibule
  • adžika
  • sůl
  • olivový olej

Doporučená příloha

  • brambory, rýže, kuskus

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí játra s fazolkami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.01.12 20:18
A je to.

Netřeba se omlouvat, přece tu jde všem jen o dobro věci. To jediné je podstatné. 8)

 
ssvetlicee
7 příspěvků 22.01.12 20:10

Napsala jsem to v tom receptu časově sice posloupně, ale musím Vám dát za pravdu, že když to znovu přečtu, tak se z toho nedá na první pohled poznat, že vodu nechám vyvřít až po těch 15 min, kdy papiňák otevřu. Takže se omlouvám já za svůj zbrklý sloh ;)

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.01.12 18:11
To mně právě zmátlo.

Že se to přikryje jsem si všim, ale jak to v papiňáku vyvaří vodu je mi záhadou. Z toho jsem usoudil, že to není zavřený papiňák. Omlouvám se za mou tupost :think:

 
ssvetlicee
7 příspěvků 22.01.12 14:20

V papiňáku to je proto, aby to bylo hotové za těch 15 min dušení :) Jinak by hovězí játra trvala delší dobu. :)

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.11.11 17:59

Mám prosím dotaz, a na mou duši nechci rejpat. Proč je to v papiňáku když se to nepapiní? :think:
Jediné vysvětleni které mně napadá je, že má vysoké stěny a játra nepoplivou omastkem celou plotnu. Já mám totiž zákaz doma játra dělat, právě z tohohle důvodu. :cry: Tak je máme jen v létě, kdy je dělám venku na grilu.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz