Recept Hovězí játra na slanině

Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Játra opereme v tekoucí vodě, odblaníme, zbavíme žilek a nakrájíme na plátky (2 kusy na jednu porci), mírně naklepeme, na okrajích nařízneme a pomoučíme. V rozpáleném tuku játra prudce opečeme a vyjmeme. V tuku osmahneme na drobno nakrájenou cibuli společně s nakrájenou slaninou, přidáme protlak, orestujeme, mírně podlijeme, vložíme játra a dusíme doměkka. Hotová játra vyjmeme, šťávu zahustíme moukou a dobře provaříme. Těsně před podáváním osolíme.

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností

Nahlásit recept

  • 20292x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 400g hovězích jater
  • lžíce sádla
  • 1 větší cibule
  • 40g slaniny
  • lžíce hladké mouky
  • lžíce rajského protlaku
  • mletý pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • Vhodnou přílohou je rýže.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí játra na slanině

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Štika na smetaně Štika na smetaně
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz