Recept Hovězí hrudí s bramborami

pepicek Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Hovězí hrudí s bramborami

Postup

1. Hrudí vaříme na mírném ohni asi 60 min. 2. Celer, pórek a mrkev očistíme. Pórek důkladně omyjeme, ostatní zeleninu oloupeme. Mrkev, ce­ler a brambory nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka. 3. Maso vyjmeme z vody. Zabalíme pevně do alo­balu a udržujeme v troubě teplé. Brambory a ze­leninu vložíme do horkého vývaru a přikryté po­klicí vaříme asi 25 min. Osolíme a opepříme. 4. Petrželku omyjeme, osušíme a jemně poseká­me. Maso nakrájíme na plátky. Podáváme s bram­borami a zeleninou vařenými v bujonu. Posypeme petrželkou. K pokrmu chutná krém z majonézy se sníženou tučností, netučného tvarohu a křenu.

Recept je z kategorií: Závitky, rolády a hovězí dušené plátky

Nahlásit recept

  • 24.10.01 vloženo
  • 16915x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g libového hovězího hrudí
  • 100 g celeru
  • 2 malé pórky
  • 2 mrkve (asi 200 g)
  • asi 650 g syrových loupaných brambor
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 1 svazek petrželky

Doporučená příloha

  • Brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí hrudí s bramborami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Jarní pochoutka - chřest

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz