Recept Hovězí guláš s hráškem
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Hovězí maso naklepeme a nakrájíme na stejně, velké kostky. Drobně pokrájené cibule osmažíme na oleji dožluta, přidáme maso a za stálého míchání je opékáme, až se šťáva z masa vydusí. Osolíme je, opepříme, podlijeme trochou vývaru a dusíme do poloměkka. Pak je vydusíme do tuku, posypeme moukou, osmahneme, vmícháme mletou papriku, hned zalijeme trochou vývaru, rozmícháme, přidáme rajčatový protlak a dusíme, až maso změkne. Těsně před dohotovením přidáme hrášek. Podle obliby můžeme guláš okořenit i usekanými feferonkami.
Recept je z kategorií: Guláše
- 8471x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 500 g předního hovězího masa bez kostí (nejlépe kližky)
- 2 velké cibule
- olej
- sůl
- mletý pepř
- mletá sladká i pálivá paprika
- 2 lžíce hladké mouky
- vývar (z kousku kostky)
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 4 lžíce hrášku.
Doporučená příloha
Podáváme s houskovými knedlíky nebo s pečivem.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Hovězí guláš s hráškem
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Hovězí guláš s hráškem