Recept Hovězí guláš s hráškem

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Hovězí guláš s hráškem

Postup

Hovězí maso naklepeme a nakrájíme na stejně, velké kostky. Drobně pokrájené cibule osmažíme na oleji dožluta, přidáme maso a za stálého mí­chání je opékáme, až se šťáva z masa vydusí. Osolíme je, opepříme, podlijeme trochou vývaru a dusíme do poloměkka. Pak je vydusíme do tuku, posypeme moukou, osmahneme, vmícháme mletou papriku, hned zalijeme trochou vývaru, rozmíchá­me, přidáme rajčatový protlak a dusíme, až maso změkne. Těsně před dohotovením přidáme hrá­šek. Podle obliby můžeme guláš okořenit i useka­nými feferonkami.

Recept je z kategorií: Guláše

Nahlásit recept

  • 8471x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g předního hovězího masa bez kostí (nejlépe kližky)
  • 2 velké cibule
  • olej
  • sůl
  • mletý pepř
  • mletá sladká i pálivá paprika
  • 2 lžíce hladké mouky
  • vývar (z kousku kostky)
  • 2 lžíce rajča­tového protlaku
  • 4 lžíce hrášku.

Doporučená příloha

  • Podáváme s houskovými kne­dlíky nebo s pečivem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí guláš s hráškem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Chilli con carne Chilli con carne
Karbanátky Karbanátky
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz