Recept Hovězí guláš podle Richarda Nováka

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí guláš podle Richarda Nováka

Úvod

Recept na vyhlášený hovězí guláš podle Richarda Nováka

Postup

Nejlepší guláše jsou z hovězí kližky a tak přidávám svůj recept. Maso si nakrájíme na větší kostky, pouze opepříme a na dostatečném množství sádla zprudka orestujeme rovnoměrně ze všech stran, aby se maso pěkně zatáhlo. Já používám velkou pánev, kterou po odstavení přikryji poklicí, aby maso neztrácelo teplotu. Sádlo z pod masa vlijeme do velkého hrnce a osmahneme na něm nadrobno nasekanou cibuli dohněda. Cibule tak dá guláši pěknou barvu. Malý trik, jak cibulku nepřipálit a rovnoměrně ji osmahnout dohněda tkví vtom, že přidáte malé množství vody do rozpálené hnědnoucí cibule. Voda s olejem zpění a cibule se krásně rovnoměrně zbarví. Nyní vložíme maso, zaprášíme paprikou, podlijeme trochou vývaru, přidáme rajský protlak, přikryjeme poklicí a dáme dusit na mírném ohni. Dle potřeby podlijeme a promícháme. Po půl hodině osolíme, okmínujeme, promícháme a dolijeme zbytek vývaru. Po dvou hodinách guláš zahustíme jíškou připravenou společně s utřeným česnekem, ale lze zahustit i strouhaným chlebem. Přidáme v dlani drhnutou majoránku a špetku chilli. Guláš pak necháme procházet mírným varem za občasného míchání ještě asi půl hodiny. Přílohu si zvolíme dle chuti, čerstvé pečivo nebo knedlíky všeho druhu. Můžeme ozdobit na kolečka krájenou cibulí a troškou čerstvě nastrouhaného křenu. Dobrou chuť, přeje Richard Novák.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo



Nahlásit recept

  • 26.02.16 vloženo
  • 1460x zobrazeno

Čas přípravy

  • 150 minut

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 1 hrst majoránka
  • 1 lžíce kmín mletý
  • 3 lžíce rajský protlak
  • 3 lžíce paprika mletá
  • 5 lžic vepřové sádlo
  • 0.5 hrnku mouka hladká
  • 1.5 l vývar z kostí
  • 1 špetka mleté chilli
  • sůl a pepř dle chuti
  • 6 stroužků česnek
  • 1.5 kg hovězí kližka
  • 5 ks cibule větší
  • 1 lžíce paprika uzená

Doporučená příloha

  • Pečivo, knedlíky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Richard Novák 26.02.16 09:01

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Hovězí guláš podle Richarda Nováka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek


 
Miina
43 příspěvků 26.02.16 10:46
Skvělý vtip s tou cibulkou.

Vtip s podlitím cibulky jsem neznala a dík za něj. Zařazuju do soukromého archivu.

Vložit nový komentář


Dnes doporučujeme: Králičí roláda na víně





Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Mrkvový salát Mrkvový salát
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz