Recept Hovězí Carbonnade s pivem ze severní Francie
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Předehřát troubu na 150°C. Rozpustit máslo na prudkém ohni ve velkém kastrolu se lžicí oleje. Postupně na tuku osmažit maso po všech stranách. Vyjmout maso na talíř. Přidat další lžici oleje a osmažit cibuli. Smažit ji na středním ohni asi 10min. a potom přidat česnek a cukr a smažit dalších 5 min. Je-li zapotřeby, přidat další lžíci oleje. Vyjmout cibuli na další talíř. Snížit teplotu na nízko, nalít do kastrolu všechnu šťávu, co vytekla z masa na talíř a zamíchat dovnitř mouku. Sejmout z ohně a přilít po troškách pivo, které bude pěnit. Vrátit kastrol na oheň a nechat směs jemně probublávat, až zhoustne. Osolit a opepřit. Navrstvit maso a cibuli do kastrolu a zastrčit mezi ně bobkový list a tymián. Přisolit a připepřit během vrstvení. Nalít tekutinu na maso. Přikrýt kastrol a pomalinku vše dusit po 2,5-3 hodiny nebo až je maso měkké. Připravit krutony: Otoustovat nalehko plátky bagetky po obou stranách a potřít je hořčicí. Poskládat je navrch masa hořčicovou stranou nahoru a celý kastrol dát na moment pod gril v troubě. P.S.: Carbonnade znamená "připravené na dřevěném uhlí". Je to flámský recept, ale běžný v severní Francii.
Recept je z kategorií: Guláše
- 11.02.04 vloženo
- 12452x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 3 lžíce másla
- 2-3 lžíce oleje
- 900g zadního hovězího nebo kližky nakrájené na kostky
- 4 cibule, nakrájené
- 1 utřený stroužek česneku
- 1 lžíčka hnědého cukru
- 1 lžíce polohrubé mouky
- 500 ml hořkého černého piva
- sůl a pepř
- 2 bobkové listy
- 4 snítky tymiánu
- krutony:
- 8 plátku bagety
- Dijónská hořčice
Doporučená příloha
Pečené brambory
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Hovězí Carbonnade s pivem ze severní Francie
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Hovězí Carbonnade s pivem ze severní Francie
Tenhle recept se zas tak moc od belgického nelisi. Pro me bylo dulezite, ze jsem opecenou housticku s horcici nedusila spolu s masem. Zahustovani chlebem nerada. Petrželka se mi také nezdála. To se mi víc libil ten bobkovy list. Pridala jsem trochu horcice i do omacky. Maso jsem varila vecer , na plotynce v keramickem hrnci. Bylo brzo mekke. Do obeda se krasne ulezelo. Chut cerneho piva a horcice (celozrnna s dijonskou)neni spatna, s opecenou bagetou pomazanou horcici je zvlastni az velmi dobra.
Zapijeli jsme cernym pivem a moc jsme si pochutnali .
Babi, zajimavy a neotrely obed
5068 příspěvků 13.10.11 23:46
Terezko, dakujem