Recept Hovězí Carbonnade s pivem ze severní Francie

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí Carbonnade s pivem ze severní Francie

Postup

Předehřát troubu na 150°C. Rozpustit máslo na prudkém ohni ve velkém kastrolu se lžicí oleje. Postupně na tuku osmažit maso po všech stranách. Vyjmout maso na talíř. Přidat další lžici oleje a osmažit cibuli. Smažit ji na středním ohni asi 10min. a potom přidat česnek a cukr a smažit dalších 5 min. Je-li zapotřeby, přidat další lžíci oleje. Vyjmout cibuli na další talíř. Snížit teplotu na nízko, nalít do kastrolu všechnu šťávu, co vytekla z masa na talíř a zamíchat dovnitř mouku. Sejmout z ohně a přilít po troškách pivo, které bude pěnit. Vrátit kastrol na oheň a nechat směs jemně probublávat, až zhoustne. Osolit a opepřit. Navrstvit maso a cibuli do kastrolu a zastrčit mezi ně bobkový list a tymián. Přisolit a připepřit během vrstvení. Nalít tekutinu na maso. Přikrýt kastrol a pomalinku vše dusit po 2,5-3 hodiny nebo až je maso měkké. Připravit krutony: Otoustovat nalehko plátky bagetky po obou stranách a potřít je hořčicí. Poskládat je navrch masa hořčicovou stranou nahoru a celý kastrol dát na moment pod gril v troubě. P.S.: Carbonnade znamená "připravené na dřevěném uhlí". Je to flámský recept, ale běžný v severní Francii.

Recept je z kategorií: Guláše

Nahlásit recept

  • 11.02.04 vloženo
  • 10469x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 3 lžíce másla
  • 2-3 lžíce oleje
  • 900g zadního hovězího nebo kližky nakrájené na kostky
  • 4 cibule, nakrájené
  • 1 utřený stroužek česneku
  • 1 lžíčka hnědého cukru
  • 1 lžíce polohrubé mouky
  • 500 ml hořkého černého piva
  • sůl a pepř
  • 2 bobkové listy
  • 4 snítky tymiánu
  • krutony:
  • 8 plátku bagety
  • Dijónská hořčice

Doporučená příloha

  • Pečené brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

wydra 15.10.11 13:27

Diskuse k receptu Hovězí Carbonnade s pivem ze severní Francie

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 15.10.11 13:27

Tenhle recept se zas tak moc od belgického nelisi. Pro me bylo dulezite, ze jsem opecenou housticku s horcici nedusila spolu s masem. Zahustovani chlebem nerada. Petrželka se mi také nezdála. To se mi víc libil ten bobkovy list. Pridala jsem trochu horcice i do omacky. Maso jsem varila vecer , na plotynce v keramickem hrnci. Bylo brzo mekke. Do obeda se krasne ulezelo. Chut cerneho piva a horcice (celozrnna s dijonskou)neni spatna, s opecenou bagetou pomazanou horcici je zvlastni az velmi dobra.
Zapijeli jsme cernym pivem a moc jsme si pochutnali .
Babi, zajimavy a neotrely obed :potlesk:

jolana
5066 příspěvků 13.10.11 23:46

Terezko, dakujem :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Ořechový koláč Ořechový koláč
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Jahodový pohár Jahodový pohár
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz