Recept Hovězí Carbonnade s pivem ze severní Francie

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí Carbonnade s pivem ze severní Francie

Postup

Předehřát troubu na 150°C. Rozpustit máslo na prudkém ohni ve velkém kastrolu se lžicí oleje. Postupně na tuku osmažit maso po všech stranách. Vyjmout maso na talíř. Přidat další lžici oleje a osmažit cibuli. Smažit ji na středním ohni asi 10min. a potom přidat česnek a cukr a smažit dalších 5 min. Je-li zapotřeby, přidat další lžíci oleje. Vyjmout cibuli na další talíř. Snížit teplotu na nízko, nalít do kastrolu všechnu šťávu, co vytekla z masa na talíř a zamíchat dovnitř mouku. Sejmout z ohně a přilít po troškách pivo, které bude pěnit. Vrátit kastrol na oheň a nechat směs jemně probublávat, až zhoustne. Osolit a opepřit. Navrstvit maso a cibuli do kastrolu a zastrčit mezi ně bobkový list a tymián. Přisolit a připepřit během vrstvení. Nalít tekutinu na maso. Přikrýt kastrol a pomalinku vše dusit po 2,5-3 hodiny nebo až je maso měkké. Připravit krutony: Otoustovat nalehko plátky bagetky po obou stranách a potřít je hořčicí. Poskládat je navrch masa hořčicovou stranou nahoru a celý kastrol dát na moment pod gril v troubě. P.S.: Carbonnade znamená "připravené na dřevěném uhlí". Je to flámský recept, ale běžný v severní Francii.

Recept je z kategorií: Guláše

Nahlásit recept

  • 11.02.04 vloženo
  • 10724x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 3 lžíce másla
  • 2-3 lžíce oleje
  • 900g zadního hovězího nebo kližky nakrájené na kostky
  • 4 cibule, nakrájené
  • 1 utřený stroužek česneku
  • 1 lžíčka hnědého cukru
  • 1 lžíce polohrubé mouky
  • 500 ml hořkého černého piva
  • sůl a pepř
  • 2 bobkové listy
  • 4 snítky tymiánu
  • krutony:
  • 8 plátku bagety
  • Dijónská hořčice

Doporučená příloha

  • Pečené brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

wydra 15.10.11 13:27

Diskuse k receptu Hovězí Carbonnade s pivem ze severní Francie

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Hovězí Carbonnade s pivem ze severní Francie

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 15.10.11 13:27

Tenhle recept se zas tak moc od belgického nelisi. Pro me bylo dulezite, ze jsem opecenou housticku s horcici nedusila spolu s masem. Zahustovani chlebem nerada. Petrželka se mi také nezdála. To se mi víc libil ten bobkovy list. Pridala jsem trochu horcice i do omacky. Maso jsem varila vecer , na plotynce v keramickem hrnci. Bylo brzo mekke. Do obeda se krasne ulezelo. Chut cerneho piva a horcice (celozrnna s dijonskou)neni spatna, s opecenou bagetou pomazanou horcici je zvlastni az velmi dobra.
Zapijeli jsme cernym pivem a moc jsme si pochutnali .
Babi, zajimavy a neotrely obed :potlesk:

jolana
5066 příspěvků 13.10.11 23:46

Terezko, dakujem :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz