Recept Hovězí bordelaise

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Rozehřát olej a smažit maso, až drobné kapky krve se tvoří na povrchu (zjistit si čas, jak dlouho se první strana smažila). Posolit, opepřit a obrátit maso a také na druhé straně ho osolit a opepřit. Osmažit druhou stranu stejně dlouho jako první, vyjmout a udržovat v teple. Oloupat a na jemno nakrájet šalotku a česnek a trochu je osmažit na másle. Nalít na vše víno a zredukovat na polovinu. Nakrájet maso proti vláknu a poskládat na nahřátou mísu. Omáčku podávat v omáčníku.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 15.09.02 vloženo
  • 5661x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 4 lžice olivového oleje
  • 500g libového masa z žebra, vykoštěné
  • sůl a pepř
  • 4 hnědé šalotky
  • 1 česnek
  • 25g másla
  • 250ml červeného, robustního vína

Doporučená příloha

  • Osmažené brambůrky a ¨Celerová kaše¨ z Labužníka.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí bordelaise

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hruškový koláč

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Kuře na medu Kuře na medu
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz