Recept Hovězí blanických rytířů

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso si nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a osmahneme na oleji dočervena. Pak podlijeme a dusíme do měkka. Před dokončením přidáme k masu nakrájenou cibuli, kapii, feferonky a žampióny, či jiné houby. Na samý závěr přidáme kečup a zalijeme červeným vínem. Promícháme, prohřejeme a je hotovo.

Dobrou chuť!

Zdroj neznám, mám napsané ve své kuchařce, ale je to dobré a celkem rychlé jídlo.

Recept je z kategorií: Hovězí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 05.07.08 vloženo
  • 4221x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g svíčkové, nebo pěkného zadního
  • 200 g cibule
  • 200 g žampiónů, nebo hlívy, mohou být i čerstvé houby
  • 200 g kapie
  • 20 g feferonek
  • 120 g kečupu
  • 0,1 l červeného vína
  • sůl
  • pepř
  • olej

Doporučená příloha

  • rýže, brambory, nebo kukuřičné placky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí blanických rytířů

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí blanických rytířů-mysko2

Ó pardón! Asi jsem si popletla dvě jména dohromady, jelikož jste psaly za sebou Mispule a Myska2, tak jsem tě složila částečně a omylem z obou jmen.
Apropo ne Tereza, ale Terrinka, nebo Jana. Klidnou noc.

 
myska2
144 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí blanických rytířů, Terezo,

ne miska, ale myska nema to nic spolecneho s misou, ale to ty si ani nemyslis, protozes spravne napsala hacek. Mys a myska se pisou s tvrdym y (a s tim hackem, kdyz teda mas diakritiku).

 
myska2
144 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí blanických rytířů, Ewo,

chvala potesi a nejsem jesitnosti prosta, ale neprehanej. Nebo napred prijd na veceri a pak muzes prehanet ;).

 
ewa
600 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí blanických rytířů

Mysko2, já ti tleskám! U tebe bych se ráda stravovala.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí blanických rytířů- Miska2

Miško, ale my právě velmi dobře víme co jíme(to se to rýmuje), víš každý z nás se snaží uspokojit tu rodinu podle toho, co jí vyhovuje a chutná, ale že bych teda plácala pátý přes devátý o tom nic nevím. S tím co vařím, jsme vždy spokojení a nejen my, pokud někoho hostíme většinou odchází s receptem. Co si budeme povídat, pro návštěvu většinou vymýslíme něco supr dobrého. Když vařím, dělám to ráda a s láskou- i proto jsem tady. Podle receptů se snažím ho ponechat tak jak stojí, jen občas něco přidám- nejvíc asi hlívu, tu strkám kam to jen jde a to pro její antikarcinogenní účinky a to je velmi pozitivní, nehledě na to, že hlíva ty jídla ještě podtrhne v chuti. Hezky prožij den Jana

 
myska2
144 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí blanických rytířů, Mispulko,

nejedna se o zadne rodinne klenoty ;)). Kdyz zrovna nemam nohu nahore jako ted, jsem desne zamestnana zenska, ktera se ale rada slusne naji. Rodina dba na wellfare a zajima se o puvod potravin, manzel navic musi hlidat mnozstvi tuku. Vysledkem je, ze se snazim udelat z mala hodne.
Vzdycky mi prijde lito, kdyz nekdo v domneni, ze jidlo vylepsuje, placa dohromady pate pres devate jako pejsek s kocickou, az pak nakonec vubec nevi, co vlastne ji. A vsimla jsem si, ze terrinka to tak dela casto, i kdyz se urcite snazi udelat to nejlepsi. Tak jsem zas chtela podpichnout ji, protoze urcite neni spatna kucharka, jen se potrebuje zjednodusit.

 
Mispule
34 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí blanických rytířů

Mysko, dokonalé !!!!
Ewo, já vím, nějaké recepty s pěti ingrediencemi jsou tu od Esmeraldy. Já jsem jen chtěla popíchnout Mysku, aby dala nějaký rodinný klenot do placu.

 
myska2
144 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: cept pro Mispulku

Abych tady nemnozila recepty, ktere tu uz mozna jsou, napisu ti svou predstavu sem:
4 rostenky po cca 200g, dobre odlezele; 800g velmi tenkych zelenych fazolek; 80g selskeho masla; cca 80g parmasanu; sul; pepr; jedna lzice ol. ol.
Jeden vecer rostenky dobre propicham spicatym nozem, potru olol (staci mi 1 lzice), naskladam do porcelanove misky, priklopim a do druheho vecera na ne zapomenu.
Druhhy vecer prijdu domu v 18:00. V predsini odlozim tasku, v koupelne si umyju ruce, v kuchyni prostru stul. Otevru lednici, vyndam maso a maslo, z predsine prinesu fazolky, dam varit vodu, fazolky odstopkuju, oplachnu, osusim, do kastrolu naleju vodu a vlozim parak, na nej dam fazolky, lehce osolim, priklopim a na 8 minut postavim na ohen.
Do trouby vlozim ohrat misy. Necham rozpalit steakovou panev, rostenky opeprim, polozim na panev a podle chuti opekam 2 - 3 minuty z kazde strany.
Na stul odnesu maslo, parmasan, strouhatko a sul. Rostenky a fazolky prendam na nahrate misy a odnesu na stul. Zavolam rodinu k veceri a mezi tim naleju vodu a vino. V 18:25 usedame ke stolu.
Kazdy si na talir nalozi fazolky, postrouhne si je parmasanem, prida k nim opecenou rostenku, osoli a pro zjemneni chuti prida kousek cerstveho masla. Komu nestaci maso a zelenina, muze si vzit rozpecenou bagetu.
Po jidle dam na stul misku cerstvych jahod, uvarim kavu. V klidu muzeme rozbrat, co se komu během dne prihodilo a manzel pohodlne stihne zpravy v pul devate.
Pokud budes chtit vyzkouset, preju dobrou chut.

 
ewa
600 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí blanických rytířů

Mišpule, v tuhle chvíli je na Labu 29441 receptů, z toho hromada velice dobrých. Stačí trochu hledat, určitě nějaký najdeš.

 
Mispule
34 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí blanických rytířů

Mysko, „A fakt jsme se takhle naucili varit moc dobra jidla.“ tak se s námi poděl, přihoď nějaký receptík. Tvoje rajčatová „pomazánka“ mi moc chutnala.

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí blanických rytířů

Zcela se ztotožňuji s Tvým názorem mysko2, co myslíš, vaší takový Gordon Ramsay s kečupem?

 
Mispule
34 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí blanických rytířů

Mysko, já po špatných zkušenostech s minutkovým hovězím masem a to i z býků a bio kvalitě v Česku hovězí používám prakticky jen na „mijoter“ dušení - a tam koneckonců těch pět ingrediencí taky stačí ( a ty ještě většinou najdu v bylinkových truhlíkách na balkoně). Ale souhlasím s Tebou - nejjednodušší příprava z kvalitních surovin bez umělých dochucovadel bývá nejlepší.

 
myska2
144 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí blanických rytířů

Mispulko, ja vim, ale prijde mi skoda minutkove maso dusit a jeste zakryt chut hoveziho, ktera je tak specificka, slozitou omackou. Obcas delam take „Boef bourguignon“, ale to delam z kratkeho masa, tedy z predniho, napr. z krku. Tam se to naopak velmi dobre snoubi, protoze to je hovezi vyslovene na omackove fantazie. Kdyz mam ale svickovou, rostenec nebo podobne kvalitni hovezi, davam prednost tomu, aby chutnalo jako hovezi. Udelam treba roastbeef a vedle naserviruju kopu zelenych fazolek jen tak uvarenych v pare tak, aby si oboji ponechalo svou chut.
Vim, ze s tim hodne lidi pohrda a mysli si, ze slozite omacky a ingredience delaji nejakou noblesnejsi kuchyni, ale ja si myslim, ze prave v dnesni dobe, kdy je vse slozitou smesici umele vyrobenych chuti a vuni, je ohromne privilegium mit prirodni jidlo s prirodni chuti. Jako mlada manzelka jsem chodila do kursu vareni k jednomu Italovi a ten vzdycky vykrikoval „cinque, cinque“ jako, ze kdyz je v jidle pet ingredienci, ze to staci. A fakt jsme se takhle naucili varit moc dobra jidla.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí blanických rytířů- Mišpule

Mišpulko, vůbec nic se neděje, jen v pohodě, vždyť je to každého názor. Já osobně tyhle kombinace ráda dělám a je to opravdu moc dobré. Hezký den! Jana

 
Mispule
34 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí blanických rytířů

Mysko, já taky nejsem příznivec kečupu, ale dlouhým dušením se chuť červeného vína a kečupu ( nebo rajčatového pyré) změní v moc dobrou chuť, nejlépe už dusit v cibulovém základu. Z masa je nejlepší roštěnec, fakt moc dobré. Žampiony, kapie, feferonka už jen jako vložka před dokončením - ale to je už zase jiný recept. Terrinko, promiň.

 
myska2
144 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí blanických rytířů

Ja nevim, nejsem zadny chef, ale kazit svickovou kecupem mi prijde docela skoda. Nejak mi to zavani temi hospodami za totace, kde chut UHO byla utopena v kecupu, aby lidi meli pocit, ze jde o haute cusine. Svickova narychlo a pecene cerstve rajce mi prijde nejak cistsi, chutnejsi a hlavne si kvalitni suroviny podrzi svou chut.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí blanických rytířů- Mispule,

určitě zkusím a díky za dobrý nápad. Na plno jídel to tak dělám, ale takhle to mám nadiktovaný. Díky určitě to spáchám. Jana

 
Mispule
34 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí blanických rytířů

Terrinko, zkus někdy kečup a červené víno dát hned na orestované maso a pak dusit. Výsledná chuť ke výborná a je hlavně úplně jiná, než když se tam dá kečup a víno jen na závěr.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz