Recept Hovězí biftek

aneb Hovězí bifteky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí biftek

Postup

1. Rajčata pokrájíme na kostičky. Bazalku opereme, otr­háme lístky a 2/3 posekáme. Pórkové cibutky a feferon­ky očistíme a obojí podélně rozpůlíme. 2. Česnek oloupeme, prolisujeme do rajčat a vmícháme olivový olej, posekanou bazalku, sůl a pepř. 3. Omyté bífteky opékáme na oleji po každé straně 3 min. Osolíme, opepříme a udržujeme v teple. Do vy­pečené šťávy přidáme máslo a na něm opečeme cibuli, feferonky, červený pepř a zbylou bazalku. Bifteky na ta­líři přelijeme omáčkou, obložíme rajčaty a šalvějí.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 08.11.02 vloženo
  • 26950x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 520 kcal, 31 g bílkovin, 37 g tuků, 16 g sacharidů
  • 1 kg rajčat
  • 1 svazek bazalky
  • 1 svazek pórkových cibulek
  • 2 červené feferonky
  • 4 stroužky česneku
  • 6 lžic olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • 4 hovězí bifteky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce červeného pepře
  • šalvěj (s květy) na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí biftek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz