Recept Hovězí biftek

aneb Hovězí bifteky

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Hovězí biftek

Postup

1. Rajčata pokrájíme na kostičky. Bazalku opereme, otr­háme lístky a 2/3 posekáme. Pórkové cibutky a feferon­ky očistíme a obojí podélně rozpůlíme. 2. Česnek oloupeme, prolisujeme do rajčat a vmícháme olivový olej, posekanou bazalku, sůl a pepř. 3. Omyté bífteky opékáme na oleji po každé straně 3 min. Osolíme, opepříme a udržujeme v teple. Do vy­pečené šťávy přidáme máslo a na něm opečeme cibuli, feferonky, červený pepř a zbylou bazalku. Bifteky na ta­líři přelijeme omáčkou, obložíme rajčaty a šalvějí.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 08.11.02 vloženo
  • 31906x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 520 kcal, 31 g bílkovin, 37 g tuků, 16 g sacharidů
  • 1 kg rajčat
  • 1 svazek bazalky
  • 1 svazek pórkových cibulek
  • 2 červené feferonky
  • 4 stroužky česneku
  • 6 lžic olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • 4 hovězí bifteky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce červeného pepře
  • šalvěj (s květy) na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí biftek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Výborný domácí kečup

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Kuře na kapustě Kuře na kapustě

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz