Recept Hovězí ala muflon

(Hodnoceno 1x) Alis Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Hovězí ala muflon

Postup

Prošpikujeme maso slaninou, osolíme a polijeme rozehřátým tukem. Necháme v lednici dva až tři dny odležet. Cibuli jemně nakrájíme, kořenovou zeleninu očistíme a nakrouháme. Osmahneme, pak vložíme maso, přidáme koření, podlijeme vývarem a dáme péci. Pečeme za občasného podlití. Ke konci pečení přidáme červené víno. Upečené maso nakrájíme na plátky a uchováváme v teple. Vyjmeme koření, šťávu se zeleninou rozmixujeme, podle potřeby zahustíme nastrouhaným chlebem, dosolíme podle chuti.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 11.02.07 vloženo
  • 13926x zobrazeno

Ingredience

  • 800 g zadního hovězího masa
  • 50 g slaniny
  • ztužený tuk (Ceres Soft, Iva apod.)
  • nastrouhaná kořenová zelenina (dávám cca 1/4 hrnek, raději více než méně)
  • 1 velká cibule
  • pepř černý celý (cca 8 ks)
  • nové koření (cca 4 ks)
  • jalovec (cca 5 ks)
  • bobkový list (cca 1 - 2 ks)
  • 3/4 l vývaru (hovězího)
  • 2 dcl červeného suchého vína
  • sůl
  • chléb

Doporučená příloha

  • Pepřové knedlíčky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 3.3.18 19:08

Vařila jsem gulášového masa, mufloního, proto jsem omáčku nemixovala.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Hovězí ala muflon

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Hovězí ala muflon

casino
4496 příspěvků 15.5.10 04:24
Re: Hovězí ala muflon

Dobře alis, Vy budete dělat že Vám spadl trolej a já, že mi vadí poučovat :)
V každé kuchařce je k nalezení, že u nás se nejvíce k odležení používají:
1. Mořidlo: kořenová zelenina (+cibule) a divoké koření (+další) se svaří s octem (vínem)
(stejnou směs, ale suchou bez octa, používám k naložení Svíčkové)
2. Obalení v jalovčinkách
3. Potírání máslem
Měl jsem za to, že ztužené tuky používáte z důvodu omezení spotřeby živočišných tuků. Ale ono to na tom mase vyjde nastejno, máslo či tuk, a jak píšete „Jde o to, aby se k masu nedostával vzduch…“ ANO! :)

Ano, ale máslo je máslo…

Alis
2617 příspěvků 14.5.10 21:31
Re: Hovězí ala muflon, Casino...

ani tvoje soukromá zpráva, která měla něco vysvětlit, mi k objasnění nestačila, ale to nebude tvůj problém, moje vedení je pověstně dlouhé :)

K receptu: zrovna nedávno jsem se nad ním pozastavila… je to recept z dávných dob, kdy moje maminka ještě ztužené tuky používala. Tak jsem ho napsala a párkrát realizovala. V posledních letech už ztužené tuky nekupuji, maso k odležení polévám tukem z vyškvařené slaniny. Jde o to, aby se k masu nedostával vzduch a ono si mohlo v klidu a temnu bez kyslíku odpočívat.
Pokud zmiňujete máslo, určitě by to šlo taky a určitě by to bylo taky moc dobré. Díky za inspiraci, někdy vyzkouším.
Je to hrůza, jak se někdy někdo zasekne a zakonzervuje, jak to, že mě máslo u tohoto receptu samotnou nenapadlo?

Alis
2617 příspěvků 14.5.10 07:24
Re: Hovězí ala muflon

casino konstatuje, nenaznačuje, Alis nechápe… má to logiku :)

casino
4496 příspěvků 14.5.10 05:18
Re: Hovězí ala muflon

Zaujala mě absence másla k odležení. Nic tím nenaznačuji, pouze konstatuji :)
Nezkoušel někdo ke špikování Uzené toffu? Myslím, že by to bylo ještě dietnější :-)))))

Alis
2617 příspěvků 14.5.10 04:48
Re: Hovězí ala muflon, Dando, Zdendo, Mánku...

Děkuju, krásná práce-spolupráce :)

Alis
2617 příspěvků 9.5.10 18:29
Re: Hovězí á la muflon, Dando...

můžu tě poprosit, abys vložila fotku přímo k receptu? Je krásná, moc :)

A.

Labužník handula02
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hovězí á la muflon

Dnes jsme měli k obědu a bylo to naprosto úžasné. Na radu Jandule jsem víno přidala hned do začátku pečení. Určitě budu opakovat, úžasný recept.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Hovězí á la muflon - alis :-)

potěšení bylo na naší straně :-), ty pepřové knedlíčky k ,,mufloní,, omáčce byly velice chutné.

Alis
2617 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hovězí á la muflon, Dando...

panečku, krásné foto a má veliká radost, že chutnalo !!! :-)

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Hovězí á la muflon - alis :-)

prostě vynikající a knedlíčky dodaly ten nejsprávnější šmrnc, dík :-)

Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hovězí á la muflon

Zkus jednou víno dát už na začátku pečení. Zmizí přirozená kyselost vína a zůstane buket.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz