Recept Hovězí ala muflon

(Hodnoceno 1x) Alis Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Hovězí ala muflon

Postup

Prošpikujeme maso slaninou, osolíme a polijeme rozehřátým tukem. Necháme v lednici dva až tři dny odležet. Cibuli jemně nakrájíme, kořenovou zeleninu očistíme a nakrouháme. Osmahneme, pak vložíme maso, přidáme koření, podlijeme vývarem a dáme péci. Pečeme za občasného podlití. Ke konci pečení přidáme červené víno. Upečené maso nakrájíme na plátky a uchováváme v teple. Vyjmeme koření, šťávu se zeleninou rozmixujeme, podle potřeby zahustíme nastrouhaným chlebem, dosolíme podle chuti.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 11.02.07 vloženo
  • 15870x zobrazeno

Ingredience

  • 800 g zadního hovězího masa
  • 50 g slaniny
  • ztužený tuk (Ceres Soft, Iva apod.)
  • nastrouhaná kořenová zelenina (dávám cca 1/4 hrnek, raději více než méně)
  • 1 velká cibule
  • pepř černý celý (cca 8 ks)
  • nové koření (cca 4 ks)
  • jalovec (cca 5 ks)
  • bobkový list (cca 1 - 2 ks)
  • 3/4 l vývaru (hovězího)
  • 2 dcl červeného suchého vína
  • sůl
  • chléb

Doporučená příloha

  • Pepřové knedlíčky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 3.3.18 19:08

Vařila jsem gulášového masa, mufloního, proto jsem omáčku nemixovala.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Hovězí ala muflon

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Hovězí ala muflon

casino
4497 příspěvků 15.5.10 04:24
Re: Hovězí ala muflon

Dobře alis, Vy budete dělat že Vám spadl trolej a já, že mi vadí poučovat :)
V každé kuchařce je k nalezení, že u nás se nejvíce k odležení používají:
1. Mořidlo: kořenová zelenina (+cibule) a divoké koření (+další) se svaří s octem (vínem)
(stejnou směs, ale suchou bez octa, používám k naložení Svíčkové)
2. Obalení v jalovčinkách
3. Potírání máslem
Měl jsem za to, že ztužené tuky používáte z důvodu omezení spotřeby živočišných tuků. Ale ono to na tom mase vyjde nastejno, máslo či tuk, a jak píšete „Jde o to, aby se k masu nedostával vzduch…“ ANO! :)

Ano, ale máslo je máslo…

Alis
2617 příspěvků 14.5.10 21:31
Re: Hovězí ala muflon, Casino...

ani tvoje soukromá zpráva, která měla něco vysvětlit, mi k objasnění nestačila, ale to nebude tvůj problém, moje vedení je pověstně dlouhé :)

K receptu: zrovna nedávno jsem se nad ním pozastavila… je to recept z dávných dob, kdy moje maminka ještě ztužené tuky používala. Tak jsem ho napsala a párkrát realizovala. V posledních letech už ztužené tuky nekupuji, maso k odležení polévám tukem z vyškvařené slaniny. Jde o to, aby se k masu nedostával vzduch a ono si mohlo v klidu a temnu bez kyslíku odpočívat.
Pokud zmiňujete máslo, určitě by to šlo taky a určitě by to bylo taky moc dobré. Díky za inspiraci, někdy vyzkouším.
Je to hrůza, jak se někdy někdo zasekne a zakonzervuje, jak to, že mě máslo u tohoto receptu samotnou nenapadlo?

Alis
2617 příspěvků 14.5.10 07:24
Re: Hovězí ala muflon

casino konstatuje, nenaznačuje, Alis nechápe… má to logiku :)

casino
4497 příspěvků 14.5.10 05:18
Re: Hovězí ala muflon

Zaujala mě absence másla k odležení. Nic tím nenaznačuji, pouze konstatuji :)
Nezkoušel někdo ke špikování Uzené toffu? Myslím, že by to bylo ještě dietnější :-)))))

Alis
2617 příspěvků 14.5.10 04:48
Re: Hovězí ala muflon, Dando, Zdendo, Mánku...

Děkuju, krásná práce-spolupráce :)

Alis
2617 příspěvků 9.5.10 18:29
Re: Hovězí á la muflon, Dando...

můžu tě poprosit, abys vložila fotku přímo k receptu? Je krásná, moc :)

A.

Labužník handula02
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hovězí á la muflon

Dnes jsme měli k obědu a bylo to naprosto úžasné. Na radu Jandule jsem víno přidala hned do začátku pečení. Určitě budu opakovat, úžasný recept.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Hovězí á la muflon - alis :-)

potěšení bylo na naší straně :-), ty pepřové knedlíčky k ,,mufloní,, omáčce byly velice chutné.

Alis
2617 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hovězí á la muflon, Dando...

panečku, krásné foto a má veliká radost, že chutnalo !!! :-)

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Hovězí á la muflon - alis :-)

prostě vynikající a knedlíčky dodaly ten nejsprávnější šmrnc, dík :-)

Labužník jandule02
1099 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hovězí á la muflon

Zkus jednou víno dát už na začátku pečení. Zmizí přirozená kyselost vína a zůstane buket.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz