Recept Dušené hovězí na černém pivu

Irská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Dušené hovězí na černém pivu

Postup

Vzdy sme doma robili hovadzie len tak tradicne s vodou ked tak sme najviac pridali cervene vino.Minuly tyzden sme robili klobasy na hnedom pive a vysledok bol vyborny.Tak som spravil vyskum a pomocou Googla som prisposobil tento tradicny irsky recept s ciernym pivom a som si pozical trik ako maso zamucit a pridat pomarancovy dzus on Nigelli.
Ale bolo to tak super to pivo zreaguje s masom ktore sa uplne rozpadavalo a robi vybornu hustu omacku.

1-Lacne hovadzie maso odblanine a nakrajame na kocky cca 2 cm. Do sa igelitoveho sacku si dame zmes muky a cierneho, noveho a papriky a premiesame. Pridame maso nakrajane na kocky a poriadne popretriasame.Tym obalime maso perfektne a rychlo. Vyberieme polozime na velke sitko a otrasieme zvysnu muku ,a odlozime .

2-Nakrajame si cibulu , cesnak ,cerstvy zazvor , anglicku slaninu a mrkvu a vsetko spolu rychlo cca 5 minut opecieme na troche oleja.

3-Na rozohriatom oleji dame oprazit-zatiahnut obalene maso, treba ho davat po davkach aby sa nam nezacalo dusit.

4-Vsetko prelozime do vacsieho hrnca a pridame stavu z jedneho pomaranca.

5-Do vypeku v pekaci pridame rozrobene paradajkove pyre v hrnceku vody a lyzicku stiplavej anglickej horcice (napriklad Colman).Vareskou zoskriabeme zo dna a prehrejeme a pridame do hrnca s masom.My sme mali cerstve bylinky zo zahrady( tymian a bobkovy list ) ale susene su tak isto perfektne.

6-A to najlepsie nakoniec dobre irske cierne pivo Guinness, . Ked sa vsetko zacalo varit plamen sme znizili skoro na minimum a nechali pomalicky dusit klasicky ziadna kuchta cca 2 1/2 hodiny, pridali trocha vody ked bolo treba. To pivo urobilo zazraky, vyskusajte uvidite- ochutnate.

7-Servirovali sme s dvojfarebnym pyre , biele klasicke a oranzove zo sladkych zemiakov s pazitkou.

Recept je z kategorií: Guláše


Reklama

Nahlásit recept

  • 22.10.10 vloženo
  • 15985x zobrazeno

Čas přípravy

  • 180 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg hovädzie mäso (predné)
  • 100 g slanina anglická platky
  • 2 lyzice pretlak paradajkový
  • 1lyzicka horčica ostrá anglická
  • 2 mrkvy
  • 1 lyzica zazvor nakrajany nadrobno
  • 1 cibuľa
  • 2 struciky cesnaku
  • 2 bobkove listy
  • 1 tymián čerstvý
  • 1lyzicka papriky červenej mletej
  • 1/2 lyzicky mletého čierne korenia
  • 1/2 lyzicky nové korenie drvene
  • 4 lyzice olej rastlinný
  • 500 ml cierne pivo Guinness
  • 1 pomaranč
  • sol
  • 1 hrncek maly muka
  • voda podla potreby

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dušené hovězí na černém pivu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Bento
794 příspěvků 23.10.10 02:21

casino, omluvam sa zase som "mudrejsi' :oops: ja som si myslel ze je to chren v tej horcicy mylil som sa ( aj ked to tak chuti )tak som to googloval co je to. V podstate ked sa pouziju surove horcicne semena zmes ciernych a bielych a pomelu, tie su taketo palive. :palec:
V strede clanku je vysvetlenie o anglickej horcici.
Ano pouzil som Colman. zmenim popis
 http://ehg.org.uk/mustard.html

 
casino
4466 příspěvků 23.10.10 01:56

esmeralda, to samozřejmě nemohu vyloučit, ale spíš si myslím, že spousta lidí se domnívá, že pálivost (palčivost?) hořčice je dána křenem v ní obsaženého…, podle odpovědí di a Bento také není řeč o křenu v hořčici.

Příspěvek upraven 23.10.10 v 01:59

 
esmeralda
4813 příspěvků 23.10.10 01:42

Casino, já jsem si to přeložila jako Hořčice s křenem. Nebo se mýlím?

 
casino
4466 příspěvků 23.10.10 00:17

di, Bento, asi došlo k nedorozumění :-)
Asi vím jakou hořčici máte mysli… Používám práškovou Colman´s, taky jako břitva!
Můj dotaz směřoval k tomu, co je to „chrenova“ hořčice?

 
Bento
794 příspěvků 22.10.10 16:40

casino, di ma presne pravdu , co dakedy tak klame na daktorych je napisane Hot - stiplava ale na daktorych tradicnych je napisane Strong - silna.Ale obidve su to iste jemna jasna zlta farba ale asi tak najblizsie je japonska Wasabi ( ale ta je naozaj silnejsia az ti nos precisti ) ale za komunistov si pamatam bola ruska.

 
di
2451 příspěvků 22.10.10 16:10

Casino: staroanglická je světlá, jemná, bez zrníček, hodně palčivá. Originál v ČR koupíte třeba v Marks and Spencer (sama ji tam kupuju a zmizí velice rychle), ale nevím, jestli tam u Vás nějaký M+S máte. Pokud se pro ni vypravíte k nám, obchod najdete v nákupním centru Olympia.

 
casino
4466 příspěvků 22.10.10 15:56

„…a lyzicku stiplavej anglickej horcice ( podobne akocesko- slovenska chrenova )…“ Asi kremžská? Ale v krátké době je to už podruhé co zde použito výrazu „chrenová“, tak si tím nejsem jist :-)
Také vyzkouším. Pouze to nové koření budu přidávat postupně podle chuti…

 
di
2451 příspěvků 22.10.10 14:54

Hovězí na černém pivu občas dělávám, ale Vaše varianta se mi zdá být lákavější, určitě ji co nejdřív vyzkouším.

 
Bento
794 příspěvků 22.10.10 13:38

Jarka,
Budes prekvapena co to pivo urobi s masom ( nase bolo naozaj lacne predne ) bolo mi povedane ze je to reakcia so sladom v ciernom pive.
Ako som pisal my sme skor na cervene vino ale od teraz na chladne vecery robime takto. :wink:

 
jaga13
399 příspěvků 22.10.10 13:28

Bento bravo :potlesk: vytisknuto, uloženo, s novým labu jedna neví, jestli najde až bude potřebovat… recept vypadá dobře, obšťastním tímto gulášem rodinnou sešlost při nejbližší příležitosti
děkuji a zdravím jarka

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Cuketové placky Cuketové placky
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz