Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Bento Irská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Vzdy sme doma robili hovadzie len tak tradicne s vodou ked tak sme najviac pridali cervene vino.Minuly tyzden sme robili klobasy na hnedom pive a vysledok bol vyborny.Tak som spravil vyskum a pomocou Googla som prisposobil tento tradicny irsky recept s ciernym pivom a som si pozical trik ako maso zamucit a pridat pomarancovy dzus on Nigelli. Ale bolo to tak super to pivo zreaguje s masom ktore sa uplne rozpadavalo a robi vybornu hustu omacku. 1-Lacne hovadzie maso odblanine a nakrajame na kocky cca 2 cm. Do sa igelitoveho sacku si dame zmes muky a cierneho, noveho a papriky a premiesame. Pridame maso nakrajane na kocky a poriadne popretriasame.Tym obalime maso perfektne a rychlo. Vyberieme polozime na velke sitko a otrasieme zvysnu muku ,a odlozime . 2-Nakrajame si cibulu , cesnak ,cerstvy zazvor , anglicku slaninu a mrkvu a vsetko spolu rychlo cca 5 minut opecieme na troche oleja. 3-Na rozohriatom oleji dame oprazit-zatiahnut obalene maso, treba ho davat po davkach aby sa nam nezacalo dusit. 4-Vsetko prelozime do vacsieho hrnca a pridame stavu z jedneho pomaranca. 5-Do vypeku v pekaci pridame rozrobene paradajkove pyre v hrnceku vody a lyzicku stiplavej anglickej horcice (napriklad Colman).Vareskou zoskriabeme zo dna a prehrejeme a pridame do hrnca s masom.My sme mali cerstve bylinky zo zahrady( tymian a bobkovy list ) ale susene su tak isto perfektne. 6-A to najlepsie nakoniec dobre irske cierne pivo Guinness, . Ked sa vsetko zacalo varit plamen sme znizili skoro na minimum a nechali pomalicky dusit klasicky ziadna kuchta cca 2 1/2 hodiny, pridali trocha vody ked bolo treba. To pivo urobilo zazraky, vyskusajte uvidite- ochutnate. 7-Servirovali sme s dvojfarebnym pyre , biele klasicke a oranzove zo sladkych zemiakov s pazitkou.
Recept je z kategorií: Guláše
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Dušené hovězí na černém pivu
casino, omluvam sa zase som "mudrejsi'
ja som si myslel ze je to chren v tej horcicy
mylil som sa ( aj ked to tak chuti )tak som to googloval co je to. V podstate
ked sa pouziju surove horcicne semena zmes ciernych a bielych a pomelu, tie su
taketo palive. 
V strede clanku je vysvetlenie o anglickej horcici.
Ano pouzil som Colman. zmenim popis
http://ehg.org.uk/mustard.html
esmeralda, to samozřejmě nemohu vyloučit, ale spíš si myslím, že spousta lidí se domnívá, že pálivost (palčivost?) hořčice je dána křenem v ní obsaženého…, podle odpovědí di a Bento také není řeč o křenu v hořčici.
Příspěvek upraven 23.10.10 v 01:59
4813 příspěvků 23.10.10 01:42
Casino, já jsem si to přeložila jako Hořčice s křenem. Nebo se mýlím?
di, Bento, asi došlo k nedorozumění
Asi vím jakou hořčici máte mysli… Používám práškovou Colman´s, taky jako břitva!
Můj dotaz směřoval k tomu, co je to „chrenova“ hořčice?
casino, di ma presne pravdu , co dakedy tak klame na daktorych je napisane Hot - stiplava ale na daktorych tradicnych je napisane Strong - silna.Ale obidve su to iste jemna jasna zlta farba ale asi tak najblizsie je japonska Wasabi ( ale ta je naozaj silnejsia az ti nos precisti ) ale za komunistov si pamatam bola ruska.
2452 příspěvků 22.10.10 16:10
Casino: staroanglická je světlá, jemná, bez zrníček, hodně palčivá. Originál v ČR koupíte třeba v Marks and Spencer (sama ji tam kupuju a zmizí velice rychle), ale nevím, jestli tam u Vás nějaký M+S máte. Pokud se pro ni vypravíte k nám, obchod najdete v nákupním centru Olympia.
„…a lyzicku stiplavej anglickej horcice ( podobne akocesko- slovenska chrenova )…“ Asi kremžská? Ale v krátké době je to už podruhé co zde použito výrazu „chrenová“, tak si tím nejsem jist
Také vyzkouším. Pouze to nové koření budu přidávat postupně podle chuti…
2452 příspěvků 22.10.10 14:54
Hovězí na černém pivu občas dělávám, ale Vaše varianta se mi zdá být lákavější, určitě ji co nejdřív vyzkouším.
Jarka,
Budes prekvapena co to pivo urobi s masom ( nase bolo naozaj lacne predne ) bolo mi povedane ze je to reakcia so sladom v ciernom pive.
Ako som pisal my sme skor na cervene vino ale od teraz na chladne vecery robime takto.
Bento bravo
vytisknuto, uloženo, s novým
labu jedna neví, jestli najde až bude potřebovat… recept vypadá dobře,
obšťastním tímto gulášem rodinnou sešlost při nejbližší
příležitosti
děkuji a zdravím jarka