Recept Dušené hovězí na černém pivu

Irská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Dušené hovězí na černém pivu

Postup

Vzdy sme doma robili hovadzie len tak tradicne s vodou ked tak sme najviac pridali cervene vino.Minuly tyzden sme robili klobasy na hnedom pive a vysledok bol vyborny.Tak som spravil vyskum a pomocou Googla som prisposobil tento tradicny irsky recept s ciernym pivom a som si pozical trik ako maso zamucit a pridat pomarancovy dzus on Nigelli.
Ale bolo to tak super to pivo zreaguje s masom ktore sa uplne rozpadavalo a robi vybornu hustu omacku.

1-Lacne hovadzie maso odblanine a nakrajame na kocky cca 2 cm. Do sa igelitoveho sacku si dame zmes muky a cierneho, noveho a papriky a premiesame. Pridame maso nakrajane na kocky a poriadne popretriasame.Tym obalime maso perfektne a rychlo. Vyberieme polozime na velke sitko a otrasieme zvysnu muku ,a odlozime .

2-Nakrajame si cibulu , cesnak ,cerstvy zazvor , anglicku slaninu a mrkvu a vsetko spolu rychlo cca 5 minut opecieme na troche oleja.

3-Na rozohriatom oleji dame oprazit-zatiahnut obalene maso, treba ho davat po davkach aby sa nam nezacalo dusit.

4-Vsetko prelozime do vacsieho hrnca a pridame stavu z jedneho pomaranca.

5-Do vypeku v pekaci pridame rozrobene paradajkove pyre v hrnceku vody a lyzicku stiplavej anglickej horcice (napriklad Colman).Vareskou zoskriabeme zo dna a prehrejeme a pridame do hrnca s masom.My sme mali cerstve bylinky zo zahrady( tymian a bobkovy list ) ale susene su tak isto perfektne.

6-A to najlepsie nakoniec dobre irske cierne pivo Guinness, . Ked sa vsetko zacalo varit plamen sme znizili skoro na minimum a nechali pomalicky dusit klasicky ziadna kuchta cca 2 1/2 hodiny, pridali trocha vody ked bolo treba. To pivo urobilo zazraky, vyskusajte uvidite- ochutnate.

7-Servirovali sme s dvojfarebnym pyre , biele klasicke a oranzove zo sladkych zemiakov s pazitkou.

Recept je z kategorií: Guláše

Nahlásit recept

  • 22.10.10 vloženo
  • 16243x zobrazeno

Čas přípravy

  • 180 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg hovädzie mäso (predné)
  • 100 g slanina anglická platky
  • 2 lyzice pretlak paradajkový
  • 1lyzicka horčica ostrá anglická
  • 2 mrkvy
  • 1 lyzica zazvor nakrajany nadrobno
  • 1 cibuľa
  • 2 struciky cesnaku
  • 2 bobkove listy
  • 1 tymián čerstvý
  • 1lyzicka papriky červenej mletej
  • 1/2 lyzicky mletého čierne korenia
  • 1/2 lyzicky nové korenie drvene
  • 4 lyzice olej rastlinný
  • 500 ml cierne pivo Guinness
  • 1 pomaranč
  • sol
  • 1 hrncek maly muka
  • voda podla potreby

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dušené hovězí na černém pivu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Bento
794 příspěvků 23.10.10 02:21

casino, omluvam sa zase som "mudrejsi' :oops: ja som si myslel ze je to chren v tej horcicy mylil som sa ( aj ked to tak chuti )tak som to googloval co je to. V podstate ked sa pouziju surove horcicne semena zmes ciernych a bielych a pomelu, tie su taketo palive. :palec:
V strede clanku je vysvetlenie o anglickej horcici.
Ano pouzil som Colman. zmenim popis
 http://ehg.org.uk/mustard.html

casino
4482 příspěvků 23.10.10 01:56

esmeralda, to samozřejmě nemohu vyloučit, ale spíš si myslím, že spousta lidí se domnívá, že pálivost (palčivost?) hořčice je dána křenem v ní obsaženého…, podle odpovědí di a Bento také není řeč o křenu v hořčici.

Příspěvek upraven 23.10.10 v 01:59

esmeralda
4813 příspěvků 23.10.10 01:42

Casino, já jsem si to přeložila jako Hořčice s křenem. Nebo se mýlím?

casino
4482 příspěvků 23.10.10 00:17

di, Bento, asi došlo k nedorozumění :-)
Asi vím jakou hořčici máte mysli… Používám práškovou Colman´s, taky jako břitva!
Můj dotaz směřoval k tomu, co je to „chrenova“ hořčice?

Bento
794 příspěvků 22.10.10 16:40

casino, di ma presne pravdu , co dakedy tak klame na daktorych je napisane Hot - stiplava ale na daktorych tradicnych je napisane Strong - silna.Ale obidve su to iste jemna jasna zlta farba ale asi tak najblizsie je japonska Wasabi ( ale ta je naozaj silnejsia az ti nos precisti ) ale za komunistov si pamatam bola ruska.

di
2451 příspěvků 22.10.10 16:10

Casino: staroanglická je světlá, jemná, bez zrníček, hodně palčivá. Originál v ČR koupíte třeba v Marks and Spencer (sama ji tam kupuju a zmizí velice rychle), ale nevím, jestli tam u Vás nějaký M+S máte. Pokud se pro ni vypravíte k nám, obchod najdete v nákupním centru Olympia.

casino
4482 příspěvků 22.10.10 15:56

„…a lyzicku stiplavej anglickej horcice ( podobne akocesko- slovenska chrenova )…“ Asi kremžská? Ale v krátké době je to už podruhé co zde použito výrazu „chrenová“, tak si tím nejsem jist :-)
Také vyzkouším. Pouze to nové koření budu přidávat postupně podle chuti…

di
2451 příspěvků 22.10.10 14:54

Hovězí na černém pivu občas dělávám, ale Vaše varianta se mi zdá být lákavější, určitě ji co nejdřív vyzkouším.

Bento
794 příspěvků 22.10.10 13:38

Jarka,
Budes prekvapena co to pivo urobi s masom ( nase bolo naozaj lacne predne ) bolo mi povedane ze je to reakcia so sladom v ciernom pive.
Ako som pisal my sme skor na cervene vino ale od teraz na chladne vecery robime takto. :wink:

jaga13
399 příspěvků 22.10.10 13:28

Bento bravo :potlesk: vytisknuto, uloženo, s novým labu jedna neví, jestli najde až bude potřebovat… recept vypadá dobře, obšťastním tímto gulášem rodinnou sešlost při nejbližší příležitosti
děkuji a zdravím jarka

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz