Recept Houstičky banketní

bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Z droždí, vlažného mléka a trošky mouky zaděláme kvásek, necháme na teplém místě vykynout. V míse vyšleháme 3 žloutky s máslem, vlijeme kvásek, přidáme přes sítko nakypřenou mouku, sůl, vlažné mléko, ale to jen pomalu přilíváme a těsto dále mísíme tak, aby bylo vláčné a pružné. Lehce posypeme moukou, přikryjeme čistou utěrkou a dáme nejméně na 50 minut kynout. Těsto rozdělíme na 30 dílků ze kterých vytvarujeme tenké šišky, potřeme žloutkem a alespoň 3x nařízneme pro ozdobu. Pečeme v předem vyhřáté troubě. Upečené houstičky jsou lehké a výborně se hodí k různým pomazánkám. Můžeme je také plnit šunkovou pěnou, kaviárovým máslem a pod. Zdroj: Cukrářské speciality z roku 1968

Recept je z kategorií: Slané pečivo

Nahlásit recept

  • 15.03.07 vloženo
  • 4592x zobrazeno

Ingredience

  • 200 g hladké mouky
  • 200 g hrubé mouky
  • 40 g droždí
  • 4 žloutky
  • 100 g másla
  • sůl
  • mléko.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Houstičky banketní

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Houstičky banketní

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Houstičky banketní

Katko, děkuji za vyzkoušení. Nám chutná ušlehané máslo s přidáním utřeného česneku a nějaká ta bylinka. Budu je dělat na Velikonoce, ještě vlažné…ty jsou nejchutnější. Já mám nože jako břitvu, jsem zvyklá ostřit ocílkou. S těmi nůžtičkami jsi to vyřešila nejlépe.

Labužník Katka_H02
302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Houstičky banketní

Bedlo, vyzkoušeno .Houstičky jsou moc dobré. Udělala jsem 1,5 dávky a nelituji. Už se těším, až si je dám s bylinkovým máslem. Díky za recept.
Pro domácí pekáru: na 1,5 dávky cca 280 ml mléka, 4 žloutky do těsta, 2 KL soli. Jinak vše v patřičném poměru na 1,5 dávky. Výsledných 45 kousků dosáhneme rozdělením těsta na 30 g části :-))))
Zářezy mi nešly nožem dobře udělat, místo toho jsem je nastříhala nůžtičkami na nehty :-)).

Labužník handula02
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Houstičky banketní

Jestli to není tím, že dříve polohrubá mouka nebyla, a poměrem hrubá-hladká- ji vlastně získali.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Houstičky banketní

Esme, to se tam nepíše, mám i vánoční recept od švagrové na Brabanské dortíčky, také se míchá hladka s hrubou a nikdy mě nenapadlo to měnit. Jinak Vladka v Diskuzním fóru krásně popisovala druh mouky a na co je použít. Když použiješ polohrubou…určitě nic nezkazíš.

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Houstičky banketní - Bedlo, mám dotaz

Když se používá hladká a hrubá mouka v poměru 1:1, proč místo toho nepoužít rovnou polohrubou?
Recept zní velice lákavě. Myslím že by to mohla docela dobře prohnětat pekárnička.

matejkova
79 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Houstičky banketní

Děkuji. V dohledné době zkusím a poreferuji.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Houstičky banketní

Paní Matějková …pekla, i když recept je v té útlé knížce strohý … upravila jsem si ho, žloutek se dá nastavit mlékem…pokud nestačí. Toho droždí se nebojte. Hezký večer.

matejkova
79 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Houstičky banketní

Vypadá to skvěle, mám dotaz zda jste to už pekla.? Díky.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Reveňový koláč Reveňový koláč
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz