Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Zuzka1973 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Knedlíčky slouží buď jako vložka do vývaru (polévky) nebo jako příloha k pečenému kuřeti…
Jde v podstatě o zpracování starých rohlíků, ale proč se omezit jen
na obyčejné „uhňácané“ a narychlo zavařené knedlíčky, když to jde
i chutněji
Rohlíky pokrájíme na kostičky, navlhčíme vývarem, promícháme s vejci a vším ostatním... Nesmí být moc husté, ale také ne řídké - stačí, když lžičkou "ukrojený" kus těsta drží pohromadě... Pokud se to zdá být řídké - není problém dohustit strouhankou. Na sádle (nebo podle vaší volby jiném tuku) na pánvi osmažíme dozlatova. Do polévky lze dvěma způsoby: buď je nandat do již nandaného vývaru či polévky nebo ještě povařit ve vývaru a teprve pak nandat na talíř... Výborně chutnají i jako příloha, třeba s pečeným kuřetem. Zdroj receptu - jeden starší výtisk sešitů "SDH" (Sešity domácího hospodaření).
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Houskové smažené knedlíčky
@casino Dovolila bych si nesouhlasit…v polífce hezký knedlíček a svítek
Ááá nééébo, když už smažíme, udělat to jako svítek?