Recept Houskové knedlíky se slaninou

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Housku nakrájíme na kostky 2 X 2 cm, slaninu na malé kostičky, oddělíme žloutky od bílku. V míse promícháme housku se žloutky, osolíme, přidáme petrželku, muškátový květ a na pánvi popuštěnou slaninu. Bílky s trochou soli ušleháme v tuhý sníh a vmísíme do směsi. Hmotu naplníme do rukávu, u kterého jsme motouzem pevně zavázali spodní část. Velikost šišky volíme dle rozměru hrnce a pevně zavážeme také vrchní část. Vaříme cca 20 min. Takto uvařený knedlík je suchý a nemazlavý.
Podáváme jako přílohu ke svíčkové omáčce, guláši nebo k pečeným masům.

Recept je z kategorií: Knedlíky

Nahlásit recept

  • 03.04.09 vloženo
  • 4131x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3/4 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 6 starších housek
  • 4 vejce
  • 100 g slaniny nebo špeku
  • 1 dcl mléka
  • špetka muškátového květu
  • PL sekané petrželky
  • sůl
  • tlačenkový - salámový rukáv 100
  • potravinářský motouz

Doporučená příloha

  • zelí (kysané) s cibulkou

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Houskové knedlíky se slaninou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
dag
539 příspěvků 04.04.09 23:08
Re: Houskové knedlíky se slaninou

AničkoV- to je nápad. mikrotenový sáček.Děkuji, děkuji a přeji pěkné jaro.

 
anickav
2904 příspěvků 04.04.09 00:51
Re: Houskové knedlíky se slaninou

…ja varím v mikrotén. sáčkoch, tie dám do hrnčeka…

 
mrtvola
1394 příspěvků 04.04.09 00:46
Re: Houskové knedlíky se slaninou

Do takového těsta vždycky dávám jenom žloutky a bílky šlehám na sníh. Mléka dávám víc, když je těsto řidší, je i výsledný produkt nadýchanější a méně sytý. Vařím v hrníčkách nebo v pudingové formě.

 
mrtvola
1394 příspěvků 04.04.09 00:46
Re: Houskové knedlíky se slaninou

Do takového těsta vždycky dávám jenom žloutky a bílky šlehám na sníh. Mléka dávám víc, když je těsto řidší, je i výsledný produkt nadýchanější a méně sytý. Vařím v hrníčkách nebo v pudingové formě.

 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 04.04.09 00:02
Re: Houskové knedlíky se slaninou

Piskott … píšu, je dobře přidat. Zkoušela jsem oboje a další jiné, protože knedlíky mám ráda.

 
Piskott
1 příspěvek 03.04.09 23:49
Re: Houskové knedlíky se slaninou

Milá bedlo, do těchto knedlíků (houskové se slaninou) není třeba přidávat žádný brambor. Vyzkoušej je a uvidíš.

 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 03.04.09 23:25
Re: Houskové knedlíky se slaninou

A aby vše dobře drželo pohromadě, je dobře přidat 1 syrový strouhaný brambor. Vařit se dá i v potravinářské folii.
Je to obdoba knedlíku: 1 houska, 1 vejce. Není špatný, ale je sytý. Nedávno jsem je vyzkoušela. U nás máme rádi ty péřové.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Květáková polévka

Nejlepší recepty

Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Ořechový koláč Ořechový koláč
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Karbanátky Karbanátky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz