Recept Houskové knedlíky se slaninou

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Housku nakrájíme na kostky 2 X 2 cm, slaninu na malé kostičky, oddělíme žloutky od bílku. V míse promícháme housku se žloutky, osolíme, přidáme petrželku, muškátový květ a na pánvi popuštěnou slaninu. Bílky s trochou soli ušleháme v tuhý sníh a vmísíme do směsi. Hmotu naplníme do rukávu, u kterého jsme motouzem pevně zavázali spodní část. Velikost šišky volíme dle rozměru hrnce a pevně zavážeme také vrchní část. Vaříme cca 20 min. Takto uvařený knedlík je suchý a nemazlavý.
Podáváme jako přílohu ke svíčkové omáčce, guláši nebo k pečeným masům.

Recept je z kategorií: Knedlíky


Reklama

Nahlásit recept

  • 03.04.09 vloženo
  • 3977x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3/4 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 6 starších housek
  • 4 vejce
  • 100 g slaniny nebo špeku
  • 1 dcl mléka
  • špetka muškátového květu
  • PL sekané petrželky
  • sůl
  • tlačenkový - salámový rukáv 100
  • potravinářský motouz

Doporučená příloha

  • zelí (kysané) s cibulkou

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Houskové knedlíky se slaninou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
dag
539 příspěvků 04.04.09 23:08
Re: Houskové knedlíky se slaninou

AničkoV- to je nápad. mikrotenový sáček.Děkuji, děkuji a přeji pěkné jaro.

 
anickav
2904 příspěvků 04.04.09 00:51
Re: Houskové knedlíky se slaninou

…ja varím v mikrotén. sáčkoch, tie dám do hrnčeka…

 
mrtvola
1394 příspěvků 04.04.09 00:46
Re: Houskové knedlíky se slaninou

Do takového těsta vždycky dávám jenom žloutky a bílky šlehám na sníh. Mléka dávám víc, když je těsto řidší, je i výsledný produkt nadýchanější a méně sytý. Vařím v hrníčkách nebo v pudingové formě.

 
mrtvola
1394 příspěvků 04.04.09 00:46
Re: Houskové knedlíky se slaninou

Do takového těsta vždycky dávám jenom žloutky a bílky šlehám na sníh. Mléka dávám víc, když je těsto řidší, je i výsledný produkt nadýchanější a méně sytý. Vařím v hrníčkách nebo v pudingové formě.

 
bedla  04.04.09 00:02
Re: Houskové knedlíky se slaninou

Piskott … píšu, je dobře přidat. Zkoušela jsem oboje a další jiné, protože knedlíky mám ráda.

 
Piskott
1 příspěvek 03.04.09 23:49
Re: Houskové knedlíky se slaninou

Milá bedlo, do těchto knedlíků (houskové se slaninou) není třeba přidávat žádný brambor. Vyzkoušej je a uvidíš.

 
bedla  03.04.09 23:25
Re: Houskové knedlíky se slaninou

A aby vše dobře drželo pohromadě, je dobře přidat 1 syrový strouhaný brambor. Vařit se dá i v potravinářské folii.
Je to obdoba knedlíku: 1 houska, 1 vejce. Není špatný, ale je sytý. Nedávno jsem je vyzkoušela. U nás máme rádi ty péřové.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Jahodový pohár Jahodový pohár
Chléb s celerem Chléb s celerem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz