Recept Houskové knedlíky se slaninou

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Housku nakrájíme na kostky 2 X 2 cm, slaninu na malé kostičky, oddělíme žloutky od bílku. V míse promícháme housku se žloutky, osolíme, přidáme petrželku, muškátový květ a na pánvi popuštěnou slaninu. Bílky s trochou soli ušleháme v tuhý sníh a vmísíme do směsi. Hmotu naplníme do rukávu, u kterého jsme motouzem pevně zavázali spodní část. Velikost šišky volíme dle rozměru hrnce a pevně zavážeme také vrchní část. Vaříme cca 20 min. Takto uvařený knedlík je suchý a nemazlavý.
Podáváme jako přílohu ke svíčkové omáčce, guláši nebo k pečeným masům.

Recept je z kategorií: Knedlíky

Nahlásit recept

  • 03.04.09 vloženo
  • 4228x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3/4 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 6 starších housek
  • 4 vejce
  • 100 g slaniny nebo špeku
  • 1 dcl mléka
  • špetka muškátového květu
  • PL sekané petrželky
  • sůl
  • tlačenkový - salámový rukáv 100
  • potravinářský motouz

Doporučená příloha

  • zelí (kysané) s cibulkou

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Houskové knedlíky se slaninou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
dag
540 příspěvků 04.04.09 23:08
Re: Houskové knedlíky se slaninou

AničkoV- to je nápad. mikrotenový sáček.Děkuji, děkuji a přeji pěkné jaro.

anickav
2904 příspěvků 04.04.09 00:51
Re: Houskové knedlíky se slaninou

…ja varím v mikrotén. sáčkoch, tie dám do hrnčeka…

mrtvola
1394 příspěvků 04.04.09 00:46
Re: Houskové knedlíky se slaninou

Do takového těsta vždycky dávám jenom žloutky a bílky šlehám na sníh. Mléka dávám víc, když je těsto řidší, je i výsledný produkt nadýchanější a méně sytý. Vařím v hrníčkách nebo v pudingové formě.

mrtvola
1394 příspěvků 04.04.09 00:46
Re: Houskové knedlíky se slaninou

Do takového těsta vždycky dávám jenom žloutky a bílky šlehám na sníh. Mléka dávám víc, když je těsto řidší, je i výsledný produkt nadýchanější a méně sytý. Vařím v hrníčkách nebo v pudingové formě.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 04.04.09 00:02
Re: Houskové knedlíky se slaninou

Piskott … píšu, je dobře přidat. Zkoušela jsem oboje a další jiné, protože knedlíky mám ráda.

Piskott
1 příspěvek 03.04.09 23:49
Re: Houskové knedlíky se slaninou

Milá bedlo, do těchto knedlíků (houskové se slaninou) není třeba přidávat žádný brambor. Vyzkoušej je a uvidíš.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 03.04.09 23:25
Re: Houskové knedlíky se slaninou

A aby vše dobře drželo pohromadě, je dobře přidat 1 syrový strouhaný brambor. Vařit se dá i v potravinářské folii.
Je to obdoba knedlíku: 1 houska, 1 vejce. Není špatný, ale je sytý. Nedávno jsem je vyzkoušela. U nás máme rádi ty péřové.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz