Recept Houskové knedlíky se slaninou

Labužník milda02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Housku nakrájíme na kostky 2 X 2 cm, slaninu na malé kostičky, oddělíme žloutky od bílku. V míse promícháme housku se žloutky, osolíme, přidáme petrželku, muškátový květ a na pánvi popuštěnou slaninu. Bílky s trochou soli ušleháme v tuhý sníh a vmísíme do směsi. Hmotu naplníme do rukávu, u kterého jsme motouzem pevně zavázali spodní část. Velikost šišky volíme dle rozměru hrnce a pevně zavážeme také vrchní část. Vaříme cca 20 min. Takto uvařený knedlík je suchý a nemazlavý. Podáváme jako přílohu ke svíčkové omáčce, guláši nebo k pečeným masům.

Recept je z kategorií: Knedlíky

Nahlásit recept

  • 03.04.09 vloženo
  • 5214x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3/4 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 6 starších housek
  • 4 vejce
  • 100 g slaniny nebo špeku
  • 1 dcl mléka
  • špetka muškátového květu
  • PL sekané petrželky
  • sůl
  • tlačenkový - salámový rukáv 100
  • potravinářský motouz

Doporučená příloha

  • zelí (kysané) s cibulkou

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Houskové knedlíky se slaninou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Houskové knedlíky se slaninou

dag
546 příspěvků 4.4.09 23:08
Re: Houskové knedlíky se slaninou

AničkoV- to je nápad. mikrotenový sáček.Děkuji, děkuji a přeji pěkné jaro.

anickav
2904 příspěvků 4.4.09 00:51
Re: Houskové knedlíky se slaninou

…ja varím v mikrotén. sáčkoch, tie dám do hrnčeka…

mrtvola
1394 příspěvků 4.4.09 00:46
Re: Houskové knedlíky se slaninou

Do takového těsta vždycky dávám jenom žloutky a bílky šlehám na sníh. Mléka dávám víc, když je těsto řidší, je i výsledný produkt nadýchanější a méně sytý. Vařím v hrníčkách nebo v pudingové formě.

mrtvola
1394 příspěvků 4.4.09 00:46
Re: Houskové knedlíky se slaninou

Do takového těsta vždycky dávám jenom žloutky a bílky šlehám na sníh. Mléka dávám víc, když je těsto řidší, je i výsledný produkt nadýchanější a méně sytý. Vařím v hrníčkách nebo v pudingové formě.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 4.4.09 00:02
Re: Houskové knedlíky se slaninou

Piskott … píšu, je dobře přidat. Zkoušela jsem oboje a další jiné, protože knedlíky mám ráda.

Piskott
1 příspěvek 3.4.09 23:49
Re: Houskové knedlíky se slaninou

Milá bedlo, do těchto knedlíků (houskové se slaninou) není třeba přidávat žádný brambor. Vyzkoušej je a uvidíš.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 3.4.09 23:25
Re: Houskové knedlíky se slaninou

A aby vše dobře drželo pohromadě, je dobře přidat 1 syrový strouhaný brambor. Vařit se dá i v potravinářské folii.
Je to obdoba knedlíku: 1 houska, 1 vejce. Není špatný, ale je sytý. Nedávno jsem je vyzkoušela. U nás máme rádi ty péřové.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz