Recept Houby v octovém nálevu

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nálev svaříme smícháním ingrediencí - krom octa, který přidáme nakonec - již jej nevaříme. Nálev je trvanlivý, vydrží nám uskladněný v lahvích i do dalšího roku.
Houby očistíme- na zavaření vybereme pevnější kousky, nakrájíme je na větší kousky. Houby vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 3 minuty. Houby vyjmeme z vroucí vody, nejlépe děrovanou naběračkou a přendáme je do sklenic, ve kterých již máme připravené koření, prokládáme cibulovými kroužky. Sklenice zavíčkujeme a sterilujeme při 80°C deset minut.

Recept je z kategorií: Konzervace


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.09.07 vloženo
  • 10221x zobrazeno

Ingredience

  • Ingredience:
  • Nálev:
  • 4 litry vody
  • 150 g soli
  • 300 g cukru
  • 45-50 ks sladidla
  • 1 litr octa.
  • do každé sklenice (0,30 litru):
  • kousek bobkového listu
  • 3 kuličky pepře
  • 1 kulička nového koření
  • 5 kuliček koriandru
  • 1/4 lžičky hořčičného semínka
  • 3 kolečka cibule.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Houby v octovém nálevu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Eja
3805 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Houby v octovém nálevu

1 jalovčinka a špetka tymiánu do sklenice rozhodně nic nezkazí.

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Houby v octovém nálevu

Ahoj, na rozdíl od okurek je do hub docela dobré změnit poměr ocet - voda ve prospěch octa na 1:2 místo 1:3. Sladidla mi pak připadá skoro moc. na 4 l nálevu dávám 10 dg soli a 30 dg cukru (umělá sladidla nepoužívám) - tento poměr je prezentován i na návodu přípravku NOVA a musím říci, že nám vyhovuje. Ale někdo má třeba rád sladší nálev…

 
marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Houby v octovém nálevu

Pochopilas dobře. Já na to kouknu a zkusím to upravit do srozumitelnější podoby. Díky

 
vlastibulka
81 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Houby v octovém nálevu

Ahoj marmelada, dobre som pochopila, že v najprv v slanej vode hríby krátko povarím a po naložení do pohárikov zalejem octovým nálevom? V recepte tento krok tuším vypadol…:-)

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Vegan raw cheesecake


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Cibulačka Cibulačka
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz