Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
marmelada Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Nálev svaříme smícháním ingrediencí - krom octa, který přidáme nakonec - již jej nevaříme. Nálev je trvanlivý, vydrží nám uskladněný v lahvích i do dalšího roku. Houby očistíme- na zavaření vybereme pevnější kousky, nakrájíme je na větší kousky. Houby vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 3 minuty. Houby vyjmeme z vroucí vody, nejlépe děrovanou naběračkou a přendáme je do sklenic, ve kterých již máme připravené koření, prokládáme cibulovými kroužky. Sklenice zavíčkujeme a sterilujeme při 80°C deset minut.
Recept je z kategorií: Konzervace
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Houby v octovém nálevu
1 jalovčinka a špetka tymiánu do sklenice rozhodně nic nezkazí.
Ahoj, na rozdíl od okurek je do hub docela dobré změnit poměr ocet - voda ve prospěch octa na 1:2 místo 1:3. Sladidla mi pak připadá skoro moc. na 4 l nálevu dávám 10 dg soli a 30 dg cukru (umělá sladidla nepoužívám) - tento poměr je prezentován i na návodu přípravku NOVA a musím říci, že nám vyhovuje. Ale někdo má třeba rád sladší nálev…
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Pochopilas dobře. Já na to kouknu a zkusím to upravit do srozumitelnější podoby. Díky
81 příspěvků 25.1.09 03:43
Ahoj marmelada, dobre som pochopila, že v najprv v slanej vode hríby krátko povarím a po naložení do pohárikov zalejem octovým nálevom? V recepte tento krok tuším vypadol…:-)