Recept Houby v octovém nálevu

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Nálev svaříme smícháním ingrediencí - krom octa, který přidáme nakonec - již jej nevaříme. Nálev je trvanlivý, vydrží nám uskladněný v lahvích i do dalšího roku. Houby očistíme- na zavaření vybereme pevnější kousky, nakrájíme je na větší kousky. Houby vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 3 minuty. Houby vyjmeme z vroucí vody, nejlépe děrovanou naběračkou a přendáme je do sklenic, ve kterých již máme připravené koření, prokládáme cibulovými kroužky. Sklenice zavíčkujeme a sterilujeme při 80°C deset minut.

Recept je z kategorií: Konzervace

Nahlásit recept

  • 16.09.07 vloženo
  • 11941x zobrazeno

Ingredience

  • Ingredience:
  • Nálev:
  • 4 litry vody
  • 150 g soli
  • 300 g cukru
  • 45-50 ks sladidla
  • 1 litr octa.
  • do každé sklenice (0,30 litru):
  • kousek bobkového listu
  • 3 kuličky pepře
  • 1 kulička nového koření
  • 5 kuliček koriandru
  • 1/4 lžičky hořčičného semínka
  • 3 kolečka cibule.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Houby v octovém nálevu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Houby v octovém nálevu

Eja
3863 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Houby v octovém nálevu

1 jalovčinka a špetka tymiánu do sklenice rozhodně nic nezkazí.

Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Houby v octovém nálevu

Ahoj, na rozdíl od okurek je do hub docela dobré změnit poměr ocet - voda ve prospěch octa na 1:2 místo 1:3. Sladidla mi pak připadá skoro moc. na 4 l nálevu dávám 10 dg soli a 30 dg cukru (umělá sladidla nepoužívám) - tento poměr je prezentován i na návodu přípravku NOVA a musím říci, že nám vyhovuje. Ale někdo má třeba rád sladší nálev…

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Houby v octovém nálevu

Pochopilas dobře. Já na to kouknu a zkusím to upravit do srozumitelnější podoby. Díky

vlastibulka
81 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Houby v octovém nálevu

Ahoj marmelada, dobre som pochopila, že v najprv v slanej vode hríby krátko povarím a po naložení do pohárikov zalejem octovým nálevom? V recepte tento krok tuším vypadol…:-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Tiramisu z mascarpone

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz