Recept Houby s vejcem

(Hodnoceno 2x) Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Houby s vejcem

Postup

(Dietní redukční recept - 710 kJ) Očištěné houby opláchneme, nakrájíme na kousky, osolíme a přidáme kmín a dusíme. Měkké houby zalijeme za stálého míchání vejci a necháme zhustnout. Mírně opepříme.

Recept je z kategorií: Redukční dieta

Nahlásit recept

  • 06.06.02 vloženo
  • 11214x zobrazeno

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 200 g hub
  • 2 vejce
  • 4 lžíce vody
  • zelená petrželka
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 5.10.17 20:50

Lžíce másla, uzený špek, cibule, stroužek česneku, sůl, kmín, pepř, pýchavky, vejce, šnytlík, dobrota :-)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 9.9.13 16:18

Překvapilo mě, že i dietní verze může být skvělá…
Směs babek, poddubáků, klouzků a holubinek + domácí vajíčka a k tomu brambůrky a petrželka přímo ze zahrady = opravdu dobré jídlo i navzdory odlehčené verzi.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Houby s vejcem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Houby s vejcem

Zuzka1973
2369 příspěvků 11.9.13 05:19

@Ačraj Holka zlatá, víš, že už jsem si myslela, že se už do smrti pořádně nezasměju a nakonec stačil jeden „mykolog“ a řehtala jsem se jak blázen :D
:mavam: :kytka:

Tak dodám něco na zasmání i já:
Bavili jsme se o tom pak večer se sousedem, přes plot… teta, tedy jako sousedka, sklouzla po spadnutém jablku, bááác ho… a už se válela pod jabloní.
„Táto… pomož mi zvednout…“
A soused na to:
„Dyby tě bylo třicet, tak du… ale slyšela si to, babo…že se babky nemaj sbírat, že votravujou zdraví… tak mlč a lež.“
No, nasmáli jsme se nanovo, jen teta žbrblala chvíli něco o „dědkovi plesnivým, jedovatým, protivvným…“ :D
:mavam:

Ačraj
697 příspěvků 10.9.13 23:10

Zuzko, mně potěšilo, :lol: že jsi se konečně dokonale pobavila. :kytka: :mavam:

casino
4497 příspěvků 10.9.13 22:38

@di, naučte se číst (a používat) smajlíky! Vím, eklují se vám… :) @Ačraj přece píše Kdo nevěří, ať tam běží ;). A podle mě si z nás dělá prču :nevim:
Doktor mi říká, že skončím jako prezident. Bože chraň! Dva opilci po sobě, to by bylo příliš. Ale pokud se doktor plete a nejsou to u mě játra, ale slinivka jak píše Ačraj, pak aspoň vím, že to mám ze SUŠENÝCH HUB :mrgreen:

Zuzka1973
2369 příspěvků 10.9.13 13:15

@di vydržela jsem do konce a máte pravdu :D
Pobavila jsem se dokonale :D
Musím děkovat osudu, že o houbách vím hodně, takže moje pobavení bylo ryzí a nezkaleno žádnými pochybnostmi nad vlastními zkušenostmi.
Ještě jednou dík :palec:

di
2452 příspěvků 10.9.13 12:02

Zuzko, ten původní rozhovor (uvnitř té anotace je na něj odkaz ) byl ještě veselejší. Pokud to těch cca 20 minut vydržíte poslouchat, určitě se dobře pobavíte.

Zuzka1973
2369 příspěvků 10.9.13 11:20

Tak jsem si poslechla ten rozhovor… některé věty jsou tedy PERLY 8o
Jo, pravdu má třeba s tím kolodějem, ale kdo dodržuje pravidlo, že houby je třeba tepelně upravit nejméněm cca 30 minut, tak se bát nemusí.
Pak tam řekl několik všeobecně známých věcí, aby holt se neřeklo… ale některé názory jsou spíše „krásný“ černý humor a z jeho hlasu je znát, že pán je rodilý „šoumen“ :D a je evidentně spokojený, že si může užít svých „5 minut slávy“…
Osobně věřím odborníkům - mykologům, nežli samozvanému chytrolínovi :)

@di Dík za odkaz na ten rozhovor… místy jsem se skvěle bavila :D

di
2452 příspěvků 10.9.13 10:44

No, je to jednoduché - mykolog je vědec, který se houbami zabývá odborně, studuje je a píše o nich odborné články (třeba jako pan Borovička). Pan Baier je jen houbař, čili mykolog-amatér, sice nadšený, ale jen amatér, žádnou odbornou publikaci nikdy nevydal. Pro pobavení posílám odkaz na rozhlasový rozhovor těchto pánů (anotace zde , rozhovor zde ) a ještě jednou doporučuju přečíst si ten článek, na který jsem sem dávala původní odkaz z iDěsu, a to včetně diskuse, jsou v ní důležité informace, mj. i o panu Baierovi.
P. S. Vyjádření České mykologické společnosti je zde .

Příspěvek upraven 10.09.13 v 10:45

Ačraj
697 příspěvků 10.9.13 09:42

Ahá, tak není mykolog jako mykolog, článek jsem si přečetla, ale přesto Babky sbírat nebudu, ani jíst, ani sušit. Prý je potřeba aby se snížila populace, tak to na druhé straně vyvracejí, tak teď už záleží na každém, co bude sbírat a co né. Že to jsou blbosti jsem opravdu netušila, ale kdo chce kam, pomozme mu tam.

Zuzka1973
2369 příspěvků 10.9.13 09:36

@Ačraj
Mladé, pevné a plísní nenapadené plodnice babek jsou neškodné a do směsi výborné…
Pokud je houba napadená plísní, to je pak špatnej i ten hřib - pravák.
Stačí dodržovat pravidlo, že sbírat se mají pouze zdravé, pevné plodnice a používat košík a ne igelitku… a samozřejmě sbírat jen houby, které bezpečně umíme určit za jedlé a zpracovat co nejdříve po sběru.
Na sušení babky používám jen do směsi určené do bramborové polévky a pro výrobu houbového prášku, ostatní houby po usušení skladuju podle druhů a používám aktuálně podle toho, co chci vařit, tj buď jeden druh nebo různý „mix“.
Jinak babky používám spíše pro sezonní přímou konzumaci. Ono těch konzumních plodnic beztak bývá v lese minimum, takže se rozhodně není čeho bát… ;)

di
2452 příspěvků 10.9.13 08:45

No, jedna poznámka k nedohubu (hypomyces), čili plísni, která roste na houbách - pokud něco tvrdím, tak si to napřed ověřím a nepíšu blbosti. Jeden starší článek k tématu od skutečného mykologa a ne „mykologa“ je např. zde , doporučuju pořádně si ho přečíst.

Ačraj
697 příspěvků 9.9.13 23:03

Letos jsem ještě houby neochutnala, snad se dočkám, ale zásadně nesbírám Babky, říká se jim proto, že mají rozpraskaný povrch na hlavičce. Poslechla jsem si mykologa ing. Jiřího Bajera, který říká - nesbírat babky a už vůbec né - nesušit! Na svém povrchu sídlí NEDOHUB a celá plodina je jedovatá - zachvácená toxiny, při sušení se rozšíří i na ostatní houby, je z toho rakovina slinivky a zaživání, prý je to nejlepší propustka do krematoria. Kdo nevěří, ať tam běží. ;)
Asi to sem nepatří, ale je to dosti důležité :!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Štika na smetaně Štika na smetaně
Mrkvový salát Mrkvový salát
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz