Recept Houby ala pečenáče

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Svaříme nálev (asi 15 min necháme lehce čeřit), odstavíme.

Houby nakrájíme na silnější plátky, osolíme a opepříme, obalíme v mouce, a usmažíme (ne moc)

Vlažné houby dáme do vlažného nálevu dáme do sklenic.

Sterilovat není potřeba. Konzumovat se dá v podstatě ihned.

Po snědení hub NEVYLEJVAT zbylý nalev s cibulí, ale přidat do něj vařenou červenou řepu nakrájenou na plátky.

Jeedna lahůdka větší než druhá !

Recept je z kategorií: Houby

Nahlásit recept

  • 29.04.09 vloženo
  • 7323x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 1/2 hod

Ingredience

  • 3/4 l vody
  • 1/4 l octa
  • 1/4 l bílého vína
  • 3 cibule
  • 10 kostek cukru
  • 6 lžic soli
  • 4 hřebíčky
  • 2 bobkové listy
  • 3 kuličky nového koření
  • houby na smažení
  • olej
  • polohrubá mouka
  • bílky
  • sůl, pepř
  • červená řepa po snědení hub

Doporučená příloha

  • to se jí samo! K řepě je vynikající tatarský biftek s topinkama!

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

wydra 18.11.10 00:34

Diskuse k receptu Houby ala pečenáče

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 04.05.09 08:41
Re: Houby ala pečenáče

carpmaster - ale ja v receptu uvadim, ze kdyz se smazene houby zaliji vlaznym nalevem, daji se hned konzumovat! Ani netreba cekat do druheho dne, staci tak hodinka. A mne se po delsi koupeli v laku na nich nic nezmenilo. Musi to byt vetsi kusy hub. Velke krajim na siroke platky a mensi pouzivam cele hlavicky stejne jako do octa.

svato
1418 příspěvků 01.05.09 04:55
Re: Houby ala pečenáče

Pampeliška vo veľmi podobnom recepte „Zavařované houbové řízky“ sterilizuje - to uvádzam pre tých, ktorí by si chceli urobiť do zásoby.

CarpMaster
3 příspěvky 30.04.09 21:36
Re: Houby ala pečenáče

wydra > Znám a dělám. Je to fakt bomba. Jedna vychytávka tam je. Pokud chci tuhle baštu konzumovat co nejdříve, tak ideálně je osmažené houby zalít teplým lákem a druhý den jsou přesně tak akorát. Ovšem po delší koupel v láku už nejsou nic moc. Ideálně zbaštit co nejdřív a pak udělat další.

Roomanka
205 příspěvků 30.04.09 18:39
Re: Houby ala pečenáče

Už jsem se na labu naučila houbové matjesy, které moc chutnají. Toto si hned ukládám a těším se na první lesní úrodu. Může to být výborné.

ChefBronia
57 příspěvků 30.04.09 12:09
Re: Houby ala pečenáče

to vypada dobre

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz