Recept Houby ala pečenáče

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Svaříme nálev (asi 15 min necháme lehce čeřit), odstavíme. Houby nakrájíme na silnější plátky, osolíme a opepříme, obalíme v mouce, a usmažíme (ne moc) Vlažné houby dáme do vlažného nálevu dáme do sklenic. Sterilovat není potřeba. Konzumovat se dá v podstatě ihned. Po snědení hub NEVYLEJVAT zbylý nalev s cibulí, ale přidat do něj vařenou červenou řepu nakrájenou na plátky. Jeedna lahůdka větší než druhá !

Recept je z kategorií: Houby

Nahlásit recept

  • 29.04.09 vloženo
  • 7478x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 1/2 hod

Ingredience

  • 3/4 l vody
  • 1/4 l octa
  • 1/4 l bílého vína
  • 3 cibule
  • 10 kostek cukru
  • 6 lžic soli
  • 4 hřebíčky
  • 2 bobkové listy
  • 3 kuličky nového koření
  • houby na smažení
  • olej
  • polohrubá mouka
  • bílky
  • sůl, pepř
  • červená řepa po snědení hub

Doporučená příloha

  • to se jí samo! K řepě je vynikající tatarský biftek s topinkama!

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

wydra 18.11.10 00:34

Diskuse k receptu Houby ala pečenáče

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 04.05.09 08:41
Re: Houby ala pečenáče

carpmaster - ale ja v receptu uvadim, ze kdyz se smazene houby zaliji vlaznym nalevem, daji se hned konzumovat! Ani netreba cekat do druheho dne, staci tak hodinka. A mne se po delsi koupeli v laku na nich nic nezmenilo. Musi to byt vetsi kusy hub. Velke krajim na siroke platky a mensi pouzivam cele hlavicky stejne jako do octa.

svato
1419 příspěvků 01.05.09 04:55
Re: Houby ala pečenáče

Pampeliška vo veľmi podobnom recepte „Zavařované houbové řízky“ sterilizuje - to uvádzam pre tých, ktorí by si chceli urobiť do zásoby.

CarpMaster
3 příspěvky 30.04.09 21:36
Re: Houby ala pečenáče

wydra > Znám a dělám. Je to fakt bomba. Jedna vychytávka tam je. Pokud chci tuhle baštu konzumovat co nejdříve, tak ideálně je osmažené houby zalít teplým lákem a druhý den jsou přesně tak akorát. Ovšem po delší koupel v láku už nejsou nic moc. Ideálně zbaštit co nejdřív a pak udělat další.

Roomanka
205 příspěvků 30.04.09 18:39
Re: Houby ala pečenáče

Už jsem se na labu naučila houbové matjesy, které moc chutnají. Toto si hned ukládám a těším se na první lesní úrodu. Může to být výborné.

ChefBronia
57 příspěvků 30.04.09 12:09
Re: Houby ala pečenáče

to vypada dobre

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz