Recept Houbový salát s tatarkou

ji Ukrajinská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Houby slejeme a necháme okapat, nakrájíme cibuli na proužky a vejce na půlkolečka. Houby a cibuli promícháme s tatarkou, vajíčka přidáme jako poslední, ať nejsou moc rozmatlaný. Kdo potřebuje, dochutí solí a pepřem.

Recept je z kategorií: Saláty

Nahlásit recept

  • 22.11.07 vloženo
  • 3964x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 ml. hřibů ve sladkokyselém nálevu
  • 4 uvařená vejce
  • 1 velká cibule
  • 1 malá sklenice tatarské om.
  • sůl, mletý pepř

Doporučená příloha

  • bílé pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Houbový salát s tatarkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Houbový salát s tatarkou

ji
98 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Houbový salát s tatarkou

Vlasta, od které toto jídlo znám, pochází z Užgorodu, sběr a používání hub v kuchyni zná ze své domoviny. Akorát, že u nich se prý sbírají jen praváci. Jestli mají v Užg. tatarku „Hellmanns“, to netuším, ale nám to připravila takto.
Bono, právě jsem se vrátila ze špajzu, kde jsem si kontrolovala na prázdné skleničce od tatarky pravopis, ať Ti nepřidávám práci. Ta čárka nad „en“ mi nejde napsat. Fakt!

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Houbový salát s tatarkou

Recept jsem otevřela až díky Milanovu komentáři, protože jsem na něj byla zvědavá, představa hub s tatarkou mě totiž nijak nelákala… A ony jsou sladkokyselé :-), tak to je ovšem něco jiného, už se mi sbíhají sliny… Zavařené houby mívám od tchána a přiznám se, že mě nikdy nenapadlo z nich udělat salát. Takže velké díky. B.

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Houbový salát s tatarkou

Díky za tento recept; ani bych netušil, že je z Ukrajiny, neb Čechy (Moravany, Slezany), bych považoval za téměř ´učitele´ houbaření, dokonce jsem někde četl, že po roce 1968 to emigranti naučili i Švédy… Ale Ukrajinci jsou slovanští příbuzní, takže proč ne, že? JINAK: já to dělávám s bílým jogurtem… a není to špatné…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Staročeské kotlety

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz