Recept Houbový salát s tatarkou

Ukrajinská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Houby slejeme a necháme okapat, nakrájíme cibuli na proužky a vejce na půlkolečka.
Houby a cibuli promícháme s tatarkou, vajíčka přidáme jako poslední, ať nejsou moc rozmatlaný.
Kdo potřebuje, dochutí solí a pepřem.

Recept je z kategorií: Saláty


Reklama

Nahlásit recept

  • 22.11.07 vloženo
  • 3557x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 ml. hřibů ve sladkokyselém nálevu
  • 4 uvařená vejce
  • 1 velká cibule
  • 1 malá sklenice tatarské om.
  • sůl, mletý pepř

Doporučená příloha

  • bílé pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Houbový salát s tatarkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
ji
98 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Houbový salát s tatarkou

Vlasta, od které toto jídlo znám, pochází z Užgorodu, sběr a používání hub v kuchyni zná ze své domoviny. Akorát, že u nich se prý sbírají jen praváci. Jestli mají v Užg. tatarku „Hellmanns“, to netuším, ale nám to připravila takto.
Bono, právě jsem se vrátila ze špajzu, kde jsem si kontrolovala na prázdné skleničce od tatarky pravopis, ať Ti nepřidávám práci. Ta čárka nad „en“ mi nejde napsat. Fakt!

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Houbový salát s tatarkou

Recept jsem otevřela až díky Milanovu komentáři, protože jsem na něj byla zvědavá, představa hub s tatarkou mě totiž nijak nelákala… A ony jsou sladkokyselé :-), tak to je ovšem něco jiného, už se mi sbíhají sliny… Zavařené houby mívám od tchána a přiznám se, že mě nikdy nenapadlo z nich udělat salát. Takže velké díky. B.

 
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Houbový salát s tatarkou

Díky za tento recept; ani bych netušil, že je z Ukrajiny, neb Čechy (Moravany, Slezany), bych považoval za téměř ´učitele´ houbaření, dokonce jsem někde četl, že po roce 1968 to emigranti naučili i Švédy… Ale Ukrajinci jsou slovanští příbuzní, takže proč ne, že? JINAK: já to dělávám s bílým jogurtem… a není to špatné…

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Karbanátky Karbanátky
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz