Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Milan04 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kroupy dáme vařit do neosolené vody; zhruba v polovině vaření (asi 13 minut) přidáme jednu celou větší bramboru. Osolíme krátce před dokončením vaření (celková doba vaření je obvykle asi 26 minut, nejlépe to ovšem poznáme ochutnáním krup či napíchnutím brambory). Vejce dáme vařit asi deset minut před dokončením varu krup a brambory (aby byla skutečně ´natvrdo´). Kroupy a bramboru i vejce necháme vychladnout. Nakrájíme cibuli. Přidáme k vychladnutým (SKUTEČNĚ VYCHLADNUTÝM!) kroupám a na kostičky nakrájené bramboře a vajíčkům. Podle potřeby osolíme, přidáme kávovou lžičku sojové omáčky, houby a bílý jogurt. Jemně, nicméně důkladně, promícháme. Dáme proležet do chladničky. Pojídáme s čím chceme, zapíjíme čím chceme...
Recept je z kategorií: Saláty
Pojídáme s čím chceme, zapíjíme čím chceme…
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Houbový salát s jogurtem
546 příspěvků 25.1.09 03:43
ač nejsem vegetarián [byť - to přiznávám - jím bezmasá jídla výrazně častěji než ´masá´], tak musím říci, že téměř vždy mám doma loupaný ječmen [tedy kroupy], oves, pšenici špaldu i pšenici obyčejnou´, žito, jáhly [tedy proso], pohanku - a spoustu takovýhle surovin… jsou to výborné přílohy, výborná samostatná jídla, výborné základy k salátům … atd… a ty kroupy jsou skvělé [nasávají různé chutě a nevaří se tak dlouho, jako třeba žito, kde to trvá až dvě hodiny, i více…]…
546 příspěvků 25.1.09 03:43
na jaře třeba klidně přidáváme zelenou cibulkovou nať - žádný problém. To, co však považuji za zá:,–(ní, je přidání cibulky do SKUTEČNĚ VYCHLADNUTÉ směsi. Stačí, aby byla jen vlažná - a je to o něčem jiném!!!
Milane, už jsem se Tě chtěla zeptat, jestli má nějaký zá:,–(ní význam vařit to vejce v hrnci s kroupami a bramborou…Ale při druhém přečtení jsem zjistila, že to vejce bude zřejmě zvlášť
… Ale rozhodně to zkusím, naložených hub
mám letos dost. Myslíš že by byla na závadu troška sekané čerstvé
petrželky či pažitky ? Nebo část cibule nahradit zelenou cibulkovou
natí ?
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
díky, já to vyzkouším. Stydím se to přiznat, ale kroupy budou mít u mně v kuchyni premiéru…
Vypadá to dobře!
546 příspěvků 25.1.09 03:43
když jsi se bála tatarky, tak jsem se ´pochlapil´ a napsal recept, jak dělám houbový salát už mnoho roků já… některé mé kamarádky i kamarádi jsou občas ochotni za něj i platit, což jsem však nikdy nepřipustil. A lze to dělat i s variantou nikoliv hub sterilovaných, alébrž čerstvých, dušených - zde přidávám polévkovou lžíci octa; a zcela odmítám používat hřib modrák (pro vtipně vypadající variantu doporučuji hazardérům vyzkoušet; jedovaté to nebude, ovšem ten vzhked bude za to stát…)…