Recept Houbový salát s feferonkami

(Hodnoceno 1x) glama Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Houby nakrájíme a orestujeme na oleji. necháme vychladnout, dochutíme česnekem Přidáme nakrájené feferonky Z oleje, octa a koření si připravíme zálivku, zalijeme houby a necháme v chladu rozležet

Recept je z kategorií: Houby

Nahlásit recept

  • 10.04.02 vloženo
  • 6260x zobrazeno

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 200g Směs čerstvých hub
  • 50g hub opěnek
  • 50g olivový olej s česnekem
  • 2 g bazalka
  • 2 g oregano
  • 50g česnek
  • 80g ocet balsamico
  • 50g citron
  • 20g feferonky sterilované
  • 80g cibule
  • 80g kapie
  • Uvedené gramáže neberte smrtelně vážně!!! Nejsou tak podstatné.

Doporučená příloha

  • pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

wydra 12.4.11 19:51

Teda glamo, ja to tušila !! VYNIKAJÍCÍ !!
Ubrala jsem balzamiko, nemusim. Cesnek nakrajela na carpaccio, olejicek rostlinný citronový, bazalka a hrubý citron.
To zas budou orgie !
Už se těším na holubinky a jiný houby. A budu je dělat jen za syrova.

D E L I K A T E S A !!!!!!!!

Diskuse k receptu Houbový salát s feferonkami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Houbový salát s feferonkami

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.4.11 20:42

Glamo, par jich tam bylo, ale tahle pali jako svina, to je moc ! Priste ty min palivy.
Cheba ti nezavidim, to neni moje kombinace ! 8-o

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.4.11 20:31

Wydro, nádhera!!
Nebylo by lepší ty červené feferonky nakrájet na kroužky a promíchat?
Já si dneska dala k večeři chleba s domácím sádlem a hořčicí… To bylo ale taaak dobré!!! :-D

Ale tenhle salát bych neodmítla;-)
:mrgreen:

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.4.11 19:51

Teda glamo, ja to tušila !! VYNIKAJÍCÍ !!
Ubrala jsem balzamiko, nemusim. Cesnek nakrajela na carpaccio, olejicek rostlinný citronový, bazalka a hrubý citron.
To zas budou orgie !
Už se těším na holubinky a jiný houby. A budu je dělat jen za syrova.

D E L I K A T E S A !!!!!!!!

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.4.11 13:25

Glamo, skoro syrove a syrove je podstatny rozdil ! :-P A nejen u hub ! Takove „skoro“ varene brambory nebo „skoro“ … dosad sama ! :-P :-P :-P

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.4.11 13:17

Kdepak Blanko, jdu do hlivy, neni aromaticka jako zampiony. Uz je v planu co jsem tenhle recept cetla . A zadne restovani nebude , ani malo , syrove houby jsou vyborne (ne vsechny, samozrejme!! :-P )

blanca.xy
647 příspěvků 11.4.11 11:04

Wydro, možná ze syrových žampionů, nebo jen lehce orestovaných, by to taky nebylo špatné, vzpomínám na tvůj žampionový salát.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 10.4.11 22:05

Wydro, tenhle salát jsem nedělala, ale několikrát jsem ho jedla.. A teď vzpomínám, jestli ho dělala moje máma a nebo šéfkuchař v jednom z hotelů, kde jsem kdysi pracovala…
Ale vzhledem k tomu, jsem ho už hooodně dlouho nejedla a pochybuji, že by máma sbírala opěnky, vidím to nejspíš na pana Kadlece… :-D

Hele…tam je psáno, že se houby orestují…tzn. jen lehce osmahnou. Takže prakticky zůstanou skoro syrové :-)

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 10.4.11 21:53

Sono, openka patri mezi exkluzivni houby, ale je celkem snadno zamenitelna .
Precti si jeste tohle.
http://www.naturfoto.cz/…ie-6028.html

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 10.4.11 21:49

Ted glamo koukam na ten tvuj recept. Delas to presne podle nej? Je tvuj ? Ja uz zase premejslim, ze by ty houby unesly byt syrove !? :-)
Kombinace oregano s bazalkou ? Neumnim si predstavit.
Ale rozhodne , uz aby rostly!

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 10.4.11 21:29

Soňo, dnes jsem našla tvůj nezodpovězený dotaz. Konám tedy, s omluvou za malinkaté opoždění, nápravu ;-)
Cibuli a kapii šoupnu společně s feferonkou, před zálivkou.
Opěnky tady: http://www.damyko.info/…iewtopic.php?…

noskovice
1322 příspěvků 22.7.10 06:05
Re: Houbový salát s feferonkami- Glama,

kdy tam „šoupneš“ cibuli a kapie? A co je to za houby „opěnky“?
Ahoj, Soňa. :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Masarykovo cukroví

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz