Recept Houbový prejt 2

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Houbový prejt 2

Postup

Houby dáme vařit téměř doměkka do osolené vody. Zvlášť vaříme v osolené vodě koleno s cibulí, karotkou, petrželí a celerem, případně i s několika zrnky pepře. Houby nasekáme, koleno vykostíme, rozkrájíme na malé kousky a přidáme k houbám. Do směsi dále zapracujeme ve vývaru namočený a dobře vymačkaný rohlík, játrovou paštiku, na drobné kostičky nakrájenou slaninu, opepříme, osolíme, ochutíme majoránkou, zázvorem, roztlučeným novým kořením a nastrouhaným nebo se solí utřeným česnekem. Dobře promícháme a v případě potřeby nepatrně ředíme vývarem. Dáme na pekáč nebo do jiné vhodné zapékací nádoby a v předem vyhřáté troubě pečeme, až má prejt kůrčičku. Pekáč nevymašťujeme (*pokrm je dostatečně mastný*), raději v případě potřeby prejt podlejeme nepatrně vývarem. *Poznámka:* Výtečný prejt připravujeme na podzim z václavek.

Recept je z kategorií: Houby

Nahlásit recept

  • 18.09.06 vloženo
  • 9941x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 700-800 g čerstvých hub
  • sůl
  • 1 vepřové koleno nebo 400 g vepřového bůčku (*případně zbytky jakéhokoliv vařeného či pečeného vepřového masa*)
  • 1/2 cibule
  • 1 karotka
  • 1/2 petržele
  • kousek celeru
  • 1 rohlík
  • 1 játrová paštika (*asi 200 g*)
  • 100 g slaniny
  • pepř
  • majoránka
  • zázvor
  • 4-6 zrnek nového koření
  • 6 stroužků česneku.

Doporučená příloha

  • chléb nebo brambory a salát z kysaného zelí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Houbový prejt 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babickabohunka
19 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Houbový prejt

prejt je výborný návštěvy byly nadšené a každý chtěl recept

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Houbový prejt - Vladko :-)

místo paštiky jsem namlela syrová játra a myslím, že houbový prejt se vyrovná vepřovému, pochutnali jsme si, dík :-)

karminek
757 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Houbový prejt

Hledej a piš tohle je zdravé.
Pro mě:-))))

penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Houbový prejt

Nevyzkoušela, jandule, včera mi jeden labužník děkoval za uveřejňování houbových receptů, tak jsem prohlédla, jestli ještě někde nemám nějaký výjimečný houbový a narazila jsem mimo jiné i na tento. Pokrmy z hub přenechávám raději jiným k vyzkoušení, já houby pouze ráda sbírám, ale k jídlu je nemusím. ;o)

Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Houbový prejt

Vladko, vyzkoušela jsi to osobně? Podle receptu se to zdá být velevýborné, ale radši bych osobní reference nějakého mlsouna, díky.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz