Recept Houbový prejt 2
penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Houby dáme vařit téměř doměkka do osolené vody. Zvlášť vaříme v osolené vodě koleno s cibulí, karotkou, petrželí a celerem, případně i s několika zrnky pepře. Houby nasekáme, koleno vykostíme, rozkrájíme na malé kousky a přidáme k houbám. Do směsi dále zapracujeme ve vývaru namočený a dobře vymačkaný rohlík, játrovou paštiku, na drobné kostičky nakrájenou slaninu, opepříme, osolíme, ochutíme majoránkou, zázvorem, roztlučeným novým kořením a nastrouhaným nebo se solí utřeným česnekem. Dobře promícháme a v případě potřeby nepatrně ředíme vývarem. Dáme na pekáč nebo do jiné vhodné zapékací nádoby a v předem vyhřáté troubě pečeme, až má prejt kůrčičku. Pekáč nevymašťujeme (*pokrm je dostatečně mastný*), raději v případě potřeby prejt podlejeme nepatrně vývarem. *Poznámka:* Výtečný prejt připravujeme na podzim z václavek.
Recept je z kategorií: Houby
- 18.09.06 vloženo
- 12014x zobrazeno
Počet porcí
- 6 porcí
Ingredience
- 700-800 g čerstvých hub
- sůl
- 1 vepřové koleno nebo 400 g vepřového bůčku (*případně zbytky jakéhokoliv vařeného či pečeného vepřového masa*)
- 1/2 cibule
- 1 karotka
- 1/2 petržele
- kousek celeru
- 1 rohlík
- 1 játrová paštika (*asi 200 g*)
- 100 g slaniny
- pepř
- majoránka
- zázvor
- 4-6 zrnek nového koření
- 6 stroužků česneku.
Doporučená příloha
chléb nebo brambory a salát z kysaného zelí
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Houbový prejt 2
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Houbový prejt 2
19 příspěvků 25.1.09 03:43
prejt je výborný návštěvy byly nadšené a každý chtěl recept
místo paštiky jsem namlela syrová játra a myslím, že houbový prejt se vyrovná vepřovému, pochutnali jsme si, dík
757 příspěvků 25.1.09 03:43
Hledej a piš tohle je zdravé.
Pro mě:-))))
Nevyzkoušela, jandule, včera mi jeden labužník děkoval za uveřejňování houbových receptů, tak jsem prohlédla, jestli ještě někde nemám nějaký výjimečný houbový a narazila jsem mimo jiné i na tento. Pokrmy z hub přenechávám raději jiným k vyzkoušení, já houby pouze ráda sbírám, ale k jídlu je nemusím. ;o)
Vladko, vyzkoušela jsi to osobně? Podle receptu se to zdá být velevýborné, ale radši bych osobní reference nějakého mlsouna, díky.