Recept Houbový prejt 2

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Houbový prejt 2

Postup

Houby dáme vařit téměř doměkka do osolené vody. Zvlášť vaříme v osolené vodě koleno s cibulí, karotkou, petrželí a celerem, případně i s několika zrnky pepře. Houby nasekáme, koleno vykostíme, rozkrájíme na malé kousky a přidáme k houbám. Do směsi dále zapracujeme ve vývaru namočený a dobře vymačkaný rohlík, játrovou paštiku, na drobné kostičky nakrájenou slaninu, opepříme, osolíme, ochutíme majoránkou, zázvorem, roztlučeným novým kořením a nastrouhaným nebo se solí utřeným česnekem. Dobře promícháme a v případě potřeby nepatrně ředíme vývarem. Dáme na pekáč nebo do jiné vhodné zapékací nádoby a v předem vyhřáté troubě pečeme, až má prejt kůrčičku. Pekáč nevymašťujeme (*pokrm je dostatečně mastný*), raději v případě potřeby prejt podlejeme nepatrně vývarem. *Poznámka:* Výtečný prejt připravujeme na podzim z václavek.

Recept je z kategorií: Houby

Nahlásit recept

  • 18.09.06 vloženo
  • 11412x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 700-800 g čerstvých hub
  • sůl
  • 1 vepřové koleno nebo 400 g vepřového bůčku (*případně zbytky jakéhokoliv vařeného či pečeného vepřového masa*)
  • 1/2 cibule
  • 1 karotka
  • 1/2 petržele
  • kousek celeru
  • 1 rohlík
  • 1 játrová paštika (*asi 200 g*)
  • 100 g slaniny
  • pepř
  • majoránka
  • zázvor
  • 4-6 zrnek nového koření
  • 6 stroužků česneku.

Doporučená příloha

  • chléb nebo brambory a salát z kysaného zelí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Houbový prejt 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Houbový prejt 2

babickabohunka
19 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Houbový prejt

prejt je výborný návštěvy byly nadšené a každý chtěl recept

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Houbový prejt - Vladko :-)

místo paštiky jsem namlela syrová játra a myslím, že houbový prejt se vyrovná vepřovému, pochutnali jsme si, dík :-)

karminek
757 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Houbový prejt

Hledej a piš tohle je zdravé.
Pro mě:-))))

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Houbový prejt

Nevyzkoušela, jandule, včera mi jeden labužník děkoval za uveřejňování houbových receptů, tak jsem prohlédla, jestli ještě někde nemám nějaký výjimečný houbový a narazila jsem mimo jiné i na tento. Pokrmy z hub přenechávám raději jiným k vyzkoušení, já houby pouze ráda sbírám, ale k jídlu je nemusím. ;o)

Labužník jandule02
1097 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Houbový prejt

Vladko, vyzkoušela jsi to osobně? Podle receptu se to zdá být velevýborné, ale radši bych osobní reference nějakého mlsouna, díky.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz