Recept Houbový prášek

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Houbový prášek

Postup

asi zase nesu dříví do lesa ale mohou být tací, kteří to nevědí. sušené houby dosušit v mírně vyhřáté troubě až jsou - jak troud, a dají se prsty drtit. V hmoždíři (mlýnku) z nich udělat prášek a ten uskladnit v dobře uzaviratelné nádobě - na př. sklenička od dětské výživy a pod. Prášek možno použít k dochucení různých jídel, je vlastně instantní. množství si každý určí sám dle chuti. dá se i smíchat se solí do slánky a pod.

Recept je z kategorií: Houby

Nahlásit recept

  • 06.02.07 vloženo
  • 4114x zobrazeno

Ingredience

  • Směs různých druhů nejedovatých sušených hub

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 28.01.17 16:08

Houbový prášek dávám do omáček a polévek coby přírodní zdroj glutamátu :lol: . Pravidelně do ranní rychlé polévky (krupicová s vejcem).

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Houbový prášek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
kamilio
551 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Houbový prášek

Ono to má ještě jednu velikou výhodu. Tu a tam se vyskytne červíček a ten pak při normálním zpracování jak naschvál vždy vyplave na hladinu a vždy v porci nějaké ženské účstnice stolování. V tom okamžiku končí hostina ostudou. Takže usušit, pomlet, dát do pokrmu. A pak zkuste najít nějakého chrobáčka!

jau
457 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Houbový prášek

Já ho dělám z třeně hlívy, stejně jsou tvrdé na jídlo. Nakrájím na plátky, usuším a umelu.

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Houbový prášek

používám na to i václavky, s těmi také opatrně. Mají opravdu výrazné aroma i chuť.

Ivo
1045 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Houbový prášek - Esme

na houbový prášek se hodí všechny houby (nejedovaté…hihi), ale samozřejmě některé budou výraznější a jiné méně. Mezi ty, s kterými je třeba zacházet velmi opatrně (pro jejich intenzitu) patří: hřib peprný, ryzec peprný, liška obecná, ryzec kafrový či strmělka anýzová.....a určitě i jiné :-)))

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Houbový prášek - Muchacho,

to je výborný nápad.
Myslíš že to půjde z ryzců?

Tasma
415 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Houbový prášek

používám ho opravdu hodně na dochucení všech možných mas ,šťáviček a do polévek. Určitě stojí za to, si trochu těch houbiček pomlít. Může se k prášku přidat i sůl, pepř a sušená petrželka. Mě to ovšem připadá zbytečný :)

kydy
99 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Houbový prášek

Dříví do lesa jsi tedy nenanesl, alespoň v mém případě ne. Děkuji za inspiraci. A nyní bys mohl místo dříví nanosit do lesa nějaké ty houby, abych mohl vesele sbírat, sušit a drtit :-)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz