Recept Houbový pekáček

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Houbový pekáček

Úvod

Tuto dobrotu jsem zatím ochutnala u kamarádky, ale jakmile houby nasbírám, rozhodně také udělám, Je to velká dobrota. :-)

Postup

Troubu zapneme na 250°C, houby si podélně překrojíme, slaninu na kostičky, opečeme na másle přímo v pekáčku, přidáme houby omyté, lépe na nich drží koření (gril.koření (paprika) sůl, pepř, česnek, nebo nějakou jinou směsí, kterou máte rádi. Potom prolijeme šlehačkou a vrazíme do rozpálené trouby na 1 hodinu, poté jsou houby dobře propečené, šlehačka zmizela a nechala po sobě sosík, jménem „nebe v hubě“, jíme s bramborem, nebo chlebem, pekáček se má prý připravit lidem, kteří si to zaslouží.


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.09.13 vloženo
  • 16295x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Ingredience

  • 20 pevných hub, 10 - 15 cm, nejlépe hřiby, nehodí se měkké babky a podobná žoužel.
  • trochu másla (olej)
  • anglická slanina
  • gril. koření
  • smetanu ke šlehání

Doporučená příloha

  • Chléb, brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Ačraj 10.09.13 22:26

Konečně…

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Houbový pekáček

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Dadooa
268 příspěvků 13.09.13 12:13

Tak to sorac :dance:

 
di
2451 příspěvků 12.09.13 10:53

Dadooa: to bylo u jiného receptu, hledejte .

 
Dadooa
268 příspěvků 12.09.13 10:40

Nebyla tu nejake odkazy od Di..? A nebo se admini zase namazali a rozhodli se nas cenzurou chranit pred nebezpecnymi informacemi..?? :dance:

 
Ačraj
697 příspěvků 11.09.13 20:03

Děkuji za odkazy, jsem ráda, že nemusím vysvětlovat :think: „Eja blbá husa“, jak velký pekáček je třeba na 20 ks hřibů. :kytka:

 
Dadooa
268 příspěvků 11.09.13 18:57

Si nekdo plete asi pekacek s kosickem.. :jazyk:

 
casino
4466 příspěvků 11.09.13 18:31
... vrazíme na 1 hodinu do trouby na 250°C

… že by HOUBOVÉ ŠQAREČKY? :nevim:

:nevim: nezkoušel jsem :)

Příspěvek upraven 11.09.13 v 18:33

 
Frantiska
927 příspěvků 11.09.13 17:57

@Eja tady to mas hezky vyfocene http://www.akochutimasala.blogspot.in/…kuchare.html

Edit: a abych nezapomnela tak jeste tady: http://dolcevita.blog.cz/…vske-chalupy#…

Příspěvek upraven 11.09.13 v 18:02

 
Eja
3811 příspěvků 11.09.13 17:44
??

Jsem natvrdlá, to Ačraj ví…Ale vzhledem k hodině v rozpálené troubě a počtu 20 hub bych ráda věděla, kolik smetany a jak velký pekáček, resp. jak vysoká má být vrstva hub. Pro mne je rozpálená trouba od 180 st výše a neumím si to ve své natvrdlosti moc představit. ( nekomentuji grilovací koření + houby)

 
Ačraj
697 příspěvků 10.09.13 21:51

Ale ty si je tam dej, dobrou chuť! Babko! :mavam:

 
di
2451 příspěvků 10.09.13 20:33

Hlavně bacha na ty babky.;-)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz