Recept Houbový pekáček

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Houbový pekáček

Úvod

Tuto dobrotu jsem zatím ochutnala u kamarádky, ale jakmile houby nasbírám, rozhodně také udělám, Je to velká dobrota. :-)

Postup

Troubu zapneme na 250°C, houby si podélně překrojíme, slaninu na kostičky, opečeme na másle přímo v pekáčku, přidáme houby omyté, lépe na nich drží koření (gril.koření (paprika) sůl, pepř, česnek, nebo nějakou jinou směsí, kterou máte rádi. Potom prolijeme šlehačkou a vrazíme do rozpálené trouby na 1 hodinu, poté jsou houby dobře propečené, šlehačka zmizela a nechala po sobě sosík, jménem „nebe v hubě“, jíme s bramborem, nebo chlebem, pekáček se má prý připravit lidem, kteří si to zaslouží.

Nahlásit recept

  • 10.09.13 vloženo
  • 17233x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Ingredience

  • 20 pevných hub, 10 - 15 cm, nejlépe hřiby, nehodí se měkké babky a podobná žoužel.
  • trochu másla (olej)
  • anglická slanina
  • gril. koření
  • smetanu ke šlehání

Doporučená příloha

  • Chléb, brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Ačraj 10.09.13 22:26

Konečně…

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Houbový pekáček

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Dadooa
268 příspěvků 13.09.13 12:13

Tak to sorac :dance:

 
di
2451 příspěvků 12.09.13 10:53

Dadooa: to bylo u jiného receptu, hledejte .

 
Dadooa
268 příspěvků 12.09.13 10:40

Nebyla tu nejake odkazy od Di..? A nebo se admini zase namazali a rozhodli se nas cenzurou chranit pred nebezpecnymi informacemi..?? :dance:

 
Ačraj
697 příspěvků 11.09.13 20:03

Děkuji za odkazy, jsem ráda, že nemusím vysvětlovat :think: „Eja blbá husa“, jak velký pekáček je třeba na 20 ks hřibů. :kytka:

 
Dadooa
268 příspěvků 11.09.13 18:57

Si nekdo plete asi pekacek s kosickem.. :jazyk:

 
casino
4478 příspěvků 11.09.13 18:31
... vrazíme na 1 hodinu do trouby na 250°C

… že by HOUBOVÉ ŠQAREČKY? :nevim:

:nevim: nezkoušel jsem :)

Příspěvek upraven 11.09.13 v 18:33

 
Frantiska
927 příspěvků 11.09.13 17:57

@Eja tady to mas hezky vyfocene http://www.akochutimasala.blogspot.in/…kuchare.html

Edit: a abych nezapomnela tak jeste tady: http://dolcevita.blog.cz/…vske-chalupy#…

Příspěvek upraven 11.09.13 v 18:02

 
Eja
3831 příspěvků 11.09.13 17:44
??

Jsem natvrdlá, to Ačraj ví…Ale vzhledem k hodině v rozpálené troubě a počtu 20 hub bych ráda věděla, kolik smetany a jak velký pekáček, resp. jak vysoká má být vrstva hub. Pro mne je rozpálená trouba od 180 st výše a neumím si to ve své natvrdlosti moc představit. ( nekomentuji grilovací koření + houby)

 
Ačraj
697 příspěvků 10.09.13 21:51

Ale ty si je tam dej, dobrou chuť! Babko! :mavam:

 
di
2451 příspěvků 10.09.13 20:33

Hlavně bacha na ty babky.;-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz