Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Ajina1 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Cibuli jemně nakrájíme a zpěníme na másle a až začne zlátnout přidáme lžičku mleté papriky, krátce orestujeme, přidáme nakrájené houby, osolíme a dusíme 10-15 minut. Potom zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali mouku, nalijeme smetanu a provaříme. Podle potřeby dohustíme nebo zředíme mlékem. Dochutíme masoxem a případně dosolíme. Rychlá varianta Použijeme mražené houby nebo sterilované ve vlastní šťávě.
Recept je z kategorií: Houby
knedlíky, noky, brambory nebo rýže
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
9.6.16 13:34
Ze sušených hub (tmavá směs lesních hřibovitých).
Vzhledem k poměru sesychání hub 9 : 1 jsem vzala (periodický výsledek zaokrouhlen na celé číslo) 56 g sušených hub. Povařila jsem je v menším množství vody. 2/3 z nich jsem posekala na menší kousky, zbytek jsem nechala vcelku.
Ostatní dle receptu, jen množství mouky jsem navýšila o cca 30%; máme raději omáčky hustější. Dokořenila jsem nezbytnými bylinkami – libečkem, oreganem a celerovou natí. Místo masoxu jsem pro zvýraznění chuti přidala domácí vegetu a asi ¼ lusku sušené chilli papričky.
Podávala jsem s domácím bílým pečivem.
Jednoduché jídlo, které příjemně zasytí i zdatné jedlíky – těm
samozřejmě servíruji rovnou dvojitou porci.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Houbový paprikáš
11 příspěvků 25.1.09 03:43
Zvýrazní chuť. Pokud ho nemáš ráda, tak není nutný
Proč do všeho dáváš masox?