Recept Houbový paprikáš

(Hodnoceno 1x) Ajina1 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Houbový paprikáš

Postup

Cibuli jemně nakrájíme a zpěníme na másle a až začne zlátnout přidáme lžičku mleté papriky, krátce orestujeme, přidáme nakrájené houby, osolíme a dusíme 10-15 minut. Potom zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali mouku, nalijeme smetanu a provaříme. Podle potřeby dohustíme nebo zředíme mlékem. Dochutíme masoxem a případně dosolíme. Rychlá varianta Použijeme mražené houby nebo sterilované ve vlastní šťávě.

Recept je z kategorií: Houby

Nahlásit recept

  • 22.09.06 vloženo
  • 8062x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g hub nejlépe různé druhy
  • 40 g másla
  • cibule
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1/2 litru mléka
  • 1/4 litru sladké smetany
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • masox

Doporučená příloha

  • knedlíky, noky, brambory nebo rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 9.6.16 13:34

Ze sušených hub (tmavá směs lesních hřibovitých).

Vzhledem k poměru sesychání hub 9 : 1 jsem vzala (periodický výsledek zaokrouhlen na celé číslo) 56 g sušených hub. Povařila jsem je v menším množství vody. 2/3 z nich jsem posekala na menší kousky, zbytek jsem nechala vcelku.

Ostatní dle receptu, jen množství mouky jsem navýšila o cca 30%; máme raději omáčky hustější. Dokořenila jsem nezbytnými bylinkami – libečkem, oreganem a celerovou natí. Místo masoxu jsem pro zvýraznění chuti přidala domácí vegetu a asi ¼ lusku sušené chilli papričky.

Podávala jsem s domácím bílým pečivem. Jednoduché jídlo, které příjemně zasytí i zdatné jedlíky – těm samozřejmě servíruji rovnou dvojitou porci. :kytka:

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Houbový paprikáš

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Houbový paprikáš

Ajina1
11 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Houbový paprikáš

Zvýrazní chuť. Pokud ho nemáš ráda, tak není nutný

Labužník jandule02
1093 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Houbový paprikáš

Proč do všeho dáváš masox?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz