Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
hadli01 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kroupy uvaříme do měkka (krátce) a smíchat s majoránkou, solí a pepřem, přidat česnek. Povařené houby osmahnout na sádle a vmíchat do kroupové směsi. Přemístit do vymazané zapékací misky a péci ve středně teplé troubě 30 minut.
Recept je z kategorií: Houby Vánoční recepty
salát
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
4.12.17 13:49
Kubu mám moc ráda a na vánoce ji máme každý rok. Jen přidání zeleniny mi připadá divné, ale jiný kraj jiný mrav.
Líbí se mi13.11.16 10:20
Dlouhou dobu jsem nedělala na vánoce kubu, ale tento recept všechno změnil. Letos jsem jej udělala již 2× a hned byl kubík pryč. Takže vánoce letos se již budou skrět ve znamení kuby, perníčků i švestkové omáčky.
Líbí se mi24.12.15 12:36
Bez kuby by to u nás nebyly ty pravé Vánoce…
Líbí se mi Uvaření se již líbí 3 labužníkům31.7.12 10:54
Navíc jsem přidala trochu zeleniny (hrášek s mrkví), pekla jsem ve
formě na bábovku. Chutná nejen na Vánoce
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Houbový kuba
2 příspěvky 3.10.10 11:53
Kmín nedávám. Když jsem si po sobě příspěvek četla uvědomila jsem si, že poměry surovin jaksi nesedí. Takže opravuji: na 500 g masa 250 g krupek (malé, trhané perličky - pak je nemusíme mlít ) a 2 hrsti hub. Nicméně poměry lze stanovit podle vlastní chuti a vždycky to bude dobrota.
1 příspěvek 3.10.10 11:41
Díky komentář. Dáváte tam také kmín?
Libuše Hadravová
2 příspěvky 3.10.10 11:24
Staročeský Kuba je u nás tradiční štědrovečení jídlo. Postup je stejný, ale protože nejsme věřící, přidáváme do ní i maso. Stejné množství masa, krup i hub. Bůček nebo plecko vaříme do měkka, vyjmeme a v tomto vývaru nejdříve uvaříme houby a po nich i kroupy, pak se všechno umele dohromady, okořeníme a pečeme.