Recept Houbový karbanátek - aby fakt voněl

Labužník Milan04 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Na oleji podusíme pokrájené houby s trochou soli, kmínu (drceného) a vody; krátce před dokončením dušení přidáme lžíci vinného octa (důležité). Uvaříme kroupy (solíme těsně před dokončením, také jalovec přidáme), zcedíme. Během dušení dub v další nádobě osmahneme do jemně hněda drobně pokrájenou cibulku. Kroupy a houby pomelme v mlýnku na maso, do vzniklé směsi přidáme strouhanku, vajíčko, cibulku (i s olejem, ve kterém, byla osmahnuta). Tvoříme malé karbanátky a smažíme.

Recept je z kategorií: Houby

Nahlásit recept

  • 24.09.07 vloženo
  • 6517x zobrazeno

Čas přípravy

  • 27 - 33 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • tři hrsti hub (nejlépe jedlých)
  • půl hrsti velkých ječných krup
  • jedna cibule
  • dvě polévkové lžíce strouhanky
  • jedno vajíčko
  • olej
  • kmín
  • několik bobulek jalovce
  • voda
  • polévková lžíce vinného octa (z bílého vína)
  • sůl

Doporučená příloha

  • vařené brambory, okurkový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Houbový karbanátek - aby fakt voněl

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Houbový karbanátek - aby fakt voněl

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Houbový karbanátek - mixtionnant a vinný ocet...

rozumím naprosto tomu, když lidé, co nejsou zvyklí na vinný ocet, ho nechtějí používat do studených pokrmů (chuť je fakt jiná a nemusí být všem příjemná). Ale skutečně - když vinný ocet použijeme do teplého pokrmu, je to o něčem jiném. Riskl bych to zkusit (v nejhorším zbytek vinného octa někomu věnujete, v nejlepším objevíte chuťové překvapení - obé je možné, obé plně akceptovatelné…)

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Houbový karbanátek - aby fakt voněl - JanoK

sušené houby lze podle mých zkušeností použít, neb jsme to tak i občas dělali (večer před tvořením karbanátků jsme je KRÁTCE povařili ve vodě s trochou soli a octa, nechali vychladnout, dali do chladničky - a druhý den použili jako čerstvé); ale bude to vonět méně!

Labužník JANAK02
50 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Houbový karbanátek - aby fakt voněl

Myslíte, že bych mohla použít namočené sušené houby?

mixtionnant
54 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Houbový karbanátek - bez viného octa, i tak super!

Místo vinného octa jsme použili ocet obyčejný (v naší rodině se vinný ocet nějak neujal). Ale i tak to byly karbanátky naprosto super!

mixtionnant
54 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Houbový karbanátek - aby fakt voněl - Eja

Já taky!

Eja
3883 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Houbový karbanátek - aby fakt voněl

Mňam, už se na ně těším.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz