Recept Houbový karbanátek - aby fakt voněl

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na oleji podusíme pokrájené houby s trochou soli, kmínu (drceného) a vody; krátce před dokončením dušení přidáme lžíci vinného octa (důležité). Uvaříme kroupy (solíme těsně před dokončením, také jalovec přidáme), zcedíme. Během dušení dub v další nádobě osmahneme do jemně hněda drobně pokrájenou cibulku. Kroupy a houby pomelme v mlýnku na maso, do vzniklé směsi přidáme strouhanku, vajíčko, cibulku (i s olejem, ve kterém, byla osmahnuta). Tvoříme malé karbanátky a smažíme.

Recept je z kategorií: Houby

Nahlásit recept

  • 24.09.07 vloženo
  • 5800x zobrazeno

Čas přípravy

  • 27 - 33 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • tři hrsti hub (nejlépe jedlých)
  • půl hrsti velkých ječných krup
  • jedna cibule
  • dvě polévkové lžíce strouhanky
  • jedno vajíčko
  • olej
  • kmín
  • několik bobulek jalovce
  • voda
  • polévková lžíce vinného octa (z bílého vína)
  • sůl

Doporučená příloha

  • vařené brambory, okurkový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Houbový karbanátek - aby fakt voněl

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Houbový karbanátek - mixtionnant a vinný ocet...

rozumím naprosto tomu, když lidé, co nejsou zvyklí na vinný ocet, ho nechtějí používat do studených pokrmů (chuť je fakt jiná a nemusí být všem příjemná). Ale skutečně - když vinný ocet použijeme do teplého pokrmu, je to o něčem jiném. Riskl bych to zkusit (v nejhorším zbytek vinného octa někomu věnujete, v nejlepším objevíte chuťové překvapení - obé je možné, obé plně akceptovatelné…)

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Houbový karbanátek - aby fakt voněl - JanoK

sušené houby lze podle mých zkušeností použít, neb jsme to tak i občas dělali (večer před tvořením karbanátků jsme je KRÁTCE povařili ve vodě s trochou soli a octa, nechali vychladnout, dali do chladničky - a druhý den použili jako čerstvé); ale bude to vonět méně!

Labužník JANAK02
50 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Houbový karbanátek - aby fakt voněl

Myslíte, že bych mohla použít namočené sušené houby?

mixtionnant
54 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Houbový karbanátek - bez viného octa, i tak super!

Místo vinného octa jsme použili ocet obyčejný (v naší rodině se vinný ocet nějak neujal). Ale i tak to byly karbanátky naprosto super!

mixtionnant
54 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Houbový karbanátek - aby fakt voněl - Eja

Já taky!

Eja
3858 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Houbový karbanátek - aby fakt voněl

Mňam, už se na ně těším.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz