Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Terrinka02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Houby namočíme na 30 minut, pak necháme okapat a vodu v níž byly namočené si necháme.Houby propláchneme studenou vodou a jemně pokrájíme. Houby vysušíme v papírových ubrousků, nebo v papírovém kávovém filtru. Droždí smícháme s 150 ml vody z hub a rozpustíme. Bramborové těsto v prášku, mouku a sůl promixujeme. K vykynutému droždí přidáme zbytek vody z hub a přidáme za chodu do mixeru. Až se suroviny spojí přidáme houby a rychle rozmixujeme. Dáme si těsto na pomoučený vál a zpracováváme 5- 10 minut, těsto by mělo zůstat trochu lepkavé a když stlačíme prstem- zmizí důlek a je hotové. Vytvarujeme kouli, dáme do pečící mísy, zlehka pomoučníme, zakryjeme volně folií a necháme ještě ve studené troubě kynout 1 1/2 hodiny! Pak ještě jednou prohněteme a dáme odpočinout. Troubu předehřejeme, chléb dáme na plech, zakryjeme folií a na teplém místě necháme znova kynout 30- 45 minut.Na dno trouby dáme pekášek s vroucí vodou a chlebík pečeme 40- 55 minut. Občas během pečení postříkáme chleba vodou. Na posledních pár minut chleba otočíme a dáme přímo v troubě na mřížky. Pečeme na 200°C, plynová trouba na 6°. Hotový chléb má zlatavou barvu a na poklep zní dutě. Necháme vychladnout a pochutnáváme si na něm až druhý den po upečení! Dobrou chuť
Recept je z kategorií: Domácí chléb
máslíčko, ale je dobrý i samotný
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Houbový chléb
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Jen kolem něj nechoď a udělej ho, budeš spokojená. Druhý den proto, že on za prvé pěkně vychladne a do druhého dne se hezky proleží, je křehčí a chutnější. Anickav, dej ho na mísu, nebo ošatku, přikrej ho utěrkou a schovej někam trochu do chladna- nechoď se na něj dívat, jinak bys zaručeně zakrojila, tak vydrž! Už jsem ho dělala asi 4× a super, pak napiš jak se ti povedl. Hezký den-tady sněží.
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Terrinka, obchádzam tento receptík, pretože huby milujem vo všetkom a láka ma.
Prosím Ťa, pečieš tento chlieb?
A prečo konzumovať až na druhý deň? Teda prečo doporučuješ tak? (Kto to môže vydržať?)
Príjemný deň!
A.