Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Danča_87 Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Recept mám od babičky a složení je trochu jiné než u klasického houbovce - nepoužívají se housky ani rohlíky.
1. Syrové brambory oškrábeme od slupek a nastrouháme najemno. Poté vymačkáme přebytečnou vodu. Přidáme krupici, mléko, vejce, česnek, sůl pepř, drcený kmín, majoránku a promícháme. Konzistence by měla být trochu tužší než těsto na bramborák. Pokud tomu tak není, přisypeme krupici. 2. Na pánvi si rozehřejeme sádlo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli. Až cibule zesklovatí, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu. Až je cibulka zlatá a slanina zlehka opražená, scedíme od přebytečného tuku. Tuk si necháme na potření. 3. Slaninu s cibulí a houbami (bez nálevu) vmícháme do těsta, které rovnoměrně rozprostřeme na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech. Výška by měla být cca 5 cm. Až máme naloženo, potřeme těsto trochou tuku ze slaniny, aby se udělala kůrka. 4. Pečeme při 200°C zhruba 30 minut, dokud povrch nezrůžoví. 5. Podáváme s kyselou okurkou a jogurtem. Dá se jíst i studené.
Recept je z kategorií: Bramborová jídla Hlavní jídlo
Kyselá okurka a jogurt
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
21.6.13 15:10
Tenhle houbovec jsem pekla prvně a je vážně moc dobrý…
Hlavně jde jíst jen vlažný nebo studený, což mu v těchto vedrech
přidalo další body k dobru
Naložené houby jsem předtím trochu posekala na menší kousky, nakládám
totiž celé kloboučky, tak jsem je alespoň rozpůlila či načtvrtila (podle
velikosti).
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bramborový houbovec od babičky
@birkana Já to právě taky ještě nikdy nedělala z naložených, jinak snad na všechny možné způsoby ze sušených, čerstvých…
Překvapilo mě velice příjemně, jak skvěle to chutnalo z těch naložených
Dokonce super to bylo i úplně vychladlé, nejlepší lehce vlažné…
K tomu mísa salátu…
Já to znám s podušenými čerstvými nebo sušenými houbami - ty nakládané, to je dobrý nápad

Souhlas s autorkou… ty nakládané houbičky tomu dodaly správý „šmrnc“, skvěle jsme si pochutnali. Díky za recept
1 příspěvek 1.2.13 21:36
Ty jsou na tom to nejlepší
Těmi nakládanými houbami v ingrediencích zcela určitě…
