Recept Houbové variace dle Jiřiny Šejbalové (pro Panny)

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Bedly a la vepřová Vybrat stejně velké, ještě zavřené hlavičky bedel. Umlít to nejlevnější, vepřové kolínko - asi ½ kg. Přidat 1/8l mléka. Osolit. Dobře promíchat. Touto směsí naplnit kalíšky bedel a v troubě na sádle zvolna zapékat Lišky na paprice Na másle a slanině zrůžovět cibulku, zaprášit paprikou. Přihodit lištičky. Nesolit! Pomalu pod pokličkou dusit do změknutí Pak až osolit a zalít smetanou. Vhodnou přílohou jsou noky Guláš z ryzců Stejný postup jako u lišek na paprice, jen více cibule - na 250g ryzců 100g cibule Místo smetany zaprášit moukou. Pozor! Před zaprášením sebrat tuk! Syrovinky pečené na plotně Vybrat mladé houbičky, očistit a nožičku uříznout asi 1 cm pod kloboučkem. Zapíchnout do ní párátko Kloboučky osolit, naplnit rozsekanou šunkou, posypat strouhaným sýrem a opékat na ne moc rozpálené plotně Knedlíky s vejci a houbami Nakrájená houbová směs - co nejpestřejší - se udusí na másle. Na pánvi rozpálit máslo a na kostičky nakrájené knedlíky dozlatova opéci. Přidat houby a zalít rozkvedlanými vejci. Hub musí být stejně jako knedlíků! Když vejce ztuhnou, odstavit z plotny a přidat kus másla a nechat v knedlících rozpustit.

Recept je z kategorií: Houby

Nahlásit recept

  • 22.07.03 vloženo
  • 9190x zobrazeno

Ingredience

  • Použité suroviny jsou uvedeny přímo u pracovního popisu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Houbové variace dle Jiřiny Šejbalové (pro Panny)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Houbové variace dle Jiřiny Šejbalové (pro Panny)

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Houbové variace dle Jiřiny Šejbalové (pro Panny)

Ještě jedna glamou opomenutá variace:
Křemenáče s octovým křenem
Na plotnu dáme hrnec s vodou, do které hodíme spoustu polévkových kostek. Tím docílíme jakéhosi tmavého extraktu, který nejenže nepěkně vypadá, ale také je nepoživatelný. Do něho vhodíme na palec silné kostky křemenáčů. Pozor, musí se opravdu jednat o křemenáč, který je, jak je známo, houbou tvrdou a vařením „nerozblebtávající se“. Zatímco krájíme na tenké plátky chléb, v hrnci si oba partneři vyměňují role. Houby, jejichž vydrženou funkcí je dodávat polévce příchuť, vsakují naopak do sebe chuť polévkového extraktu. Okusíme vidličkou. Křemenáče již nejsou tvrdé, ale nejsou ani rozvařené. Tekutinu, která předala houbám svou masitou příchuť, slejeme a na cedníku se na nás smějí pravidelné kostky dokonalé náhražky hovězího žebra. Proto je také podáváme s octovým křenem. (čerpáno z knihy Jiřiny Šejbalové Vaříme na chatě)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Cibulačka Cibulačka
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz