Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
honzi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1 kg tvrdých hub pokrájet, vařit 1/2 hodiny bez soli. K vaření spolu s houbami dát 3-5 bobkových listů, 3-5 celých pepřů, 3-5 kuliček nového koření. Po uvaření vyndat koření a houby propláchnout. Pak 3 velké cibule nakrájet na kolečka, přidat 2 polékové lžíce soli a znovu přidat čerstvé koření v poměru 3-5, přidat propláchnuté houby, promíchat a plnit (ne pěchovat) do zavíčkovatelné sklenice. Směs zalít olejem, protřepat kvůli vyhnání vzduchových bublin. Na toto množství je potřeba asi 1/2 litru oleje. Pak dát do chladna (lednice). Ke konzumaci jsou matesy připraveny za tři dny, jak dlouho vydrží nevím, u nás moc dlouho ne.
Recept je z kategorií: Konzervace
pečivo, chleba, pivko
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
20.7.12 09:55
Vřele doporučuji… potřebovala jsem udat rychle první letošní
praváky.
23.9.10 11:10
Ahoj všem, tak sem si Houbové matesy taky musel uvařit a mohu jen
konstatovat že je to opravdu Mňamka.
vřele děkuji za tento recept a přikládám nějaké fotečky
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Houbové matesy
1 příspěvek 20.7.12 09:54
Vřele doporučuji..potřebovala jsem udat rychle první letošní praváky..
jaký olej používáš?
Ahoj všem, tak sem si Houbové matesy taky musel uvařit a mohu jen konstatovat že je to opravdu Mňamka.
vřele děkuji za tento recept a přikládám nějaké fotečky
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Úplně jednoduše můj pokorný názor:
1/ jsem rád, když se diskutuje zejména o jídle;
2/ vůbec mi ale nevadí, když se diskutuje i o něčem jiném (povídat si je hezké a zajímavé, uznávám to i jako chlap);
3/ nevadí mi ani trochu, když má někdo jiný postoj k věci než já;
4/ vadí mi však MOC, když se diskutuje neslušně, agresivně, přehnaně impulsivně… atd… Upřímně řečeno – právě pro tu agresivitu a vzteklost různých diskutérů se zá:,–(ně nezúčastňuji žádných blogů; „Labužník“ patří k těm lepším, tak jsem to risknul… ale občas to také není žádná ´sláva´…
PS: a ty houbové matesy by se podle mého názoru daly zavařit…
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Renarde, možná, že jsme tak trochu upovídané - a souhlasím, že to nemusí všechny zajímat. Ale zase na druhou stranu - většinou také píšeme recepty, fotíme, zásobujeme deníčky… a to není zas tak málo, spíše naopak…
Právě „ukecaná“, přátelská atmosféra mě svedla na Labužníka (a všichni víme, že dalších stránek, kde se vaří a papá, je docela dost…
Tak chlapci (a vím dobře, proč toto oslovení v množném čísle používám), nehaňte nás za naši ukecanost, raději nás chvalte za naše recepty a za to, že umíme dobře vařit…:-), doma je to taky tak, ne…:-) ?
205 příspěvků 25.1.09 03:43
Je fakt, že matesy tu už jsou. Mám je v oblíbených a už jsem je dělala třikrát. Můžeme se po nich utlouct. Škoda jen, že nevydrží dlouho. Nebo by se daly zavařit?
20 příspěvků 25.1.09 03:43
Vážené a milé dámy,
s dokonalou úctou a bez urážky : domníváte se, že je naprosto nezbytné zaplevelovat (již takřka soustavně) diskusi k receptům soukromými a s recepty nijak nesouvisejícími vzkazy? Vždyť existuje soukromá pošta, chat a další možnosti. Děkuji za pochopení. Snad jsem toho tolik neřekl …
490 příspěvků 25.1.09 03:43
Bono, prosím Tě, tahle záležitost až tak nespěchá, takže nikterak nespěchej. Děkuji. Libuše.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Taky mi to bylo nějak povědomé, myslím, že je mám v oblíbených…:-))
A Libuško, musím dnes a zítra celý den pracovat, ozvu se Ti v pátek večer nebo v sobotu, o.k. ? Bona
490 příspěvků 25.1.09 03:43
Na Labužníku již houbové matjesy jsou a to pod číslem 27928 a autorem je pegginka13. Zdraví Libuše.