Recept Houbové lupínky s červeným pepřem

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Houbové lupínky s červeným pepřem

Postup

1. Žampiony a hlívu očistíme, otřeme vihkou utěr­kou a nakrájíme na lupínky. Promícháme s citronovou šťávou a dáme na mísu. Sýr nakrajíme na malé trojhránky a houby obložíme. 2. Omyjeme petrželků, osušíme a otrháme lístky. Několik lístků si ponecháme na ozdobení, zbývající jemně nasekáme. Ocet si rozmícháme s olejem, solí, petrželkou, pepřem a hořčicí. 3. Vzniklou zálivkou zakapeme houby a dáme zhruba na 15 minut rozležet. Omyjeme bazalku, osušíme ji a jemně nasekáme. Rozdrtíme červený pepř, houby jím posypeme a ozdobíme lístky petrželky.

Recept je z kategorií: Houby

Nahlásit recept

  • 03.11.01 vloženo
  • 5846x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300 g žampionů
  • 100 g hlívy ústřičné
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 120 g zralého hermelínu
  • 1 svazek petrželky
  • 3 lžíce balzámového octa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky hořčice
  • sůl
  • pepř
  • 2 stonky bazalky
  • celý sušený červený pepř

Doporučená příloha

  • Můžeme podávat s celozrnným chlebem a máslem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Houbové lupínky s červeným pepřem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Masarykovo cukroví

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Květáková polévka Květáková polévka
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz