Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Housky nakrájíme na kostičky a zalijeme vejci rozkvedlanými v mléce, do kterého přidáme sůl, černý pepř, sušenou saturejku nebo podle chuti můžeme přidat i jiné bylinky. Necháme chvíli stát, dokud se mléko nevsákne. Pak přidáme na nudličky pokrájenou a na pánvi rozpuštěnou slaninu. Na zbytku tuku podusíme nakrájené houby, necháme vychladit a přidáme k rozmočeným houskám. Dochutíme česnekem utřeným se solí, sekanou petrželkou, přidáme hrubou mouku a podle potřeby můžeme vše zahustit jemnou strouhankou. V pomoučených dlaních vytváříme střední knedlíčky, tedy větší než tvarujeme do polévky. Podle velikosti vaříme 15-20 minut. Podáváme s čerstvým zeleninovým salátem nebo zeleninovým čatní. Po vytvarování menších polévkových knedlíčků můžeme použít jako zavářku do polévek, které již houby obsahují. Takže zde máte recept a tvořte podle své fantazie.
Recept je z kategorií: Knedlíky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Houbové knedlíčky se slaninou
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
A i jako příloha k nějakým masikům s omáčkou…
ano, tak jak píšeš … tenisák… to už by bylo moc velké. Dělávám Hradeckou polévku a tam tyto knedlíčky dávám, ovšem z poloviční dávky, ale nejsem akorátní … přiměřeně, přiměřeně.
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Až porostou, určitě udělám. To je dobrý nápad. Velikost asi jako pingpong. míček?
Houby móoc ráda.
Tenisák je asi moc velký, že?
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Už jsem nebyl dlouho na LABUŽNÍKU [holt někdy se pracovat musí] – a jen se podívám, tak takováhle zajímavost. Budu mít chuť to zkusit!