Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Muchacho Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
vepřové i hovězí maso rozkrájet na větší kousky a každé zvlášť do kameninových nádob promíchané prosolené+praganda 30g soli a 4 g pragandy cca. druhý den zatížit prkénky se závažími a v chladu 5-7 dní nechat uležet.Směs hub nakrájet na větší kousky, slaninu na drobné kousky a opražit. přidat houby a dusit do vydušení šťávy. Odležené maso semlít na jemno. přidají se houby a všechno důkladně promíchat, přilévat opatrně vodu se solí aby se masa na klobásy dobře spojila. v hrnku promíchat slad. papriku pepř karí a na kašičku česnek s trochou soli. Dát do masy a znovu důkladně všechno promíchat. Na ochutnání lžičku masy do střívka a 20 min ohřívat při 70°C. pak podle chuti doupravit solí a pod. masu do střívek a po asi 10 cm zavazovat tenkým provázkem. do udírny a udit 2 hodiny dřevem jaké má být na uzení. podává se studené nabo přihřáté s křenem. rychle spotřebovat. Kdo uhodl kdo tento recept vymyslel si může jít dát okamžitě panáka.
Recept je z kategorií: Houby
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Houbové klobásy
…zajímavý recept a až budu u zdroje lesních hub, tak určitě vyzkouším…jen mi dovol malou poznámku: kozáky bych neřadil mezi tvrdé houby - je spíše blátivá