Recept Houbová sekaná

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Houby očistíme, podusíme na sádle s nasekanou cibulkou, přidáme kmín a necháme vychladnout. Směs smícháme s mletým masem, vymačkanými houskami, vejci, utřeným česnekem, solí, pepřem a bylinkami. Podle potřeby zahustíme strouhankou, vytvarujeme šišku, podlijeme vývarem a dáme péct na 40 minut.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 09.03.02 vloženo
  • 15762x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg mletého masa
  • 250 g hub (hlíva, hřiby apod.)
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • 2 housky namočené v mléce
  • 4 stroužky česneku
  • sádlo
  • strouhanka na zahuštění
  • vývar
  • kmín
  • rozmarýna
  • bazalka
  • majoránka
  • pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • Podáváme s vařenými brambory nebo chlebem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Houbová sekaná

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Houbová sekaná

Lyduska
369 příspěvků 14.9.19 08:11

Ukladám sem pre seba.

Příspěvek upraven 14.09.19 v 08:11

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 18.8.11 22:38

Připomínám…protože rostou. :-)
Hlavně je nedusit, ale přidat syrové!
:mrgreen:

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Houbová sekaná - glamo

S těmi syrovými houbami je to výborný nápad, určitě to vyzkouším. Už aby bylo léto a rostly čerstvé.

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Houbová sekaná

Už se to peče! Ještě jsem přidala najemno nasekaný libeček,KL vegety a PL mateřídoušky- když už koření, tak ať to stojí zato. A voní to tu, mňam.......

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Kozí rohy!

Kozí rohy určitě dobře znáš. Jsou to tenké, dlouhé, červené žluté a zelené, často zakroucené a často pálivé papričky. Ne feferonky. Pěstujeme je ve skleníku a jsou úžasné jak čerstvé, tak, a to především, nakládané. Při nakládání se musí ale, jako na potvoru, překrojit, protože jsou dlouhé a křehké a praskly by. Naložené nesmí být měkké a blemcavé, ale musí zůstat pěkně chroupavé. Nejlepší jsou ty špičky, ze kterých můžeš nejdřív vycucnout nálev! Nálev po snědení obsahu nevylévám, ale použiju na povolení bramborového salátu, porkové pomazánky apod. Jo, kozí rohy, ty nemají chybu…! :-))))))))

pepicek
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
Kozí rohy?

co to jsou kozí rohy? :o)

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Moje verze

Já vždycky, když tuto dobrotu doporučuji, říká, že se uděla sekaná přesně jako normálně a do syrové směsi přidám cca 1/3-1/4 SYROVÝCH hub! Mám s tím ty nejlepší zkušenosti, protože šťávička se nevydusí, ale pěkně prochutí masíčko. Cibulku přidávám do sekané syrovou. Ale jak říkám, ty houby dávám syrové, a dám jich dost, maso a šťáva mají potom fantastickou, jemnou houbovou chuť. V tom kastrůlku, když je podusíte zvlášť, právě o tohle přijdete. Takže se nebojte je tam dát syrové!

A pozor, dělám velikonoční nádivku s uzeným a do ní, ještě navíc, přidávám podušené (mražené) houby. Je to fantastické!!
Chutná nejlépe studené s dobrou kyselou okurkou nebo nakládanými kozími rohy!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz