Recept Houbová omáčka s hovězím

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Houbová omáčka s hovězím

Postup

Důkladně omyté maso vložíme do studené vody, přidáme veškerou zeleninu (nekrájenou) a koření a vaříme (táhneme) asi 2 hodiny. Vývar scedíme, osolíme a pomalu, za stálého míchání do něj zakvedláme rozmíchanou smetanu s moukou. Na mírném ohni necháme vařit asi 20 minut. Nahrubo nakrájené houby a kmín dusíme na másle asi 5 minut, aby změkly a zachovaly tvar. Poté je vložíme do smetanové omáčky a necháme povařit asi 10 minut za stálého míchání. Podle chuti přidáme sůl nebo drcený kmín.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 15825x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1,5 kg loupané plece
  • 3 mrkve
  • 2 petržele
  • 1/2 celeru
  • 2 bobkové listy
  • 10 kuliček pepře
  • sůl
  • *Na omáčku:*
  • 1,5 kg hub, 500ml sladké smetany, 5 lžic hladké mouky, 1,5 l hovězího vývaru, 200g másla, lžíce drceného kmínu, sůl.

Doporučená příloha

  • Podáváme s připraveným masem a knedlíkem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 1.5.16 19:07

Recept jsem použila jen jako návod :-)

Kilo hovězího žebra jsem opepřila nahrubo drceným pepřem, osolila a dohněda opekla na lžíci sádla ze všech stran.
Zalila studenou vodou, podle receptu přidala koření a zeleninu a nechala v PH táhnout tři hodiny.
Měkké maso jsem vyndala, zatížila a nechala vychladnout.

Na omáčku jsem použila hlívu a žampiony.
Malou cibuli nakrájenou na jemné kostičky jsem na lžíci másla opekla do sklovita, přidala kousek uzeného špeku nakrájeného na kostičky a nechala zezlátnou.
Přidala jsem houby nakrájené na větší kousky a na malém plameni nechala vydusit vodu. V hmoždíři jsem utloukla půl lžičky koriandru, kmínu a bílého pepře, přidala k houbám, nechala rozvonět, zaprášila lžící hladké mouky, zarestovala, podlila vývarem z masa, přidala lžičku hrubozrnné hořčice a nechala 10 minut mírně povařit. Nakonec smetanu ke šlehání, trochu hladkolisté petrželky, trošku soli, pro svěžest citrónovou šťávu.

Jako příloha štýrské knedlíky - 500g vařených oloupaných brambor jsem jemně nastrouhala, přidala 3 housky nakrájené na menší kostky, 40g krupičky, 100g škrobu, sůl, nakrájenou petrželku a na 100g nakrájené slaniny do zlatova usmaženou jednu nakrájenou střední cibuli.
Těsto se dobře promíchá a tvoří se malé kulaté knedlíčky, zaváří se do osolené mírně bublající vody na asi 12 minut. Po vyndání se nechají chvíli odstát.

Na pánvi jsem rozpustila lžíci másla a oglazovala porce hovězího masa. Nakonec ve výpeku prohřála kapary, které příjemně doladily chuť.

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Houbová omáčka s hovězím

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Houbová omáčka s hovězím

Bunter
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Houbová omáčka s hovězím

Tak tady je typický příklad opsaného a nevyzkoušeného receptu.Jak se v tom má čtenář orientovat??Krájíme maso či nekrájíme?Na talíři se bude knedlík potýkat s půlkou bulvy celeru nebo s celou mrkví!!a korunu všemu dávají podušené houby pouhých 5 minut a pak vařených 10 minut.Jestli má kuchař syrovinku tak budiž,ale normální houby po 15 minutách stravitelné zdaleka nejsou.Tom.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Mrkvový salát Mrkvový salát
Chilli con carne Chilli con carne
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz