Recept Houbová omáčka s hovězím

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Houbová omáčka s hovězím

Postup

Důkladně omyté maso vložíme do studené vody, přidáme veškerou zeleninu (nekrájenou) a koření a vaříme (táhneme) asi 2 hodiny. Vývar scedíme, osolíme a pomalu, za stálého míchání do něj zakvedláme rozmíchanou smetanu s moukou. Na mírném ohni necháme vařit asi 20 minut. Nahrubo nakrájené houby a kmín dusíme na másle asi 5 minut, aby změkly a zachovaly tvar. Poté je vložíme do smetanové omáčky a necháme povařit asi 10 minut za stálého míchání. Podle chuti přidáme sůl nebo drcený kmín.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 15094x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1,5 kg loupané plece
  • 3 mrkve
  • 2 petržele
  • 1/2 celeru
  • 2 bobkové listy
  • 10 kuliček pepře
  • sůl
  • *Na omáčku:*
  • 1,5 kg hub, 500ml sladké smetany, 5 lžic hladké mouky, 1,5 l hovězího vývaru, 200g másla, lžíce drceného kmínu, sůl.

Doporučená příloha

  • Podáváme s připraveným masem a knedlíkem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 01.05.16 19:07

Recept jsem použila jen jako návod :-)

Kilo hovězího žebra jsem opepřila nahrubo drceným pepřem, osolila a dohněda opekla na lžíci sádla ze všech stran.
Zalila studenou vodou, podle receptu přidala koření a zeleninu a nechala v PH táhnout tři hodiny.
Měkké maso jsem vyndala, zatížila a nechala vychladnout.

Na omáčku jsem použila hlívu a žampiony.
Malou cibuli nakrájenou na jemné kostičky jsem na lžíci másla opekla do sklovita, přidala kousek uzeného špeku nakrájeného na kostičky a nechala zezlátnou.
Přidala jsem houby nakrájené na větší kousky a na malém plameni nechala vydusit vodu. V hmoždíři jsem utloukla půl lžičky koriandru, kmínu a bílého pepře, přidala k houbám, nechala rozvonět, zaprášila lžící hladké mouky, zarestovala, podlila vývarem z masa, přidala lžičku hrubozrnné hořčice a nechala 10 minut mírně povařit. Nakonec smetanu ke šlehání, trochu hladkolisté petrželky, trošku soli, pro svěžest citrónovou šťávu.

Jako příloha štýrské knedlíky - 500g vařených oloupaných brambor jsem jemně nastrouhala, přidala 3 housky nakrájené na menší kostky, 40g krupičky, 100g škrobu, sůl, nakrájenou petrželku a na 100g nakrájené slaniny do zlatova usmaženou jednu nakrájenou střední cibuli.
Těsto se dobře promíchá a tvoří se malé kulaté knedlíčky, zaváří se do osolené mírně bublající vody na asi 12 minut. Po vyndání se nechají chvíli odstát.

Na pánvi jsem rozpustila lžíci másla a oglazovala porce hovězího masa. Nakonec ve výpeku prohřála kapary, které příjemně doladily chuť.

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Houbová omáčka s hovězím

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Bunter
457 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Houbová omáčka s hovězím

Tak tady je typický příklad opsaného a nevyzkoušeného receptu.Jak se v tom má čtenář orientovat??Krájíme maso či nekrájíme?Na talíři se bude knedlík potýkat s půlkou bulvy celeru nebo s celou mrkví!!a korunu všemu dávají podušené houby pouhých 5 minut a pak vařených 10 minut.Jestli má kuchař syrovinku tak budiž,ale normální houby po 15 minutách stravitelné zdaleka nejsou.Tom.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Ořechový koláč Ořechový koláč
Štika na smetaně Štika na smetaně
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz