Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Buclatá enkýřka Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Houby očistíme a nakrájíme, vypereme, osolíme a hodíme na ohromnou pánev vařit (bez vody - houby ji samy pustí). Vaříme tak dlouho, až se voda, kterou houby pustily, vyvaří. Mezitím uděláme jíšku z tuku, cibule a mouky a přidáme do ní mletou papriku, přidáme vodu a uvařené houby. Podle potřeby přisolíme, vhodíme třený česnek a majoránku. Chvilku povaříme a hotovo.
Recept je z kategorií: Polévky
Pivo z Jamajky a chléb
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
20.6.12 17:32
Vařila jsem ze sušených hříbků v poměru: na množství hub čerstvých 1/9 hub sušených. Sušené hříbky jsem povařila ve vodě a zcedila. Pak už jen základ na dršťkovku, přidat povařené houby, krátce zavařit a hotovo.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 4 labužníkům6.8.11 14:46
Po včerajšom „bedlobraní“ bolo úplne jasné z čoho bude dnešné
menu )
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Houbová drštkovka
117 příspěvků 6.8.11 14:46
Po včerajšom „bedlobraní“ bolo úplne jasné z čoho bude dnešné menu
)
glama, ale ja nevnucuju svoji chut … „Samozrejme, kazdy si dochucuje podle sebe“......... ale treba me to zajimalo a to mohlo, ne???
Treba lepe cist ! 
a Jolana mi to napsala. Netreba sprdavat wydru
Wydro..a proč ne..?

Prostě je to houbovka zase poněkud jiná..tahle je s mrkví a celerem.. Proč mít jen jednu, podle wydří chuti?
Lidské chutě jsou různé.. chutě
5068 příspěvků 9.7.11 17:08
..zasadni?!
..ale kdeze..ja rada zeleninu, kdyz to voni
vsim..skus, uvidis ze aj tak sa da
..huby mam len siitake, zadne nase vonave
lesne..takze to byva zasadni tak trochu..
a zasadne naj chuti ked je vonku 40 a v dome
29 po ranu..potom sa uz radsej nepozeram.. 
Jolano, proc mrkev ? Proc celer? Samozrejme, kazdy si dochucuje podle sebe, ale ty houby uzasne jsou v tehle „sestave“ doplneny paprikou, majorankou a lehce i cesnekem, kombinace je to s houbama vynikajici. Je tam mrkev a rapikaty celer nejak zasadni ?
5068 příspěvků 9.7.11 14:29
..zvacsa to uz robim tak, ze cibulu na kusok oleja/masti/masla, pridam aj cesnak, cierne korenie, mletu papriku, huby aj zemiaky na kocky , aj mrkev na kolecka, miesam a miesam necham podusit , pridam majoranku a ked uz zacina mrkva aj zemiaky maknut pridam za lyzicu muky, osolim, oprazim, zalejem vodou, necham prevriet, stiahnem plamen a na miernej teplote dovarim..pridaama aj zeleny rapikaty zeler vnat alebo nasekanu petrzelku .. rychla a ziadne nadobi..dobru chut
528 příspěvků 25.1.09 03:43
Tuhle polévku dělám léta z masáků a někdy z kotrče. Je to nesmírná mňamka.
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
…recept objaveny, drstovka na veceru navarena z hub shiitake..pridala som zemiacky na male koky a dobraaa..bola-uz je po nej…;-)) ..ta Buclata senkyrka ta ma urcite hodne stamgastu…;-))