Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Cukety omyjeme, oloupeme, nakrájíme na kostičky, dáme do kastrolu, podlijeme vodou, přidáme houbový bujon, trochu mletého kmínu a dusíme, až jsou cukety na skus. Ochutnáváme, neodbíháme od plotny, netrvá to dlouho. Dále na pokrájené slanině podusíme houby a přidáme je k cuketám. Ve šlehačce rozmícháme mouku a rovněž přidáme k cuketám. Necháme přejít varem. Potom dosolíme, přidáme pepř a špetku cukru, promícháme, přidáme kysanou smetanu a dochutíme třeným česnekem. Podáváme s těstovinami a zeleninovým salátem. Dobrou chuť.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Houbová cuketa
také budu psát podle svých zkušeností … velmi přerostlé a hlavně věnované cukety vyhazuji. Opravdu nemám a neznám tu 1/2 cm vrstvu jak upotřebit … ale ráda se nechám poučit, přestože mně je to líto .. ale vyhazuji. Opravdu mám ráda mladou a jarní zeleninu. Anickov, budu vděčna za recept, ale ne pod mým receptem … to se ztratí, ale jako receptík, nebo jak uznáš Ty, protože máš mojí , ale opravdu velkou důvěru. Prívarok … je příloha? Moc díky.
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
nechcem byť múdra, ale z takých velkých olúpaných po vyhodení vnútra robím "tekvicový "prívarok…U Vás sa to bežne nerobí?
Príjemný deň!
A.
máš naprostou pravdu, já si takové cukety po návštěvě Itálie kupuji, ale to neznáš Čechy. Když Ti někdo nějakou věnuje … tak takovou pěknou, kterou i já vyhazuji a pak tu trochu více přerostlou, a tu už nevyhodím a pak používám takovýto recept. Ty cukety naprosto normální o kterých píšeš … také neloupu nebo jen ozdobně pár slupek a pak vařená v páře, na talíři pokropená olivovým olejem a balzamicovým octem, takovou přílohu dělám i z brokolice či květáku. Ten zbytek Ti napíšu do pošty.
Jestli se nebudes zlobit, ja bych to trosku upravila: Misto stredne velkych cuket, pouzij cukety male (hubene asi 2-2,5 cm prumer) a neloupej je. Bude to moc dobre. Tady se ze stredne velkych cuket pouziva pouze cast externi, vnitrek se vyhazuje. V zadnem pripade se neloupou. Zkus to a uvidis. Ahoj Sona
to je vidět hospodyňka, pěkně v jednom hrnci. Jsem ráda, že chutnalo … jako u nás. Díky za vyzkoušení a pěkný zbytek večera.
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Ahoj Bedlička, čudujem sa, že mi tento receptík doteraz unikal! Trocha som zmenila postup - do udusených húb som pridala cuketu, atď. Výsledok skvelý!
Pozdravujem a chválim!
Príjemný deň!
A.
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
to je hezké, zkusím, mám moc ráda houby na všechny způsoby a navíc se mně jedny houbičky roztahují v mrazáku. Díky!!
twixik omlouvám se, kromě Tebe tu budu mít asi i moc jiných restů. Tvoje poznámka či názor byla naprosto v souladu s receptem.
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Bedlinko, doufám, že se na mě nezlobíš, za tu poznámku o hlídání cukety. Teď
když to čtu, zdá se mi to trochu nafoukané…Ale myslela jsem to dobře, tak promiň. A prosím o nějaký další nápad. Už se těším. Pa Helena-Tw.
Twixik to jsem ráda, že chutnalo. Také od kastrolu neodbíhám a ten začátek kontroluji, tak to do receptu dopíšu. Díky a krásný zbytek dne.
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Bedlo, dnes byla v poledne houbová cuketa a řeknu Ti, málem jsme se o ni poprali. Jako přílohu jsme nakonec uvařili brambory a ty jsme posypali pažitkou.
Začátečníci by měli vědět, že cuketu musí hlídat, aby se narozvařila - je rychle
měkoučká, zvláště malé cuketky.
Bedlinko, tento receptík se Ti tedy moc povedl, všechny snachy si Tvůj recept
opsaly.Díky.
naši kluci k tomu měli hranolky, oni moc vařené brambory nemusí, tak proč ne. Nechte si chutnat.
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Milá Bedlo, tento receptík se nám moc zalíbil a tak ho přes víkend vyzkoušíme.
Jen se Tě zeptám, co Ty na to, že bychom vyměnili přílohu - těstovimy za brambory. My totiž nejsme velcí milovníci těstovin ( no, jak kdy ). Díky za
skvělý recept a případnou odpověď.Helena-Tw.