Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
possum Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Maso nakrajime na jemne nudlicky. Dame na 2 minuty do varici vody. Scedime a dame bokem. Houby namocime v teple vode na 20 minut. Scedime, vymackame prebytecnou vodu, nozky vyhodime a hlavicky jemne nakrajime. Nudle namocime v horke vode na 5 minut a scedime. Nakrajime na 12 cm dlouhe a dame bokem. Scedime tofu a nakrajime na jemne nudlicky. Vejce rozslehame se sezamovym olejem. Kureci vyvar privedeme do varu ve velkem hrnci. Pridame veprove, houby, nudle, tofu, cukr, ocet, pepr a sojovou omacku. Povarime 3 minuty a zahustime rozmichanou maizenou. Povarime 2 minuty na na co nejnizsi teplote. Potom pomaleji vlejeme rozmichana vejce za staleho tahani vidlickou. (Vzniknou pramenky.) Vmichame salotku, koriandr, sezamovy olej a chilli olej. Okamzite podavame. Z knihy: Ken Hom's Chinese Cookery
Recept je z kategorií: Polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Hot and sour polevka s masem
464 příspěvků 15.6.07 21:45
Neni to slozity. Jde o to si vse pripravit a pak to jede. Tuhle jsem osobne nezkousela (napsala jsem ji na prani). Ja zboznuju kukuricnou (cinskou).
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak tohle určitě zkusím. Sice to vypadá složitě, ale čínské polévky miluju, stojí za tu námahu.