Recept Hot and sour polevka s masem

possum Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Maso nakrajime na jemne nudlicky. Dame na 2 minuty do varici vody. Scedime a dame bokem. Houby namocime v teple vode na 20 minut. Scedime, vymackame prebytecnou vodu, nozky vyhodime a hlavicky jemne nakrajime. Nudle namocime v horke vode na 5 minut a scedime. Nakrajime na 12 cm dlouhe a dame bokem. Scedime tofu a nakrajime na jemne nudlicky. Vejce rozslehame se sezamovym olejem. Kureci vyvar privedeme do varu ve velkem hrnci. Pridame veprove, houby, nudle, tofu, cukr, ocet, pepr a sojovou omacku. Povarime 3 minuty a zahustime rozmichanou maizenou. Povarime 2 minuty na na co nejnizsi teplote. Potom pomaleji vlejeme rozmichana vejce za staleho tahani vidlickou. (Vzniknou pramenky.) Vmichame salotku, koriandr, sezamovy olej a chilli olej. Okamzite podavame. Z knihy: Ken Hom's Chinese Cookery

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 14.06.07 vloženo
  • 4015x zobrazeno

Ingredience

  • 75 g veproveho masa
  • 25 g hub
  • 25 g pruhlednych nudli (bean thread)
  • 275 g cerstveho tofu
  • 2 vejce
  • 1 KL sezamoveho oleje
  • 1 l kureciho vyvaru
  • 2 KL cukru
  • 3 PL jablecneho octa (nebo Cinskeho cerveneho octa)
  • 1/2 Kl bileho pepre
  • 2 KL sojove omacky
  • 1 PL maizeny smichane s 1 PL vody, (Cina pouziva maizenu, je cira. Solamyl kali)
  • 2 Pl salotky
  • 2 PL cerstveho koriandru
  • 1 KL sezamoveho oleje
  • 1 KL chilli oleje (nemusi byt).

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hot and sour polevka s masem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Hot and sour polevka s masem

possum
464 příspěvků 15.6.07 21:45
Re: Hot and sour polevka s masem

Neni to slozity. Jde o to si vse pripravit a pak to jede. Tuhle jsem osobne nezkousela (napsala jsem ji na prani). Ja zboznuju kukuricnou (cinskou).

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hot and sour polevka s masem

Tak tohle určitě zkusím. Sice to vypadá složitě, ale čínské polévky miluju, stojí za tu námahu.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Staročeské kotlety

Nejlepší recepty

Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Reveňový koláč Reveňový koláč
Ořechový koláč Ořechový koláč
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz