Recept Hostibejcká směs

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hostibejcká směs

Postup

Maso si den předem nakrájíme na proužky a naložíme do směsi z Tabasca, Pimento sauce, olivového oleje, pálivé papriky, sladké papriky a pepře. Při přípravě jídla rozpálíme olej a orestujeme maso. Po chvíli maso vyjmeme a dáme na teplé místo. V oleji orestujeme na kousky nakrájené feferonky a pak postupně přidáváme zeleninu takto: cibuli nakrájenou na lupínky, papriku na proužky, pórek na kolečka, žampiónky nakrájené na čtvrtky. Osolíme, přidáme maso a rajský protlak, podlejeme červeným vínem a asi pět minut dusíme. Podle potřeby případně ještě ředíme vínem (abychom dosáhli potřebné konzistence omáčky), taky můžeme dosolit, případně dochutit Tabaskem a Pimento sauce. Necháme minutku prolnout chuti a podáváme.

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 23.01.04 vloženo
  • 10501x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g masa (vepřová kýta, kuřecí prsíčka, atd.; je možné použít i víc druhů)
  • 2 větší cibule
  • 1 pórek
  • 1 kapie (třeba žlutá)
  • 8 středních žampiónků
  • 3 malé konzervované feferonky
  • malá konzerva rajčatového protlaku
  • 1 dl červeného vína
  • Tabasco - pepper sauce
  • Heinz - Pimento sauce (pálivá omáčka)
  • sladká paprika
  • pálivá paprika
  • černý pepř
  • sůl
  • olivový olej

Doporučená příloha

  • bramborové placičky McCain, bramboráčky, americké brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hostibejcká směs

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
buraci
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hostibejcká směs

Jojo, tu jsem delala asi pred 14 dny a mooooc jsme si pochutnali, protoze my ostre radi:-) S bramboracky to nemelo chybu. Jezevce, ja jsem paliveho davala na nalozeni primerene, ale spis vic nez min:-)

jezevec
159 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hostibejcká směs

Recept vypadá lákavě, už je v oblíbených. Mohla bys ale pro nás natvrdlejší napsat přibližné množství pálivých pří:,–( abychom to nepřešvihli? Aspoň na to naložení, pak už můžeme „brousit“ pomaloučku!

garf
49 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hostibejcká směs

Snehu, tak tahle skvela smes byla v nedeli na obed. Mooooc nam to chutnalo! Diky!

Sněhurka
446 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hostibejcká směs - pepicku

Děkuji za přidání všech fotek z poslední várky :-))

Sněhurka
446 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hostibejcká směs

Ahááá!
No já jsem ten recept napsala, upravila, upravila, upravila, až jsem to takhle zvojtila. Tak to díky za upozornění, hned to opravím.
Doufám, že moje indispozice je pouze dočasná.
Zdravím!!!

Ivo
1045 příspěvků 25.01.09 03:43
Sněhurko...

…v žádném případě jsem se Tě nechtěl nijak dotknout a ani zpochybnit kombinaci a používání masa, protlaku a vína. Byla to jen snaha o (asi poněkud suché) vtipné upozornění na to, že se v receptu tyto suroviny přidávají 2× a nejde z něj (z receptu) usoudit, zda jde o překlep či jen o vynechání slůvka „…část…“. A také je možné, že jsem natvrdlý a dobře mi tak. Pokud jsem se spletl, tak se omlouvám. :-).

Sněhurka
446 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hostibejcká směs

Pro Irenu:
Jasně, jde o ten krásný kopec s altánkem a příšernými socialistickými řadovkami. Chtěla jsem dát svému receptu regionální název a tohle mi připadá i zvukomalebné.
A jak to, že znáš Lobeč? Třeba se potkáme na četu.
 Ahoj.

Sněhurka
446 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hostibejcká směs

Pro Iva:
Ale mě se to takhle osvědčilo. Co Ti na tom roztočilo hlavu? Jde o pořadí nebo o chuť? Napiš mi konkrétnější názor, jsem na to zvědavá.
Masíčko zůstane šťavnaté, zelenina křehká, protlak se nepřichytí, víno dodá skvělou chuť a pěkně to voní. Já tedy bez olivového oleje a kvalitního vína moc věcí z masa neuvařím. Navíc mají pálivé ingredience léčivý vliv, pokud jde o nemoci z nachlazení a některé typy problémů s hlasivkami. V těchto mrazivých dnech doporučuji!

1irena
594 příspěvků 19.03.05 17:17
Snehurko

Jedna se o vrsek Hostibejk nad Lobci?

Ivo
1045 příspěvků 25.01.09 03:43
Snehurko...

…zní to zajímavě, ale poněkud se mi zatočila hlava z toho přidávání masa, protlaku a vína :-).

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz